senaste 12 dagarna juli 2020

Publicerat 27 juli, 2020 av mellasweden
by mellasweden © 2020

 

 

 

GOD NATT GOD MORGON

 

I natt har jag vaknat klockan  02.30 och sen somnat om igen till tv:n till klockan 05.00 och då tog jag mej en näringsdryck och somna om igen i sängen till klockan 10.30. Jätte jobbigt att inte få sova hela natten och vakna på morgonen. Men nu får det bli lite filmjölk original och kanske en cappuccino.

Solen är på himlen och lyser även över mej snart har ju eftermiddagssol på balkongen.

Jag har tittat på TLC SMOTHERED nån ny serie som handlar om mammor och döttrar. En mamma Sue  bestämmer helt över sin dotter Angela och talar om att hon ska göra slut med sin pojkvän, fast hon fått en löftesring. Så tycker mamman att hon ska lämna tillbaka den till pojkvännen fast dottern älskar sin pojkvän och vill vara med honom.

Det sa hon till sin mamma och mamman säger lämna tillbaka ringen otroligt….. ja dööööör när jag ser detta. Vilken mamma gör så mot sin dotter bestämmer över hennes liv. helt. Till slut tar Angela eget beslut och får tillbaka ringen och vill flytta in hos sin pojkvän. Vilken soppa.

  .

Måste bara se nästa avsnitt herre gud är folk knäppa, dottern är vuxen och får inte bestämma själv. Mamman vill ha dottern för sig själv konstigt, fattar ingenting. Hennes mamma tänker bara på sig själv. Fattar inte att pojkvännen inte inser vad han får på halsen, en tokig svärmor som lägger sig i allt. Han borde inse redan nu vilket helsike han kommer få. Måste se fortsättningen otroligt konstiga relationer mellan mammor och deras döttrar. Mor och dotter badar även i badkaret i samma vatten äckligt.

Jag har sovit massor för jag är jätte trött……. sovit hela dagarna och nätterna ändå är jag trött. Jobbigt och jag vill ju bara vara frisk. Men det är nog bra att jag sover kanske det blir bättre för mej. På dagarna brukar jag bädda ner mej i soffan och kolla på tv samtidigt. och somnar direkt. 

I kväll fick jag telefonsamtal av en vän och jag blev glatt överraskad för det var längesen vi hördes. Jag har inte orkat ringa eller höra av mej så det var en överraskning. Men lovat nu att hålla kontakten hela tiden även om jag mår dåligt och åker in på sjukhuset. Pratat med mina söner så klart och svärdottern dom är alla kvar i Vänersborg. 

Mina stressutslag eller allergiutslag har kommit tillbaka på mej jätte jobbigt, fan vilken otur jag har.  Tagit Resorb få se om det. hjälper något, vätskeersättning. 

Denna vecka så har jag sovit mig igenom hela dagarna och varit vaken nån timma och sen vaknat varje natt 02.30. För att gå till kylskåpet och hitta nåt att dricka äta kan jag ju inte. Sen på med tv och lägga mej i soffan för att somna igen. För att senare vakna och gå till sängen och sova vidare. Så trött har jag varit sen jag kom hem från sjukhuset sista gången.

VARFÖR KAN JAG INTE SOMNA I MIN SÄNG I SOVRUMMET ?

Tur jag har tillgång till data och telefon samt tv annars vore livet tråkigt ensamt i dessa karantän tider som jag genomlider.

För länge sen skickade jag efter en snygg klänning på internet nätbutik, och det tog lång tid innan jag fick hem den. Men sen fick jag ett sms att den kommer hänga på min ytterdörr och jag kunde följa spåren tills den hängde där en tidigt morgon. Perfekt man behövde inte skicka någon till posten för att hämta den. Klänningen var jätte fin och billig samt snygg och fina färger helt nöjd med köpet, även om det var lite lång leveranstid. 

Mitt sovrum 

Jag ska komma till saken jag kan vara hur trött som helst och och bestämmer mej för att gå in i sängen och sova. När jag lagt mej i sängen och släkt lyset så är jag KLARVAKEN direkt varje gång jag ska sova. Hur kan det bli så att jag blir klarvaken direkt i min säng när jag ska sova trots att jag är så trött att jag inte ens kam hålla ögonen öppna. Men i sängen direkt är jag klarvaken. Jag och förblir klarvaken konstigt eller hur. Hur kan det bli så jätte jobbigt och det varje kväll ja ska sova.

GRANNENS SMÅKILLAR 

 

Jag brukar prata med min grannes små killar via Viber dom blir så glada och gör små hjärta med sina små händer till mej. Dom får ju inte längre komma hem till mej och leka, för jag är ju i karantän. 

 Jag skickar alltid god natt sms till mina närmsta sörjande min familj när jag ska sova om det går i sängen. Jag skickar sms god natt varje kväll om jag inte har somnat redan i soffan. Älskar min familj och vill dom ska sova gott, en vacker dag kanske jag inte finns längre och kan skicka sms god natt.

Jag har ingen gnista för någonting just nu och jag är så himla less på Coronaviruset, livrädd för att få det då jag är i riskzonen. Jag som dom flesta kanske deppar vissa dagar och längtar så att träffa folk i verkligheten. Hälsa på mina barn och barnbarn hälsa på mina grannar i trappa upp, som oxå är i karantän men direas. familj kommer till dom. Jag är ensam och inte träffar någon, jo idag träffade jag killen som kör ut min energidricka han ringde på och ställde snabbt in två stora kartonger och drog. Dom är ju så tunga för mej att flytta på det vet han sen tidigare, så hej sa han iallafall drog och jag stod 3 meter från han.

Har inte ens orkat sitta på balkongen men ska försöka rycka upp mej, ska börja sticka lite kanske.

För många år sen stickade flera 100 tals små babytröjor, bebisens fösta tröja i olika färger till min egna bebisar och gav även bort i present.

Redan börjat lite att stick ska bara sy ihop denna blåa tröja den är ljusblå mörkare färg än här på bilden nedan.

Jag sydde mycket till mej förr i världen klänningar byxdressoverall i siden och även min första brudklänning. Men nu har jag ingen symaskin längre det är roligt att sy. Sydde en långklänning med 1 meters vida armar häftig med tyg från Cypern 

 .

Brudklänningen jag sydde var i thaisiden och jag sydde på massa vita små prästkragar på klänningen oh på slöjan jag sydde. Helt ok 1974 i 39 mars i S:T GÖRANS KYRKA på Kungsholmen.Präst var min konfermationspräst Vidar Hedin.

Här är klänningen jag sydde när jag var gravid med 10 meters omfång på ärmarna. En häftig klänning.

Jag sydde bland annat en jätte fin sidenoverall där jag köpte tyg och mönster från Damernas Värld eller Femina på den tiden den var gröna blad i flera färger och lite rosa i tygen, hittar ingen bild på denna. 

 

VI HÖRES 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

Myrhammar

Life is an adventure!

Yelling Rosan Blogi

is award free one

Från andra sidan Potten

Mitt liv som trebarnsmamma i en förort till Minneapolis, MN, USA

rabarberpolisen

Too Old to Rock'n'Roll, Too Young to Die

THE DARK SIDE OF THE MOON...

Minha maneira de ver, falar, ouvir e pensar o mundo... se quiser, venha comigo...

cocinaitaly

comida italiana

Zarysz´s svammel

Allt som rör sig i mitt huvud,intressen och en hel del annat

Rebecca Weidmo Uvell

Uvell Kommunikation

Salem - historia

Min hemsida om hembygdsforskning i Salem socken/kommun

Stockresearch52's Blog

Mind over matter

Socialamedier.me

Sociala 24/7

Spådam Eva Eriksson Göteborg

En av Sveriges mest eftersökta medium

Mitt enastående liv

Bröstcancer, arbetslöshet och livet i största allmänhet

Aculturame

Travels to Tribal Lands and Beyond

Golu lodhi

I upload photos Golu lodhi

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Dracul Van Helsing

The Life, Thoughts and Reflections of a Vampire Hunter

Crusty Pie

Big Pictures. Tiny Stories.

Odds and Ends

Bit o' this and a bit o' that

%d bloggare gillar detta: