by mellasweden ©2020
MAT RECEPT
Jag älskar ju kött det tycker jag är gott om jag äter försiktigt och skär lite mindre bitar så det inte fastnar i matstrupen. Brukar en gång i månaden göra plommonspäckad fläskkarre i ugn. I 125 grader några timmar och köttet blir så mört med potatis och gräddsås med plommon i. Gott smarigt och framför allt billig mat till mej.
MELLAS FLÄSKKARRE RECEPTET
- 1 – 2 kg fläskkarré
- 4 klyftor vitlök
- 6 torkade plommon
- 1 tsk salt
- 1 krm vit- eller svartpeppar
- 2 msk olja
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Skala vitlöken.
- Skär små hål in i fläskkarrén och stoppa in vitlöksbitar och torkade plommonen.
- Salta och peppra köttet.
- Värm en stekpanna med margarin eller olja och bryn fläskkarrén på någon minut på varje sida.
- Lägg köttet i en ugnsform.
- Sätt in fläskkarrén i nedre delen av ugnen. Gärna med en stektermometer i mitten av köttet.
- Stek karrén i 150 grader stek 2-2,5 timme. Innertemperaturen ska visa 80-85 grader.
- Ta ut fläskkarrén och låt det vila ca 15 minuter innan du skär upp i tunna skivor. Lägg upp på fat.
- På skyn kan du göra sås.
Sitter här och är hungrig på mat jag inte kan ens svälja längre. Hostar gör jag oxå så mycket och det gör att jag blir så andfådd jobbigt tråkigt inget att göra nåt åt. Jag äter mina kortison och penicillintabletter för jag vill inte åka till sjukhuset nu. Tjock tröja på mej och fryser ändå usch.
Ha det bäst