JOBB, FÖRSÄLJNING SKOR

Publicerat 29 juli, 2020 av mellasweden
by mellasweden © 2020

 

 

GID MORGON 

En ny dag för oss alla och även för mej, har kollat lite foton och kollat lite om mitt jobbliv.

 

MINA JOBB 

Hittade ett gammalt foto från när jag var REKRYTERARE och DISTRIKTSCHEF på AVON COSMETIC i södra Stockholm. Som rekryterare med två småbarn blev jag den bästa i hela Sverige att rekrytera återförsäljare 350 stycke på ett år. Det gav mig exklusiva presenter och jag tjänade bra pengar. Bästa med att REKRYTERA återförsäljare var ju pengarna och bonuspresenter. Jag använde Iittala till vardags, jag fick AEG grön kyl/frys, massa fina bonuspresenter.  Synd AVON inte finns kvar i Sverige. Jag hade så duktiga säljare som sålde Avon. ❤  Några har jag kontakt med på facebook än idag. ❤

Jag jobbade likaså senare i växeln på Medborgarskolan och träffa massa folk som blev intresserade av min röst. Jag har ju så lätt att prata i telefonen och lätt att få in ett säljande samtal samt har bra och trevlig telefonröst.

Detta fick jag skickades till mej av en kund som ringde till växeln när jag jobbade på Medborgarskolan.

Sålde även profilreklam ett antal år, det gick likaså strålande så klart roligt var det..

JOBBAT SOM SÄLJARE OCH TELEFONBOKARE 

JOBBA HÅRT OCH FIXERA PÅ JOBBET OCH DET BLIR ETT BRA RESULTAT OCH JAG BLEV BÄST. 

Angående försäljning och telefonbokning av kunder

r

Det är inte lätt att var bäst på försäljning och även som bokare….. bland kollegor det har jag fått höra och sett. Man får ta mycket skit, inte mitt fel att dom inte bara fixerar sig på jobbet och vill vinna fina bonusar. Här är några bilder från nåt år när jag jobbade på Östermalm bokade in kunder för att få information om ekonomisk planering. 

Jag jobbade likaså på ett  Investmentföretag på Östermalm som bokare där blev jag så klart en av dom bästa bokarna. jag jobbade med en jätte gullig tjej och långt senare fick jag reda på att jag kände hennes gulliga mamma. När denna trevliga arbetskollega slutade och blev chef för ett annat Investmentföretag erbjöd hon mej jobb som bokare med bättre lön och bonus. Jag blev såklart bästa bokare där.  Vann bonusen januari till juni 15.000 och vann även bonusen augusti till december 15.000. Sen en dag fick jag veta att dom tog bort bonusen för det var ju BARA JAG SOM VANN.

Då lessnade jag men en kund jag bokade in ville träffa mej han hade en företag norr om stan i Kista. Jag fick jobbet som bokningschef och jobbade där och det gick kanonbra.  Där jobbade jag ett år blev erbjuden bonusar som jag aldrig fick, hjälpte killen ja samarbetade med och kunde boka in besök åt honom. samt gjorde försäljning åt honom på telefon så han behövde bara i bland åka och skriva avtalet. 

Men det var i Kista som jag började få mina lunginflammationer 2012 där fick jag min första av luftventilationen på jobbet, jag har aldrig varit så sjuk i hela mitt liv. Jag har haft minst 10-12 lunginflammationer åkt in med ambulans flertal gånger. Legat inne på sjukhusen och ätit så många penicillinkurer och mycket starka såna.  I februari när jag hade lunginflammation hemma svimmade  jag då kollapsade min ena lunga på hjärtsidan. Min äldsta son ringde hem och jag svarade konstigt har han sagt, han hitta mej på golvet i hallen jag hade svimmat och datan hade åkt i väg över sovrummet. Men som tur är vaknade jag när telefonen ringde. Det blev ambulans till sjukhuset inlagd på intensiven och två sköterskor satt vid min säng hela tiden dygnet runt. Men jag överlevde, jag är en överlevare seg som bara den. 

Sökte nytt jobb efter ett år och var säljare/bokningschef gällande Mystery Guest, Karriärscoachning samt Utbildning. Jobbade med bästa chefen som var kvinnlig, bokade in stora bra jobb, men. hon hade en religös försäljare en kille som inte kunde slutföra dom affärer jag fixade. han kom sent varje dag och började be en bön, med böner kan du inte fixa affärer och pengar.

