15 OKTOBER

on

by mellasweden ©2020

CORONA CORONA CORONA

JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ CORONA NU,

jag fattar inte att dom flesta inte tar hänsyn. Att man går på fester och nattklubbar och glömmer eller struntar i att vara försiktig. Viruset har nu blivit värre och värre inte bara i Sverige utan i andra länder har det blivit värre. Jag som själv suttit i karantän från i mars månad för att inte få detta virus då jag har underliggande sjukdomar och inte skulle klara att få viruset. Jag har lämnat min lägenhet några gånger under dessa månader men då har det varit med ambulans till akuten.

Jag vet inte hur länge detta ska hålla på, men jag blir så ledsen att inte få träffa och krama mina barn och barnbarn med familjer. Känns lite ensamt och tråkigt måste jag säga att inte kunna umgås normalt med sin familj och sena vänner.

Även om jag skickar och får sms av mina söner och min svärdotter samt min blivande svärdotter så är det inte samma sak som att träffas i verkligheten. Vi brukar prata via messinger med kameran men det är inte alls lika roligt och fint samt att träffa si verkligheten.

Jag blir ju rädd när en ny smittovåg tydligen är på väg över Europa. Jätte oroligt då båda Italien och Frankrike utlöst nationellt nödläge. Portugal har gått in i katastrofläge och Nordirland förbereder sig på en månads nedstängning.

Råden till äldre här i Sverige är : Stanna hemma om du är äldre, skydda dig om du är äldre och i riskgrupp. Be om hjälp med att handla och kasta sopor. Håll avstånd till andra människor som du inte bor med. Tvätta händerna ofta i vatten mist 20 sekunder. Umgås utomhus risken är mindre att bli smittad då.

Tänk om partiledare och studenter odch andra party- och umgängessugna följde dessa råd de närmaste månaderna. Så kunde det rädda liv och minska smittan.

Jag vill ju och önskar att detta bara ska ta slut, så jag kan träffa mina barn och barnbarn med familjer och mina grannar samt nära vänner. Så trött på detta i bland känner jag mej jätte ensam fast jag har mina nära och kära nära mej på messinger, facetime men det är inte samma sak. Även om dom säger dom älskar mej så är det inte samma som att få krama mina nära och kära.

Just vaknat och sms:at med Sonja i New York klockan är 04.00 och där var klockan 22.00 hon satt och kollade på TV. Jag har även TV;n på som sällskap. Hon visste att Corona har blivit värre i Europa. Men vi var båda trötta så vi ska höras i morgon.

Det har gjorts tillslag och flera restauranger har fått stänga.

Ja nu ska jag bara ta det lugnt och hänga i min soffa, Men vi hörs

Mella

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.