LÄST PÅ INTERNET

by mellasweden © 2020

KOMMENTARER AV EN DOTTER OCH  HENNES MAMMA

Just nu så är jag inne på internet mitt sällskap är ju min data, min bästa vän, mitt sällskap med mera.  Alla pensionärer borde ha en data, det är mina barn som lärt mig allt om att gå in på internet och att hitta saker som man söker. Att kunna skriva och spara foto med mera. Jag är så tacksam för det allt dom lärt mig som jag inte kunde.

Hittade detta på internet spännande att läsa intressant dotter och hennes mamma har tydligen ingen kontakt alls som det verkar.  Måste vara helt knäckande för mamman som har fött och klätt denna dotter och alltid haft henne med sig över allt.

En dotters kommentarer och mammans svar 

Dotter:    För min egen del kan jag erkänna att jag valde att inte studera vidare när många av mina vänner gjorde det, jag stack ut i Europa, levde livet men då fick jag också ta hand om mig själv.

Mamma:   Men du hade en erfaren skojare  Kalle som tog hand om dej. 

Dotter:       Vilket kan vara tråkigt att pappa inte skickade med en Porsche eller att mamma inte skickade lite kontanter på resorna men kan erkänna att det var väldigt nyttigt.

Mamma:      Ingen behövde skicka pengar till dej för att Kalle fixade lånade av pengar av andra hela tiden.  Du hade ingen kontakt alls med din pappa. Du blev entrepenör för att skojaren hade fått näringsförbud i massa år och kunde inte och fick inte  öppna företag. 

Dotter:     Jag började jobba tidigt, jag hade räkningar tidigt, hade bil tidigt och senare utvecklades detta till att bli jag entreprenör tidigt.

Mamma:     Ja du fick stå för företagen eftersom skojaren Kalle hade näringsförbud i flera år samt älskade sitta på krogen och var alkolist. Det var dyra korgrundor ibland betalades det ibland på krita. 

Dotter:       Jag har gjort mycket i mitt liv, bra och dåligt, många bra saker men också många misstag på vägens gång och det ska man inte glömma bort att nämna, men jag har fattat mina egna beslut och lärt mig att förlita på mig själv, som jag skrivit förut ”så är den längsta relationen man har i livet med sig själv” då måste man se till att ha lite koll, att alltid ha en backup-plan.

Mamman:   Allt detta har du lärt dig av skojaren  Kalle som var van att blåsa alla på allt pengar saker och familj.  Dina beslut kom från han undermedvetet.

Dotter:   Vad jag noterat på senaste tiden är att det råder någon sorts ”lathet” bland dagens ungdomar och detta beror ju självklart på att de har det för bra hemma och får för mycket serverat.

Mamma:   Ja alla har haft sin lathet hemma även dina bröder, även du när du inte ville gå i skolan och inte fick jobba på jobbet jag fixade åt dig, för denna skojaren Kalle.

Dotter:   *De vill inte ta vilka jobb som helst. -ta det jobb du får, lär dig att respektera alla sorters arbeten. Ett jobb är ett jobb. Tro mig det ör större chans att du kommer på ditt stora ”genombrott” eller ”miljardaffärsmöjlihet” medan du svabbar golvet någonstans än när du sover till kl.14 hemma hos mamma och spelar tv-spel.

Mamma:      Ja låter som du pratar om erfarenhet av detta,  men du sov länge du med om dagarna när du inte ville gå upp  och inte gå i skolan samt jobba 🙂 

Dotter:   *En del verkar ha möjlighet att ”tänka” på vad de vill bli när de blir stora ända tills de är typ 25 år. -självklart de bor gratis, äter gratis, får tvätten ren, rummet städat. Varför skulle de ens flytta det är bara dumt, vart hittar de annars likadan service till samma peng?

Mamma:    Det har mina barn gjort bott hemma så länge som möjligt utan att betala hemma och  eller som den enda unga dottern som rymde hemifrån med skojaren Kalle.

Dotter:   Man kan reagera på en massa saker och jag säger inte att alla mellan 18-25 är likadana men många är det och som man säger allt kommer hemifrån.  Sluta ”dalta” med era barn det är inte bra för dem. De måste ut och jobba, plugga, visa ansvar och resultat.

Mamman:    Lätt att säja detta efter alla år när du gått i en bra skojarskola hos denna mannen Kalle. Men jag önskar dej lycka till med dina barn. 

