11 juni 12 juni 2020

Publicerat 13 juni, 2020 av mellasweden
by mellasweden © 2020

 

HEMMA I VERKLIGHETEN IGEN

Så trött så trött det var varit mycket för mej nu….. 1177 som alltid ger mej fel information när jag ringer och frågar. Att säga till mej åka till närakuten när jag var så dålig, och i riskzonen. Otroligt kanske skulle dom ha läkare som satt i luren där i stället och inte någons om inte lyssnar när jag andas så ansträngt. 

Jag ringde ju Södertälje sjukhus och fick prata med en sköterska på akuten som genast sa ring 112 ta ambulansen hit direkt. Ringde 112 och kvinnan i luren hörde direkt att jag var dålig och skickade mej an ambulans och den kom snabbt. Så in till akuten där dom stod och väntade på mej för att hjälpa mej.

Torsdag idag den 11 juni och ag är hemma i min lya ensam igen för att skydda mej själv.  Sovit i min egen säng som plötsligt kändes jätte stor, efter jag sovit i sängen på sjukhuset.  Skrev sms till min familj och fick ett tillbaka av ena killen med svaret, : Du är en stark person, jag beundrar dej du är som en katt, du överlever trots alla motgångar.  Han har så himla rätt alla motgångar jag haft och ändå överlever jag på övertid.

Jag tog mej en energidryck från kylen och satt mej i soffan kändes så skönt att vara hemma och så fint städat hos mej. Jag har även fått en golvfläkt av mina söner som nu står innanför balkongdörren. Härligt så skönt att ha i sommar då solen ligger på hos mej på balkongen hela eftermiddagen och kvällen. Så har jag sovit hela dagen varit så trött och mår ju inte alls bra än. Jag känner att jag har lite jobbigt att andas men har min maskin och mina mediciner och hoppas allt blir bra igen.

Sen sov jag hela dagen och hela kvällen var så trött orka ingenting alls. Men jag mår ju inte bra än. 

I dag är det fredag den 12 juni och jag kom hem onsdag sent på eftermiddagen, men jag mår fortfarande inte bra i går torsdag sov jag hela dagen. Så trött och det var ju mycket för mej som nu under tre månader varit ensam och inte träffat folk nära. Mänsklig kontakt blev det plötsligt för mej som nu var ovan med det. En otrolig känsla som inte kan beskrivas, men som jag inte kunde heller ta upp till fullo då jag var jätte dålig och hade andningsproblem.

Så hemma var det så fint min yngsta son hade städat hela lägenheten, och bäddat min säng med rent. Jag var så trött när jag kom hem att jag tog näringsdrycker till middag. Jag vet inte vad ni har i kylen men min består av näringsdrycker, nyponsoppa, fruktsoppa, filmjölk och mjölk. Kan ju bara äta rinnande då jag har mitt problem med matstrupen. 

Så somna jag som en stock jag orka inte ens gå in på facebook och kolla läget. Sov till klockan 02.00. Gick upp och ut i köket till kylskåpet hungrig tog mej en flaska energidryck. Satt mej på soffan på med tv:n kanal TLC och lade mig senare på soffan och kollade tv. Jag har ju bäddat åt mej på soffan med lakan och påslakan och kuddar somna mätt och belåten. Jag mår ju inte bra än och jag måste vila efter allt jag varit med om som blev mycket nu för mej. Har ju bara tv i stora rummet.

Här är duschdraperiet som min son satt upp åt mej köpt på Rusta så fint. 

Sov till klockan 05.00 och tog mej till badrummet och duschade, sen in i sängen och sov vidare. Så himla trött och vaknade vi 10 tiden tog alla mediciner som jag skulle ha. För första morgonen på minst 6 månader tog jag mej en kopp cappuccino och näringsdryck. I glas Coca Cola och ett glas vatten med is i.

Sen skickade jag sms till mina söner och svärdotter och lade mej igen på soffan så trött så trött. Somna så klart jag är ju inte bra än. Sen fick jag för mej att jag skulle värma ärtsoppa och tog bort alla äter och fläskbitar i den. Men måste missat en lite jädra bit för jag satt i halsen, fast biten var mindre än ett knapphålshuvud. Fick harkla och spy upp den till slut fick jag bort den från matstrupen. Rädd jag blev ville inte säja till sönerna heller för dom blir så oroliga. Kastade all ärtsoppa våga inte äta det igen. 

Jag har ju fruktsoppa och nyponsoppa samt fil inte det godaste men nåt måste jag ha i magen. Jag som är köttälskare och gillar grilla kött och laga god mat. Längtar efter lamm och kyckling samt plommonspäckad fläskkarré.  Kanske jag börjar må lite bättre när jag är hungrig igen. 

Men jag lägger mej på soffan och vilar så himla trött efter allt detta känner jag gått ner i vikt oxå. Det tog mej hårt att inte veta om jag som varit i karantän i över 3 månader vågade åka till sjukhuset med riska att bli smittad. Sen ambulans och akuten och sen bli inlagd, och röntgen allt detta tog hårt på mej. Jag är ju inte ung längre…..

Ha en fin dag nu är sommaren äntligen här igen……

Mella

 

 

 

3 kommentarer på “11 juni 12 juni 2020

 • Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google-foto

  Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

  Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

  Myrhammar

  Life is an adventure!

  Yelling Rosan Blogi

  is award free one

  Från andra sidan Potten

  Mitt liv som trebarnsmamma i en förort till Minneapolis, MN, USA

  rabarberpolisen

  Too Old to Rock'n'Roll, Too Young to Die

  THE DARK SIDE OF THE MOON...

  Minha maneira de ver, falar, ouvir e pensar o mundo... se quiser, venha comigo...

  cocinaitaly

  comida italiana

  Zarysz´s svammel

  Allt som rör sig i mitt huvud,intressen och en hel del annat

  Rebecca Weidmo Uvell

  Uvell Kommunikation

  Salem - historia

  Min hemsida om hembygdsforskning i Salem socken/kommun

  Stockresearch52's Blog

  Mind over matter

  Socialamedier.me

  Sociala 24/7

  Spådam Eva Eriksson Göteborg

  En av Sveriges mest eftersökta medium

  Mitt enastående liv

  Bröstcancer, arbetslöshet och livet i största allmänhet

  Aculturame

  Travels to Tribal Lands and Beyond

  Golu lodhi

  I upload photos Golu lodhi

  Looking for Mr Didriksson

  Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

  Dracul Van Helsing

  The Life, Thoughts and Reflections of a Vampire Hunter

  Crusty Pie

  Big Pictures. Tiny Stories.

  Odds and Ends

  Bit o' this and a bit o' that

  %d bloggare gillar detta: