Fredag igen

on
by mellasweden ©2020

MAT RECEPT

Jag älskar ju kött det tycker jag är gott om jag äter försiktigt och skär lite mindre bitar så det inte fastnar i matstrupen. Brukar en gång i månaden göra plommonspäckad fläskkarre i ugn. I 125 grader några timmar och köttet blir så mört med potatis och gräddsås med plommon i. Gott smarigt och framför allt billig mat till mej. 

 

MELLAS FLÄSKKARRE RECEPTET 

  1. 1 – 2 kg fläskkarré
  2. 4  klyftor vitlök
  3. 6 torkade plommon
  4. 1 tsk salt
  5. 1 krm vit- eller svartpeppar
  6. 2 msk olja

GÖR SÅ HÄR 

  1. Sätt ugnen på 150  grader.
  2. Skala  vitlöken. 
  3. Skär små hål in i fläskkarrén och stoppa in vitlöksbitar och torkade plommonen.
  4. Salta och peppra köttet.
  5. Värm en stekpanna med margarin eller olja  och bryn fläskkarrén på någon minut på varje sida.
  6. Lägg köttet i en ugnsform.
  7. Sätt in fläskkarrén i nedre delen av ugnen. Gärna med en stektermometer i mitten av köttet.
  8. Stek karrén i  150 grader stek  2-2,5 timme.  Innertemperaturen ska visa  80-85 grader.
  9. Ta ut fläskkarrén och låt det vila ca 15 minuter innan du skär upp i  tunna skivor.  Lägg upp på fat.
  10. På skyn kan du göra sås.

Sitter här och är hungrig på mat jag inte kan ens svälja längre.  Hostar gör jag oxå så mycket och det gör att jag blir så andfådd jobbigt tråkigt inget att göra nåt åt. Jag äter mina kortison och penicillintabletter för jag vill inte åka till sjukhuset nu. Tjock tröja på mej och fryser ändå usch. 

Ha det bäst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.