Dottern:     Jag har ju i princip drivit eget inom olika branscher sen jag just fyllde 18 år.  Älskar att ha ideer och visioner om hur saker och ting ska bli, det är otroligt inspirerande på vägens gång innan man kommer i mål.    Men många har ju drömmen och planen klar om hur, när, vart och hur första upplägg ska se ut men då dyker den stora frågan upp -vad ska företaget heta?    Detta är ju svårare än man kan tro faktiskt, jag har suttit många gånger och verkligen tänkt kan jag meddela men till slut har jag kommit på något passande.    Jag har ju några sidoprojekt som jag kommer ha del i under hösten och vintern och nu går man åter igen runt och tänker     -vad ska vi kalla oss?     Vad ska företaget heta?

Mamma:         Ja du har drivit olika branscher som denna skojare ordnat fixat och lånat pengar till. Lånat bolag tagit över bolag och haft stora ideer hela tiden han var ju en smart affärsman när han ville och kunde bjuda på blåsningar här och där sen han var 18 år.  Skojaren Kalle hade ideer och smarta uppläggningar på saker och ting.  Skojaren  hade inte svårt att hitta på namnen på företagen heller.   I dag har han gått ur tiden för tidigt men…. det har satt sina spår på familjen. Du försvann och vi sågs senast på en begravning  sen har vi inte alls träffas och du har en ny kille idag och har barn.  Då borde du förstå vad barnen betyder för sin mamma, men vi har inte haft kontakt på över 17 år. Det förstörde denna skojare som även senare bett mig om ursäkt, men du var hans biljett till att öppna företag resa och göra som han ville, som han inte kunde för sitt näringsförbud.  Skojaren hade alltid en uträkning med allt han gjorde.  Men synd du presenterade honom för familjen och därmed kom en utbildning inom  affärer och gav stort sorg och eftersläng i flera år. Det  som gjorde mig mycket  förvånad var att dom flesta han hjälpt med gratis och billiga produkter inte ens kom till hans begravning.  Inte ens hans bästa vän gick på begravningen och inte heller den vän som han klippte sig gratis hos och som gärna gick upp på sjukhuset när han låg när slutet ni umgicks med.  Du sa att denna väns barn är dina barndomskamrater, så var inte fallet ni har aldrig umgås för än Kalle och du drog.

MAMMA HAR OTROLIGT MÅNGA BARN.

Dotter:     Min mamma som har så otroligt många barn har alltid fått det påpekat…….. oj. många barn!  Då har hon alltid sagt att det beror på att hon har så snälla barn,  och jag kan först  exakt vad hon menar för min son är verkligen så snäll. 

Mamma:    Ja många barn 6 stycken men snälla barn som alltid fick vara med mej. Fick det ju påpekat för mej  – har du ingen barnvakt, men jag skaffade inte barn för att ha någon barnvakt till dom utan för att vara tillsammans med mina barn. Jag äskar mina barn. 

Dotter:     När man är uppvuxen med många syskon så har man en tvångstanke om att glasbitarna måste vara EXAKT lika stora. Om ena blir större så råkar den bli min, basta! Haha

Mamma:     Ja det är viktigt när man är många barn i familjen att alla barnen får lika stora bitar av mat och glass. Samt att alla barnen ska ha lika mycket av läsk eller saft i sina glas. 

Dotter:      Så för att jämföra mina föräldrar så  gillade alltid min mamma det goda livet då champagnen flödar medans pappa föredrog att hänga på Biltema för att köpa grejor till båtarna.  Som ni förstår blev jag tidigt ett skilsmässobarn, haha

Mamma:     Jag gillade champagnen och god mat, samt bjuda hem våra vänner på god mat och champagne i vår matsal. Jag älskade vara i handbollshallen med mina barn. Men jag fick höra att jag alltid bara lekte. Din pappa föredrog att ständigt handla till båten på WATSKI. Det är ju * skönt att veta att du har fått det goda livet champagne karriär grenen*. Grattis då fattar du din mamma kanske. 

Dotter:   Hur som helst åkte vi ut till Biltema,  *men jag måste faktiskt erkänna att jag  har det  goda-livet/champagne/karriär-grenen*  och inte Biltema. 

Mamma:     Jag har alltid stått nära mina barn och älskat dom det var jag som ville ha alla barnen, eftersom jag var född ensamt  barn utan syskon och bodde med min mamma.  Vi hade bra kontakt min mamma och jag,  var jag än flyttade tog jag med mej min mamma nära mig eller i samma hus.   Viktigt att ha familjen nära, vilket jag trodde jag lärt mina barn.  Men dom hade inte kontakt med sin pappa efter det vi skilde oss, men när dom gifte sig och fått barn så började dom umgås med sin pappa. Och mamma fick försvinna ut i det blå.

Dotter:   Jag har fått en fostran som gjort oss ganska försiktiga sedan tidig ålder och tack snälla mamma för det.!  Alla människor är inte snälla som jag lärt mig som liten och fått HÖRA , KLART ÄRLIGT och SANT. !!!!!!

Mamma:    Jag fick själv lära mig som liten av min mamma  att alla är inte snälla var försiktig. 

DOFTEN AV NÅGON ANNANS HISTORIA, MORMOR ELLER  RENT TUNGA BAGAGE. 

Dotter :  Det sägs hur som helst att musik och dofter tar fram minnen hos oss. Var det något minne som  upplevdes där på plats?     Någon person?   Upplevdes doften av en person som kanske lämnat oss?     Lämnat jordelivet?      Frågorna är många eller hur? 

Men åter till dofter min mormor och doftade alltid DUX-tvål, sockerkaka/vanilj och hårspray, kära mormor vad jag saknar dig ibland, tänk om det fanns en mormor-parfym man kunde få till ibland det skulle vara något?

Mamma:      Mormor doftade alltid BARNÄNGENS BARNTVÅL, SOCKERKAKA utan vanlij samt HÅRSPRAY och hennes doftparfym var  ESTEE LAUDER samt hennes alltid röda läppstift var även det från ESTEE LAUDER. Dyra produkter men mormor älskade dom. Men kära dotter det var jag din mamma som doftade DUX-tvål, sockerkaka med vanlijsamk samt hårspray men även Fenja tvål och Chanel nr 5 parfym. Jag träffade en kompis som jag inte träffat på 20 år och som när hon kramade mej konstaterade att jag doftade som förr, just som hon kom ihåg det. Chanel nr 5. 

 

Dotter:   Sen var det dags för en promenad till minneslunden på Skogskyrkogården och tända ljus.  Jag tände ett ljus för min mormor som är otroligt saknad och försvann ifrån oss alldeles för tidigt. Hon hann göra ett stort intryck på mitt liv och hade haft ännu större inverkan om hon fått stanna hos oss

Mamma:    Jag har förbetalt skötsel och sommarblommor samt ljung och krans  på mormors grav, där borde du satt blommar och ljus om du nu älskade din mormor så mycket. Själv ska jag ligga där en gång. Jag betalar 1.300 kronor varje år för skötsel av graven där mormor ligger. 

Dotter och Mamma gillar samma program fast vi inte umgås och träffas 

Dotter:    Kan erkänna att jag slog mig ner i soffan en stund när jag vabbade förra veckan och betade av ett helt avsnitt av succéserien Sex & The City, en av mina favoritserier genom tiderna.    Avsnittet som sändes på TV3 var från första säsongen av seriens början. 

Mamma:    En favoritserie som jag ser än idag och jag fick hela lådan med denna serie av min näst yngsta son. 

Dotter:    Kultserien ”Mord & inga visor” jag älskar den serien,  huvudrollsinnehavaren ”Jessica Fletcher” . 

Mamman:  Jag den serien såg vi tillsammans, liksom du älskade filmen *Stekta gröna tomater*. 

IPREM BÄSTA REKLAMEN 

Dotter :     -Ipren, vad hände med Ipren-mannen?      Den var ju rolig     

JAG är Ipren den intelligenta värktabletten, mot värk och feber är jag effektiv en, en Ipren 400mg hjälper oftast bättre än på Recept, tabletter med paracetamol tex Alevedon mot huvudvärk….,alla hade väl den texten på hjärnan?

Det mina vänner ÄR en reklamsucce, antingen hatade folk den eller älskade den, reklamsnuttarna väckte mer känslor än typ dagens mest populära skitdokusåpor. Typ 10år senare kan jag ibland fortfarande ha den på hjärnan.     

Mamma:   Ja vi gillar även samma reklam som denna Ipren och Ipren-mannen han var ju morfar till en av mina barns kamrater. 

Mamma:    Ser även att vi har samma klädstil och en del klänningar som båda du och jag har.  Samt vi gillar handla mat på MAXI bästa affären och  baka tårtor gillar vi båda men jag kan inte göra lika fina dom du gör dom.  Samt att Coca Cola funnits i vårt hem sen du var liten bästa godaste läsken Coca Cola 

  

Mamma:   Som mamma undrar jag om jag hinner se dig innan jag går bort ? Undrar hur du skulle reagera om du gick på mej i en affär.? Skulle du hälsa på mej eller bara gå vidare?  Jag undrar om du skulle känna igen mej i dag?  Jag vet vi rör oss inom samma områden, så vi får se vad som händer. 

Detta var en spännande läsning om en dotter och en mor som tydligen inte har någon kontakt alls.

LIVET BLIR INTE ALLTID SOM MAN HOPPAS OCH TROR 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.