16 juni ambulans igen

Publicerat 21 juni, 2020 av mellasweden
by mellasweden © 2020

 

 

Akut med ambulans till sjukhus igen

 

Tar en allergitablett och får ett allergianfall av denna tablett halsen stänger sig kan inte ens dricka Coca cola. Ringer sjuhuset som säger att kom in med ambulans.  Ringer ambulansen klockan 11.44 som kommer efter lång stund med två tjejer utan munskydd.  Gång på gång frågar ena tjejen varför jag tagit allergitabletten,  för allergi som kliar.  Hon är inte intresserad av att jag inte kan svälja och till slut får jag kortison i armen.  Ambulanssköterskan kunde inte sätta i nålen i höger armveck hade sönder ådern. Sen i handen på vänster hand gjorde jätte ont och till slut fick hon till det. Det kanske är sommarvikarier eller nyanställda nåt stämmer inte.  Det regnar ute för fullt och dom har inte kört fram bilen ända till porten. Efter ett tag så känner jag att kortisonet har verkat och min hals känns bättre, att inte kunna svälja ens Coca Cola då får jag jag panik så klart.

När dom kom med ambulansen sa min son till dom att ta med båren för min mamma orkar inte gå. Men  dom lyssnade inte alls på honom. Dom har sen tagit in båren till dörren och drar ut mig i ösregnet till ambulansen som inte står nära porten. Varför ?

Klockan 12.05 kommer jag till akuten med ambulans det regnar för fullt ute. Om långt om länge så hamnar jag på akuten och i akutrummet, min enda trygghet där var att ena sköterskan jobbade där när jag kom in sist. Hon är omtänksam och vänlig och en bra sköterska. Sen kommer läkaren och undersöker mej, han vill ta ett prov nedanför tummen i en liten liten åder. Jag säger NEJ jag vet hur svårt det är att träffa denna åder och hur ont det gör.

Då utbrister läkaren : hur tror du vi kan hjälpa dej då ???????

Ja vet ni kan,  säger jag… som mår dåligt  Där brister det för läkaren en ung läkare som verkar orolig eller kanske är han AT-läkare och vet inte riktigt vad som ska hända.  Känner mig orolig…….. När läkarna inte får ta detta prov i lilla ådern nedan för tummen så blir dom arga…….. Det är ju inte första gången som jag nekar det jag gjorde likadant i måndags när jag kom in med ambulansen, som kördes av proffsiga ambulansförare.  Och där tappade han allt förtroende för mej, dom klarar inte att få ett nej på detta prov i min smala lilla åder. 

Hur kunde denna unga läkare ens säja till mej….. HUR TROR DU VI KAN HJÄLPA DEJ DÅ. ?

När jag kommer in med ambulans bryr sig ingen om att jag inte kan svälja, det hela blir fel. Allt fokus på Coronavirus och mina lungor min KOL. Man kollade mitt hjärta med EKG och frågade när min höger fot var svullen om jag har hjärtsvikt. Men mitt hjärta slår alltid fort kan ju inte förklara varför. 

Här ska säjas att ja kom inte in för min KOL jag kom in för jag kunde inte ens svälja Coca cola i min matstrupe. Ingen bryr sig om det dom tar nytt Coronaprov, jag har ju inte Corona. Karantän i 3,5 månader och fick svaret för några dagar sen att jag inte har det.

Man lyssnar på mina lungor och kollar mitt hjärta som alltid slår för fort, sen ska jag läggas in till i morgon. Läkaren springer fram och tillbaka till akutrummet…….Med och utan munskydd och plastskydd, vet inte vad han håller på med.

Hamnar på avdelning 19 och i sal 7. När jag kommer dit säger en sjuksköterska att det är en Corona avdelning. Jag vill ju inte ligga på en Corona avdelning när jag inte har Corona känns fel. Hon säger men du ska inte gå ut ur rummet ingen fara. Förut hade dom avdelningen för olika sjukdomar. Jag är ju i riskgruppen och får panik livsfarligt vill inte få Corona här på sjukhuset. Medicinen jag ska ha finns inte hemma, infektion?

.

En undersköterska kom och sa nåt jag sa hör inte, hon säger har du inte hörapparat ? Jo säger jag på båda öronen men jag hör inte ändå. Hon drog ut igen det är problem att jag hör illa och dom har svårt att upprepa vad dom säger flera gånger. 

Jag bad att få näringsdrycker men det finns inga hemma, låna hämta på annan avdelning då. Till slut kommer dom och säger att dom lånat på en annan avdelning, jag som patient behöver inte veta det. Det kan inte bara vara jag som dricker näringsdrycker bara att beställa hem till avdelningen.

Sen kom dom och sa att dom små näringsdryckerna på 125 gr var slut nu.

Då tyckte denna undersköterska  att någon skulle gå hem till mej hämta näringsdrycker eller köpa på apoteket. Otroligt alla som ligger inne får mat jag ska be nån hämta min hemma eller köpa på apoteket. Hur fanken tänker dom? Tänker dom alls ?

Försöker sova lite så trött efter allt detta jobbigt som bara den och att dom inte lyssnat på mej varför jag kom till akuten.

Det kommer en liten undersköterska eller vad hon var och kaxar med mej, när jag frågar saker får jag inget svar. Hon säger jag ska lyssna på henne, för jag är misstänkt Corona fall. Jag säger jag har inte Corona virus jag har är testad för några dagar här. Jo säger hon du är misstänkt Corona fall här.  Hon ger sig inte jag säger hur vet du det utan att sett journalen eller svar på proverna? Hon kaxar på lyssna på mej, lyssna på mej.  Det är en stor chock för mej att få höra det och efter det fungerar jag inte alls. Som att släppa en bomb bredvid mej så kändes det hela min värld rasade på en stund.  Till slut säger hon  måst gå hem, gör det säger jag. Hon ska  inte kaxa för hon är inte sjuksköterska,  hon ska inte diskutera med mej utan hänvisa till sjuksköterskan.

Ringer på klockan ber att få nåt att dricka och glass, nåt måste jag ju få eller hur. Går sen på toa inget toalettpapper finns där heller, syster kommer in hör att jag inte har toapapper och jag får en rulle. Denna sjuksköterska är snäll och vänlig.  Somnar igen vaknar senare och somnar igen.

Vaknar 02,15 kollar dom mina värden 03.13 bad om glass och näringsdryck fanns några små och sen inga mera, sköterskan här inne flera gånger utan munskydd. Sa till henne att hon måste ha munskydd och där försvann hon. 03.30 ätit glass och en näringsdricka  dom hade hittat en näringsdryck till mej, såg på tv Hawaii 5 måste somna snart är det dax för  blodprover igen

.

Sover till klockan 06.00 men somnar igen…. så trött av allt detta. Väcks igen kanske vid 7.15 för att ta blodprov i armen. Somnar om efter det igen så trött.  8.25 väcks jag av en syster utan munskydd

Hon ger mej medicin antibiotika  en stor tablett samt några små i en mugg, jag säger – det är inte Betapred

När jag frågar efter betapred så säger hon du får ta det  med doktorn, jag blir irriterad ny kortison först Betapred sen ny sortJag frågar vad dessa tabletter heter när hon säger namnet tystare varje gång, jag försöker ja höra till slut hör ja namnet😳😳😳😳😳 tror dom hette Prendosolin eller nåt.

Ja frågar efter frukost den har varit dom kom nog när du sov.   Jaha då blev ja utan😳 varför väckte dom mej inte, sen säger hon näringsdrycker är  slut i alla fall så går hon

Ringer på klockan och en undersköterska kommer in ja säger ja ska åka hem i dag. Då säger undersköterskan vem har sagt det ?  Jag …………. !!!!!!  Så säger undersköterskan men du behöver syrgas,  inte nu mitt syre är 94 bra ja kan mina värden nu efter alla besök här.  Nu frågar jag efter frukost o säljer ni glömt mej, undersköterskan är  utan mun skydd.

Vaaa vill du ha ? säger undersköterskan. En mugg filmjölk och , ett glas juice kom men inte för att be om en kopp kaffe ens.

Näringsdrycker är slut, svaret på det blev följande……. Hon tycker att någon ska hämta näringsdrycker hemma hos mej.  Eller gå ner till apoteket o köpa.  Hur i helvete tänker dom ?????????  Det är inte första gången som detta händer på sjukhuset.  Fick nu till slut en mugg juice. En mugg fil fick be om socker

En del som jobbar hör har svårt att förstå när ja säger ja inte hör. Dom har svårt att säja om sakerna så ja hör otroligt. Det måste ju vara viktigt att jag hör av dom säger, och då måste dom ju upprepa vad dom sagt så jag hör.

Väntar läkaren nu sen tänker jag åka hem.   Det är olika på olika avdelningar må jag säja

Läkaren dröjer jag får ringa på klockan flera gånga och fråga var läkaren är. Eftersom sköterskan sagt att läkaren kommer strax till dej.  Säger åt sköterskan att ringa sjukresa så jag slipper sitta och vänta länga vill hem. Har du nån tid att passa säger hon då? Ja ska få mer näringsdrycker idag och måste ta hand om dom. Kan ingen annan göra det ? – nej säger jag. 