Otroligt inte en affär kunde han fixa rätt, jag kände att jag orkade inte ens åka ut och fixa det jag gjorde allt rätt och helt ok kunde var intresserad att gå med. Hade jag varit frisk hade jag gärna jobbat kvar hos denna gullig trevlig chef. Men jag blev sjukskriven för långinflammation igen.

Sen dess har jag haft svårt att andas bara jag gick från rum till rum så blev jag helt slut och andfådd. Såg på tv att det fanns en spruta mot lunginflammation så jag frågade akuten läkaren där men hon visste inte att det fanns. Frågade vårdcentralen dom visste inte heller. Så jag fick leta reda på själv en vårdcentral som kunde ge mig sprutan. Dom sa att den håller några år. Sprutan var helt gratis för mej i min ålder men konstigt att ingen visste om det och sagt det till mej.

Min sista lunginflammation hade jag senast i februari 2014, då jag jobbade vid Odenplan. Sist jag var hos läkaren på sjukhuset så tyckte jag inte ja fick nån hjälp så jag bad vårdcentralen om en remiss till Sophia Hemmet. Där på Sophia Hemmet  fick jag konstaterat att jag hade fått KOL.  Nu väntar jag svar efter påsk på 47 blodprover. Bara från januari i år har jag fått dyra mediciner så nu har jag frikort på Apoteket. En liten flaska på 40 ml som ska ta bort svamp i munnen som jag fått av penicillinet kostade 1.283 kronor använt och köpt ut fyra flaskor.  Men frikortet är konstigt det gäller inte för ett helt år utan från datumet jag föst tagit ut medicin och så vidare det kan bli mycket kortare än ett år.  Jag vill ju bara må lite bättre men jag mår inte bra alls. Sen dess har jag. varit hemma och sjuk och Försäkringskassan ville inte ha mej, så jag tog pension.

Telefonsäljare med trygghet och säkerhet

10411798_800106113347309_3222134475365008442_n pink-phone

Telefonförsäljning är mycket tufft  kräver disciplin inom försäljning.  Samt ger mest och bäst utveckling inom försäljning. Man kan kalla det grunden inom försäljning.

Arbetet med telefonförsäljning om du arbetat med det kommer du bli framgångsrik. Det är en stabil grund att lyckas med all annan försäljning. Jag lyckades för att jag var ihärdig och envis gav aldrig upp.

lur    Jag inledde själv min försäljningskarriär med telefonförsäljning av försäkringar på ett stort bolag. Saker jag lärde mej är de som hjälpt mig nå framgång med min försäljningskarriär.

Under den tiden lärde jag mig hur jag kunde hålla ett högt tempo vilket hjälpt mig även när försäljningen gått tungt. Ju högre tempo du har och lägger ner, ju bättre resultat får du.

Vid tjugosexårs ålder  blev jag erbjuden att sälja och rekrytera återförsäljare till Avon Cosmetic, jag hade aldrig gjort detta tidigare. Men först var det att  ringa och sälja in sen rekrytera återförsäljarna till Avon Cosmetic. Detta gjorde att jag fick ett bra och säkert sätt i telefonen. Jag bokade in massor av blivande återförsäljare.  Resultatet blev strålande bäst i Sverige. Fick otroliga fina presenter samt många bonusar.  Men jag kom på att var jag än var så även i matkön eller på banken så värvade jag återförsäljare, det var så enkelt att bara fråga alltid värvade jag någon. Ju mera tjänade jag samt fick massa extra bonusar.

Det gäller  ju att kunna skapa sig ett lugnt, fint samt tryggt sätt att sälja in informationen i telefonen. Presentera sig upprepa namnet på den man pratar med, samt fråga om det finns någon minut för mig för en lite information. Tala om för kunden att denna information har kunden nytta av och kan använda sig av senare eller varför inte just nu. Men ibland får man anpassa sig efter kunden man lär sig höra det, då får man hoppa över och fråga om någon minut finns och bara köra in på presentationen av produkten.

Namnlöslur2mm  Senare har jag bland annat bokat in höga chefer på företag, att boka in besök för mig själv gick lätt. Med  uthållighet och hög aktivitet ger det strålande resultat. Minns en gång när jag ringde till en VD på ett stort företag i Stockholm.  Jag presenterade mej och han talade om att han var stressad och inte hade tid att prata med mej. Jag sa att nu har jag sökt dej så länge att nu vill jag bara att du slår upp din kalender så bokar vi en besökstid för mej. Han sa ingen anställd kan säja så vad jag ska göra, jag skrattade och förklarade att jag inte arbetade för honom så jag kunde det. Han var tvungen att skratta och jag fick boka in mej i hans kalender och han lovade också att jag skulle få en order lagd av honom.  Besöket gick strålande och jag fick en stor order av denna VD som tyckte att jag var en smart och trevlig säljare samt mycket duktig. En annan gång när jag jobbade på ett investmentföretag blev jag erbjuden ett jobb av en annan VD för att jag ringde tillbaka till honom tredje gången. Just för att jag var en ihärdig och pålitlig säljare sa han. Jag tog jobbet och blev bokningschef.

Att jobba med luren och telefonförsäljning ger stora möjligheter. Viktigast för nya säljare är veta att ingen ser dej och vet vem du är. Men man måste komma ihåg att ett trevligt och korrekt bemötande till personen/kunden på andra sidan luren är viktigt.

Ju flera samtal du ringer efter varandra ju mer erfarenhet får du.  Därför kommer du  att utvecklas snabbt för att bli en erfaren telefonsäljare. Att tänka på är ju också kundens behovsanalys, samt att kunna svara på olika svar på invändningar  som kunden har. Lära sig säljteknik är viktigt, ju intensivare du ringer och ju mera samtal med kunder ju mera lär du dej.

Telefonen är en mycket viktig försäljningskanal och den fösta kontakt du får med kunden  för att senare följa upp kunden. Så telefonvett och artighet är mycket viktigt för att få en bra och fin kontakt.

Detta ger goda resultat och ger utvecklade kontakter med kunder, samt även försäljning och merförsäljning samt för dej till lyckade affärer. Resultat blir ökad försäljning samt ökad vinst och för dej samt bonus.

Många är rädda att ta sina första samtal, dom ringer upp kunden och efter en signal lägger dom på luren. Senast jag fick ett sådant samtal var idag, jag kontrollerade numret och hade rätt det var från ett säljföretag. Gör aldrig så för nästa gång kommer jag säja det i luren till den som ringer.

Det är bara att köra på våga ringa och prata skrivet ett lite manus, men bara med några stödord så du inte läser ett manus. Men det största felet säljföretagen gör mot nya telefonsäljare är att säljare får sitta bland dom gamla erfarna säljarna. Samt att det är flera som ska lyssna på den nya säljaren när han ringer sina första samtal. Helt fel av företagen att göra så den nya säljaren blir nervös samt får svårt att säja rätt.

Det som jag inte tycker om som säljare eller säljchef är att företagen har små bås där dessa säljare ska sitta tätt intill varandra. Billigt för företaget som tror att det låter bra med massa prat i bakgrunden men det hörs så mycket mera. Skratt och trams och skrik hörs i bakgrunden det ger ingen bra känsla till kunden. Där tycker jag att företagen ska tänka om eller isolera dessa bås så det blir större samt att man inte höra andra i bakgrunden.

Nä företag ni ska hjälpa den nya säljaren enskilt då får ni en bättre och tryggare säljare. Ju tryggare säljaren känner sig, ju bättre och duktigare telefonsäljare blir han. Men det är bara att ringa och ringa och ringa ju mera samtal ju bättre resultat.  Mobiltelefoner gäller ganska mycket numera för telefonförsäljare.

Oversikt_Nokia_7230_Rosa

 

DAGENS TELFONFÖRSÄLJARE HAR INGET FOLKVETT LÄNGRE

10411798_800106113347309_3222134475365008442_n     rosa telefon kopiera

Trött jag blir, dom ringer upp sen hörs massa otrevligheter i bakgrunden. Jag vet eftersom jag jobbat som säljare många år att chefen på dessa företag tror att det låter bra med massa folk som pratar i bakgrunden. Det är helt fel uppfattning chefen vill att det ska höras att man pratar med mycket olika kunder och att företaget låter upptaget.    

Men man hör massa dumma kommentarer samt skratt och flams ingen bra reklam alls för den som ringer till mej. Den som ringer har inget folkvett och kan inte föra sig i luren. Hur ska denna så kallade säljare få chansen att sälja när han inte kan uppföra sig i luren ens.

pink-phone

Telefonsäljaren som ringer börjar med tjena eller hej du, men vem är säljare på andra sidan luren som tror han kan säja detta till mej som han inte känner. Jag är en äldre kvinna som har telefonvett samt har jobbat med försäljningen nästan hela mitt liv. Uppförande och telefonvett är A och O utan att vara trevlig kommer man ingenstans och får inga bokningar eller försäljning.

rosa telefon kopiera     10411798_800106113347309_3222134475365008442_n

Jag som tidigare varit bäst säljare och bokningschef samt rekryterare vet hur man ska prata i luren för att få napp. Tjänat stora bonusar och priser vilket sporrar en säljare ännu mera att bli bättre.

En enda säljare har varit artig och trevlig när han ringde det var från tidningen Land. Jag sa åt honom att han var den trevligaste telefonsäljare som ringt mej.  Heder åt tidningen Land.

Min tidigare chef på företaget där jag jobbade har bett mig komma till henne och hålla sälj och bokningskurser hur man ska sälja,  hur man ska boka för att få bra resultat.  Men jag har ju varit så dålig att jag inte orkat ens tänka på det, idag är jag pensionär och tänker över livet i stället. 

Kan aldrig bli riktigt frisk igen, och vill göra så mycket som möjlig som jag kan göra innan man hamnar i himlen.

 

PROVA SKOR I DAG ÄLSKAR SKOR

När jag var liten så jobbade min mamma på SKOMAN och hon älskade även hon skor. Hon köpte massa skor bland annat prover som kom in. Mamma älskade högklackade skor med sylvassa klackar, släkten gnällde om sina golv när hon drog in på släktkalaset. Jag älskar skor och gillar även jag höga klackar haft flertalet med 12 cm klackar. 

. .

Så har vi dom bekväma skona 

Dessa 4 skor gillar jag jätte mycket lätt att ta på. sköna och gå i numera. Billiga in inköp var dom oxå. Några av mina favoritskor som jag gillar så mycket

.

Dessa fick jag av min granne när han var i Turkiet senast jätte sköna fina färger.

MIN MAMMAS FÖRSTA DANSKOR ANVÄNDA 1 GÅNG 1939

storlek 39

MIN MAMMAS DANSVÄSKOR SÅ FINA OXÅ FRÅN 1939

TRODDE JAG SKULLE HA EN DOTTER SOM KUNDE ÄRVA DESSA MEN SÅ GICK DET INTE. MEN JAG HAR BLIVIT ERBJUDEN FÖR FLERA ÅR SEN 5.000 FÖR DESSA SKOR OCH DANSVÄSKOR. MEN DÅ KUNDE JAG INTE SÄLJA DOM. 

MEN I DAG SKULLE JAG GÄRNA SÄLJA DOM …… OM NÅGON VILL KÖPTA DOM.

 


MIN MOBIL MIN SÄKERHET

 

LIVET FÖR MEJ ÄR ATT ALLTID HA MIN MOBIL I HANDEN VAR JAG ÄN GÅR ÄVEN HEMMA I LÄGENHETEN. JAG GÅR INGEN STANS UTAN MOBILEN I HANDE, DEN HA RÄDDAT MIG FLERA GÅNGE NÄR JAG VARIT DÅLIG. NÄR JAG BEHÖVT RINGA 112 FÖR AMBULANS OCH ELLER TILL MINA SÖNER ELLER GRANNAR FÖR HJÄLP. 

Ja detta var lite minnen och jag älskade att sälja säljare var min grej och så roligt jobb.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

Myrhammar

Life is an adventure!

Yelling Rosan Blogi

is award free one

Från andra sidan Potten

Mitt liv som trebarnsmamma i en förort till Minneapolis, MN, USA

rabarberpolisen

Too Old to Rock'n'Roll, Too Young to Die

THE DARK SIDE OF THE MOON...

Minha maneira de ver, falar, ouvir e pensar o mundo... se quiser, venha comigo...

cocinaitaly

comida italiana

Zarysz´s svammel

Allt som rör sig i mitt huvud,intressen och en hel del annat

Rebecca Weidmo Uvell

Uvell Kommunikation

Salem - historia

Min hemsida om hembygdsforskning i Salem socken/kommun

Stockresearch52's Blog

Mind over matter

Socialamedier.me

Sociala 24/7

Spådam Eva Eriksson Göteborg

En av Sveriges mest eftersökta medium

Mitt enastående liv

Bröstcancer, arbetslöshet och livet i största allmänhet

Aculturame

Travels to Tribal Lands and Beyond

Golu lodhi

I upload photos Golu lodhi

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Dracul Van Helsing

The Life, Thoughts and Reflections of a Vampire Hunter

Crusty Pie

Big Pictures. Tiny Stories.

Odds and Ends

Bit o' this and a bit o' that

%d bloggare gillar detta: