12 AUGUSTI 2017 alias 12 augusti 1997

by mellasweden © 2017

 

Min mammas tavla Maria och Jesusbarnet

 

I dag lördag den 12 augusti ramlade tavlan jag fått och sett sen jag var liten från min mamma. Det är Maria och Jesusbarnet som en vän till min mamma målat till henne för massa år sen. Den har funnits på väggen sen jag var liten och alltid suttit där. När vi flyttade hit så satt Georgios upp den på väggen i ny guldram direkt innanför min sovrumsdörr så jag ser den från sängen.  I natt ramla den ner på byrån bakdelen satt fast kvar på väggen men guldramen och glasskivan och bilden ramlade ner på min byrå. Otroligt varför just i natt konstigt men jag är ju skrockfull och i natt var det exakt 20 år sen som min mamma dog på Södersjukhuset.  

Exakt 20 år sen dog min mamma på Södersjukhuset och just på dagen 20 år så ramlar hennes tavla ner, otroligt nästan skrämmande tycker jag. Undrar om hon är här hemma ska fråga lite senare om hon kan visa nåt tecken.

Här är min mamma när hon hade julpyntat hemma i Bagis när vi bodde där på Bergsrådsvägen 46 nb.  Älskade att bo i Bagarmossen vi flyttade från Kungsholmen till Bagis då fick jag eget rum. Jag är ju född och uppvuxen på Kungsholmen gått i Kungsholms skola på Kungsholmen. 

Men 20 år sen idag som min mamma dog jag minns jag körde min bil till Södersjukhuset från Slagsta på tio minuter. Det var efter att läkaren ringt mej och sagt att jag måste skynda mej in för min mamma hade inte långt kvar. När jag kom i backen till Södersjukhuset lade bilen av och rullade bakåt men jag fick stopp på den. När jag sen skynda mej in på mammas avdelning så visa dom in mej i ett rum där låg min mamma nerbäddad i vita lakan. Men dom kunde sagt till mej att hon redan hade avlidit, jag fick en chock och bara grät och grät och frågade henne hur hon kunde lämna mej. 

Glömmer det aldrig sen ringde jag Lasse fick inte tag i honom, ringde även Fredrik som kom och sen kom Tony och även Priscilla som tog oss med  till en krog på Djurgården där vi åt lunch. Sen var Fredrik tvungen att jobba så han åkte själv åkte jag och Priscilla hem. 

Jag bara undrar hur tavlan kunde åka ner från väggen där den suttit sen jag flyttade hit och innan jag flyttade hade jag den uppe på väggen i min gamla lägenhet. Konstigt är det så kanske min mamma håller ett öga på mej hoppas det.  Jag tror starkt på detta min mamma kunde även spå i kort.  Får se om hon spökar nåt mera i kväll i morgon är hennes födelsedag. Hon dog dagen före sin födelsedag. 

Ha en fin kväll nu ❤ 

 

3 kommentarer Lägg till din

  1. Anneri skriver:

    Ibland får det som händer en att fundera lite extra över saker och ting… hos min syster händer det också liknande saker med jämna mellanrum, hon är säker på att det är vår pappa som är ”på besök”

    Gilla

    1. mellasweden skriver:

      Ja jag tror sten hårt på detta. Får se om det händer något i morgon,
      En gång när jag visste jag lagt mina glasögon på min säng, och skulle ta dom var dom borta
      jag letade i hela lägenheten och även på sängen under nedanför men efter några timmar låg dom
      på sängen men på annat ställe än ja lagt dom. Konstigt men andrar kan göra så . Ha en fin helg nu

      Gillad av 1 person

      1. Anneri skriver:

        Tack det samma!

        Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.