Hon drar ut på att ringa sjukresa och jag bestämmer själv när jag skriver ut mej. Till slut kommer hon sköterskan och pratar med mej och jag frågar varför hon inte har munskydd. Hon säger behövs inte om man inte hostar mot mej men hon kan bära smitta ändå ja är ju inte sjuk i Corona och det ligger andra med Corona på samma avdelning. Jag är ju självklart livrädd eftersom jag inte vill bli smittad av Corona.

Hon  tyckte man skulle ge och ta från båda hållen, hur skulle det gå till när det inte fungerar alls till mej som patient. Några har munskydd andra inte alls fast läkaren sa till mej här att alla skulle ha det som kom in till mej. Frukost, lunch och middag eftermiddagskaffe och kvällskaffe fungerar inte heller till mej.  Denna avdelning var helt fel för mej att ligga på, kanske för jag är gammal och 70 år nu. Känns inte bra i alla fall för mej känner mig lite undanskuffad med båda mat och allt här. Att jag inte kan äta mat och svälja den men det finns yougert och det finns nyponsoppa saftsoppa……Jag vet ju att det finns lunch, middag eftermiddags kaffe och kvällskaffe. Men tydligen inte för mej ingen har ens frågat mej om det.

Väntar ronden läkaren för att få höra vad hon säger och att jag kan och tänker åka hem.  Äntligen kommer läkaren som börja med att stå i dörren och prata med mej. Då slipper dom ta på munskydd men jag säger jag hör illa. Då frågar hon om hon ska ta på munskydd och komma in och prata med mej. Det är väl det vanligaste att läkaren kommer in vid sängen och pratar med patienten.

Så blev det och hon talade om att hon kollat min röntgenbild från förra veckan när jag låg inne. På den kunde man se att det fanns lite slem i lungornas gångar som behövde komma upp. Ingen sa det sist jag låg inne veckan före då sa man att röntgen såg bra ut. Ingen Coronavirus syntes heller på lungorna.

Får recept och ett papper med mina mediciner hur och när jag ska ta dom med mej hem. Någon från KOLavdelningen skulle kontakta mej, senare och en remiss är skickad till Huddinge Lungavdelning/Thoraxkliniken min läkare där.

Dom kollar mina resultat och tar bort nålarna i mej.

Men så fungerar det inte alls…. måste hem kan inte ligga kvar på denna avdelning längre. Ber igen att sköterskan ska ringa sjukresa och boka in mej med rullstol så jag slipper vänta. Till slut gör hon det och jag ber om handskar och munskydd men även ett munskydd till han som kör sjukresor

.

Ser mina grannar som blir så glada att se mej igen och jag att se dom, dom har jag inte sett på länge då jag varit i karantän och även dom.

Äntligen hemma igen innanför min dörr så skönt. Samtidigt kommer bilen med leveransen av mina näringsdricker. 

.

Så skönt att komma hem igen och vara i mitt kök och egna kylskåp där det finns näringsdrycker och nyponsoppa, saftsoppa samt fruktsoppa och filmjölk till mej. 

Sova i sin egen säng och känna att jag är hemma igen, det är lycka.

.

Ha det bra detta var en pärs för mej, och sen få det kastat i ansiktet av en liten kaxig undersköterska som säger att jag är misstänkt för CORONAVIRUS.  Det knäckte mej helt på denna avdelning.

Men hemma igen och allt är som vanligt…… 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

Myrhammar

Life is an adventure!

Yelling Rosan Blogi

is award free one

Från andra sidan Potten

Mitt liv som trebarnsmamma i en förort till Minneapolis, MN, USA

rabarberpolisen

Too Old to Rock'n'Roll, Too Young to Die

THE DARK SIDE OF THE MOON...

Minha maneira de ver, falar, ouvir e pensar o mundo... se quiser, venha comigo...

cocinaitaly

comida italiana

Zarysz´s svammel

Allt som rör sig i mitt huvud,intressen och en hel del annat

Rebecca Weidmo Uvell

Uvell Kommunikation

Salem - historia

Min hemsida om hembygdsforskning i Salem socken/kommun

Stockresearch52's Blog

Mind over matter

Socialamedier.me

Sociala 24/7

Spådam Eva Eriksson Göteborg

En av Sveriges mest eftersökta medium

Mitt enastående liv

Bröstcancer, arbetslöshet och livet i största allmänhet

Aculturame

Travels to Tribal Lands and Beyond

Golu lodhi

I upload photos Golu lodhi

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Dracul Van Helsing

The Life, Thoughts and Reflections of a Vampire Hunter

Crusty Pie

Big Pictures. Tiny Stories.

Odds and Ends

Bit o' this and a bit o' that

%d bloggare gillar detta: