HÖSTEN 21 OKTOBER

on

by mellasweden ©2020

GOD MORGON I DAG GANSKA PIGG OCH GLAD SOM NI SER, JUST NU I ALLA FALL.

EN NY DAG.. HÖSTEN ÄR HÄR IGEN OCH SNAR BÖRJAR DET REGNA OCH BLÅSA HÄRLIGT.

Jag gillar när det regnar och blåser och jag får sitta inne och njuta av det inte gå ut. Tända ljus och mysa och bara ha det bra. Hade varit underbart att få äta riktig mat lammstek med vinsås och skivad potatis och lite gele´. Eller varför inte plommonspäckad fläskkarre´ med god sås och potatis. Jag som älskar laga mat och älskar kött grilla en rostbiff eller entrecote eller bakad potatis med vitlökssmör.

I dag är jag hungrig på mat så himla trött på dessa flytande dricka som jag får i mej. Inte gott alls jag vill ha god mat, nu gråter jag. Hoppas alla som äter och kan svälja mat verkligen är tacksamma.

Fick besöka av min yngsta son och hans flickvän i kväll en liten stund dom lämnade en vit julgran till mej. För hans flickvän vill ha en grön julgran så det passade så bra att få den för min julgran gick sönder i julas när grannen tog ner den. Men jag hade haft den många år så nu är jag modern med en vit julgran. Jag ska be min granne att redan nu ställa upp den med belysning jag fick ju färgade lampor av grannen i julas och det lyste så fint. Munskydd och handskar för att inte smitta mej.

Så fick jag en ny fåtölj en vi jätte fin jag vill ha ett vitt skrivbord i stora rummet så jag blir av med skrivbordet jag har som är brunt så trött på det.

Men sen fick jag även dessa ölsedlar jätte fina, undrar varför han inte ville ha dom kvar. Men dom finns ju hos mej så dom finns kvar ändå.

Nu tog han sin gitarr och sen åkte dom hem till Huddinge där hans flickvän bor och där han nu flyttar in helt på lördag. Måste säga att jag blev jätte ledsen när dom åkte då jag nu inser att han flyttar ifrån mej som granne. Tur ingen ser att man gråter jag blev ju jätte ledsen. Då han förut kunde komma förbi mej innan han gick hem till sig efter jobbet.

Min äldsta son och svärdotter bor ju så långt bort från mej jag vill ju ha alla nära mej.

Men nu är det karantän för mej fortfarande och viruset har blivit värre står det i tidningen i dag.

Jag är så himla trött på detta virus som gör att jag får sitta i karantän, som jag redan suttit i från mars månad. Utan min tv och data samt mobil hade jag blivit galen för länge sedan. Men jag är en överlevare och jag hoppas att detta nån gång tar slut. Nu stod det i tidningen att det är extremt allvarligt samt hur viruset slår mot hjärnan. Och i morgon kommer nya allmänna råd till oss 70 plus.

För julen kommer och då vill mina barn jag åker ner till Vänersborg till äldsta sonen och min svärdotter. Vi har ju alltid friat julen där ner i Vänersborg varje år sen åtta år tillbaka. Men dom vill nog jag kommer ner lite tidigare efter som mitt nya barnbarn ska komma i december. Vi får se tror inte jag orkar att åka tåg längre samt jätte rädd för risken att bli smittad.

Men jag är inte lika pigg längre har lite jobbigt att andas och blir andfådd, tvättat lakan idag. Ringde min granne och bad han komma och hänga min tvätt blir så andfådd av att ta ut tvätten. Och ännu mera av att ta dess stora lakan och vika samt hänga dom fungerar inte alls. Men han kom direkt och samtidigt om mina energidricker och han fixade det med.

Tur att jag har min granne med familj samt hans föräldrar i huset här så är jag inte så ensam ändå. Men med denna karantän kan jag ju inte ens åka upp med hissen till dom.

Vill ju inte bli smittad ringde vårdcentralen idag och trodde jag hamnade i receptionen. Men jag hör ….. -hej Mella då var det min läkare som svarade. Jag frågade om någon kan komma hem till mej och ge mej en influensaspruta han skulle kolla det och ringa tillbaka.

Kontanter är för mej en självklarhet Lyssna kontanter behövs.

Att inte göra något sätter Sverige i ett extremt utsatt läge

Läst i Aftonbladet i natt

Att Riksbankschefen Stefan Ingves höjde nyligen tonen kring kontantfrågan i en intervju hos den internationella nyhetsbyrån Bloomberg. Politiker måste agera för att säkra kontanterna. I dag är det för oss helt oklart när man har rätt att använda kontanter. I handeln, på restauranger och andra ställen är det vanligt att vägra ta emot kontanter. Därför krävs reglering göra något åt detta.

Genom ny lagstiftning som träder i kraft 1 januari 2021 kommer tillgången till kontanter genom uttagsautomater, bankkontor eller livsmedelsbutiker att öka. Men mer måste göras. Att handeln vägrar ta emot kontanter är på landsbygden och mindre orter däremot att helt utestänga människor.

Äldre, funktionshindrade, personer som har hemhjälp eller andra som av olika skäl inte kan använda sig av digitala betalmedel. Många har inte ens bankomatkort utan behöver kontanter. Sammanlagt drygt en miljon människor behöver kontanter. Om jag som pensionär ska få hjälp att handla inte ger jag mitt bankkort då med kod till någon jag inte känner. Jag behöver mina kontanter att betala med. Det kan vara äldre, funktionshindrade, personer eller andra som av olika skäl inte kan använda sig av digitala betalmedel. Sammanlagt drygt en miljon människor enligt Internetstiftelsens beräkningar.

Att affärer ooh restauranger vägrar ta emot kontanter är ett problem i våra större städer där det finns många andra ställen att gå till. På landsbygden eller i mindre orter kan det däremot helt utestänga människor. Genom att lagstifta om kontanternas legala status så blir det tydligt både för handeln och konsumenterna vad som gäller.

Hög tid att göra något och rädda våra kontanter som vi behöver.

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/2dGalq/lyssna-pa-varningen–kontanter-behovs

Kontanter är för mej en självklarhet Lyssna på varningen – kontanter behövs.

En hälsning från mej i KARANTÄN så ledsen för det

En kommentar Lägg till din

  1. Nicki 007 skriver:

    Vad tråkigt att din yngsta son flyttar längre bort men det är väl livets gång att dom lämnar boet helt så småningom.. Du fick fina saker i alla fall.. Du har verkligen fina grannar blir nästan lite avis.. Håller med dig om att det kanske inte är så bra för dig att sätta dig på ett tåg och åka bort plus att det blir svårt för dig att hålla avstånd i en familj med både barn och vuxna.. Och om dom dessutom får ett nytt barn mitt i alltihop gör ju att det dessutom blir stressigt för dig.. Kanske bättre att spara på besöket ett tag framåt.. Och jag är inte bara trött på viruset jag hatar det 😡 jag har aldrig varit så sjuk förut och jag är livrädd för att få skiten igen.. Jag kanske får behålla mina antikroppar året ut men sen är det kört…
    När det gäller kontanter håller jag med dig det ska fan i mig finnas både och det är ett j—a förmynderi nu helt sjukt 😠😡😠 var rädd om dig nu kram Nicki 🤗❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.