SÖDERTÄLJE SJUKHUS

Publicerat 10 juni, 2020 av mellasweden
by mellasweden © 2020

 

 

8 JUNI MÅNDAG KÄNNER MEJ SJUK

Försöker kontakta läkaren på vårdcentralen…… Hinner inte ber han ringa.  Men ringer 1177 och säger har svårt att andas jag har kol en kollapsad lunga och astma samt kronisk bihåleinflammation. Jätte tungt att andas,  kan jag åka till akuten? 

Kvinnan på 1177 tycker till………HON säger:   jag ska åka och sätta mig på närakuten?  Är hon dum eller tänker hon inte alls.  Ska jag som suttit i karantän 3 månader själv för att klara mig och är i riskzonen.  Ska jag  åka till närakuten för att få hjälp?????   Jag frågar två gånger till ska jag åka till närakuten ? Ja säger hon du ska åka till närakuten dom har öppet……. hon rabblar upp öppet tiderna, orkar inte lyssna jag är sjuk, lägger på luren. 

Pratar med min ena son…. som säger ring Södertälje sjukhus direkt. Jag ringer och får prata med en sjuksköterska på akuten hon säger direkt……ring 112 och åk ambulans hit direkt.

Ring 112 ambulans kom in direkt. Ringer 112 kvinnan som svarar hör att jag har jätte jobbigt att andas och skickar en ambulans direkt. Tack du kvinna på 112 som hörde jag var så dålig och sände mej direkt en ambulans.

Tack fina ambulanspersonal som tog mej til akuten Södertälje. Tack för ett fint och snällt vänligt mottagande av bästa personalen på akuten på SÖDERTÄLJE SJUKHUS Hade problem med min andning. Dom tog även coronavirus prov. Det var ju int direkt skönt med pinnen i näsan. Men som dom sa det gick ju bra. Jag har inte träffat så många människor på tre månader som jag satt mej själv i karantän för jag är ju i riskzonen och 70 år. Detta fick mej att gråta. 

Lagt in denna på min INSTAGRAM…… berömmer personalen på akuten ***** fem stjärnor tusen tack.  Samt på VAD HÄNDER I SÖDERTÄLJE 

ÖVER nästan 300 HAR LÄST OM MINA ÄNGAR PÅ AKUTEN.

Änglar finns man ser dom inte alltid, men det gjorde jag ❤ ❤ ❤ 

Samt många på min facebooksida mellawikund. har sett detta.

Det gjordes massa undersökningar och jag fick kortison i armen. Har även svullna fötter efter kortison som inte gått ner fast jag fått vätskedrivande av läkaren på vårdcentralen.  Jag berättade att jag var rädd att åka in här efter allt jag läst i tidningar att 70 + får ingen hjälp. Helt fel klart allt ska få hjälp sa änglarna till mej på akuten.

AVDELNING 23 SAL 9

Inlagd direkt på avdelning 23 sal 9. Även där kör dom med skyddsmask och handskar och plastskydd för ansiktet.

Bad om vatten törstig när jag kom till min sal, eget rum med tv har legat på detta rummet tidigare i mitt liv.

Grön tjock god soppa till middag fick inte ner den, samt nyponsoppa fick ner lite med Loka att skölja ner med. Har ju fel med matstrupen kan bara ta rinnande tunt.

Fått Tavegyl 17.10 mina utslag kliar ju.  Gråter en stund allt jobbigt och tröttsamt alla runt om kring som jag inte haft på 3 månader så nära mej.  Feber 37,6 vid 20 tiden har fått syrgas 1,5, drogs ner.

Min son har städat min lägenhet och kastat reklam och städat kylen bäddat rent i min säng satt på dubbeltäcket med påslakanet jag inte orkade göra. Mina söner ringer och smsar älskar dom omtänksamma. Tack för jag får vara eran mamma och hoppas länge till.

Toa vid 21 tiden ont i fötterna jobbigt att andas när jag anstränger mej. Bad att få en nattskjorta för jag fryser det ärr alltid kallt på sjukhus. Bad om en allergitablett till fick den lilla blåa det är bättre än Tavegyl. Oj kissnödig igen klockan 22. Sen försöker jag somna igen. 

TISDAG DEN 6 KVAR  I SAL 9

FÅR SVAR JAG HAR INTE CORONA VIRUS.

2 Doxyferm och 5 kortison, Christopher ringde tidigt före halv 8  på face-time blev så glad. Christopher säger jag gått ner i vikt igen. Stämmer äter ju inte alltid när jag inte mår bra.

I dag väger jag 66 kg och febern är 36,8 syrgas dras ner till 1,0.  Frukost 1 mugg fil lättare för mej än stor tallrik. 2 glas apelsinjuice, 1 mugg svart kaffe.

Sms:at med Anna hon  ringde sen blev jätte glad. Hon och hennes dotter Olivia finns i mitt hjärta,  alltid har dom gjort det. 

RÖNTGEN / PANIKATTACK 

Den snälla vänliga lugna sköterskan körde mej till röntgen från avd. 23. Här på röntgen var en stressad liten tjej som skulle pressa mej att det skulle gå fort ut och in i maskinen och hon kunde hålla mej i handen. Jag sa jag kan inte…. Tjejen säger ni kan gå ut och vänta och komma in igen när du lugnat dej. Känner min panikattack är på väg klarar inte detta just nu.

DET ÄR MYCKET NU FÖR MEJ. Funkar inte med att pressas av denna unga tjej som jag inte tror har erfarenhet at gamla damer som inte kan pressas till saker och ting i dessa corona tider. Gå ut och vänta lite sa tjejen men jag sa dom kommer jag inte tillbaka. Hon påtala även att dom hade andra patienter som vänta. Hon lilla tjejen på röntgen pressade mej och det fungerade inte på mej i dag mår inte bra. Jag var inte för detta snabbt in och snabbt ut och denna snabbservice till nästa patient som hon hade idag. Funkar inte att åka in och ut i denna tunnel idag är jag mår dåligt förlåt mej.

Den vänliga rara sköterskan från avd 23 ser jag får en panikattack och vi åker tillbaka till avdelningen igen. Syster skulle prata med läkaren om att jag kunde få nåt lugnande för att klara åka in i röntgenmaskinen. Det tog mej  45 minuter att återkomma och hämta mej från min ångestattack. 

Väntar snällt och oroligt på att få lugnande tablett  och ny tid på röntgen, hoppas lilla tjejen gått hem. Syster kom 17.15 hon som jobbar kväll med en lugnande tablett den skulle verka på 3 MINUTER önskedröm. Klockan 17.30 var det dax igen känner inget av lugnande tabletter vi åker ner igen. Tabletten har inte verkat och den ny tjejen på röntgen sa att den skulle verka på 3 minuter hon också, jag tänkte i dina drömmar.   Blev ingen röntgen nu heller det funkar inte men efter klockan 18,00 lite över, då kände jag av den lugnande tabletten. Dom hade sagt på röntgen att när tabletten verkat var det bara att ringa så fick vi komma tillbaka igen.  När jag kom upp igen sa den vänliga manliga skötaren  att det tar minst en 30 minuter innan tabletten verkar. Jag fick kaffe och glass,  fest var det här så gott.

Men systern sa att vi tar det i morgon i stället för vi tar upp deras tid på röntgen, om har andra patienter, men det är inte ditt fel.  Självklart inte mitt fel………. Med dom snabba minuter jag var inne på röntgen så förlora dom ingen tid. Jag bad att få en tidig tid så jag kunde åka hem i morgon.  På kvällen dras syrgasen ner till 0.5. Det kom en vänlig manlig sjuksköterska som annars jobbade på lungavdelningen, och presenterade sig att han jobbade natt. 

ONSDAG SAL 9 

Sovit utan syrgas gått bra. Äntligen fått sova en hel natt har jag inte gjort på en vecka. Skönt.  Klockan 9.20 har jag ny tid på röntgen, ska få tablett 1 timma före. 

2 Doxyferm 5 kortison nytt försök i dag igen på röntgen. Juice kaffe filmjölk gott på morgonen. Feber 37,2 syra i fingret 91 helt ok för mej. Att känna pressen nu för mej är mycket och det är MYCKET NU efter 3 månaders karantän hemma själv för att klara mej från coronaviruset och sen se träffa jätte mycket folk så nära in på mej jätte jobbigt. 

Jag är ingen Bulldozer längre som klarar allt och köra över alla. Bulldozer blev mitt namn som bästa säljare av presentreklam. 

Syster kom in med en lugnande tablett en timma före…… inte kände jag av den inte.  Hon var snäll och kom in flera gånger och frågade om det verkade men ack nej.  Sen kom hon tillbaka och skulle ge mej lugnande i armen men det pluppen hade jag inte kvar så det gick inte.  Då kom hon med ett storpiller som jag först sa nej till men hon sa den verkade fort och bra.  Så jag tog den och nog verkade det alltid.  Ner till röntgen igen och det var bara helt klart lägga mej där och köras in i apparaten.  De gick bra sen upp igen och somnade direkt jätte trött var ju rädd att få för stark doz när jag alltid har svårt att vakna efter det.  Känner mej flummig.

GUL LAPP med ett frågetecken C-19 ? till röntgen. Jag undrar som fanken vad det betyder. Jo- om kollade mina lungor extra så det inte fanns nåt i dom av C.19. JAG ÄR NEGATIV .

Klockan 10.00 uppe på avdelningen igen känner mig jätte trött somnar så klart, hör någon försöker prata med mej måste vara i drömmen. Sover vidare igen. Vaknar klockan 13.15 helt flummig och ser det står mat på bordet.  Soppan jätte god och rätt tunn men orkar inte äta så flummig som jag känner mej. Tog saftsoppan på te-sked och fick i mej den lilla burken. Törstig var jag ju ringde och fråga var läkaren var?

Klockan  14 kom en jätte gullig läkare hon sa att ingen corona på lungorna heller.  Så skönt så glad så lycklig. Läkaren skrev ut mej med medicin för fortsatt behandling hemma igen. Denna apparat och medicin har jag hemma fått den av som hjälpmedel att andas med, när den gamla apparaten dog.

14.50 kommer sjuktransporten och hämtar mej skriver till mina söner jag är på väg hem. Do blir så glada så skönt. Färdig för hemtransport munskydd och handskar. Men ack så flummig men det går väl över skrev sms till yngsta sonen och han frågade avd bokstäverna betydde hahahah.

Tack alla ÄNGLAR SOM JOBBAR PÅ AVDELNING 23 

SJUKRESA HEM 

Något som förvånar mej var att inte chauffören som kör sjukresa från sjukhuset har handskar och munskydd. Borde dom ha så klart.

Färden hem gick bra och hemma väntade sonen han fick munskydd av mej och handskar och tog med två små stolar så vi kunde sitta på gården en stund. Vi satt på gården i 10 minuter det räckte för mej. Kändes så skönt så nära igen fast jag var flummig, att bara få se sina barn som man älskar  är guld värt. 

Hem och in i min fina lya ta av handskar och munskydd samt tvätta händer i sprit. Sen in byta kläder och in i kylen.

Mitt fina kök tar flera energidrycker hungrig, och sen Coca cola som hjälper mej att öppna matstrupen lite granna. Ett glas vatten med massa is är gott. Hemma igen.

   

Min mat i kylen är energi proteindrickor.

När jag blir frisk igen så kommer jag se ut som vanligt igen……

 

Hemma med tv data och luren samt alla medicinerna på bordet. Samt ena barnbarnets Elefant det är vi som bor här  i min tvåa.

Nu är det följande som gäller

TILL ALL PERSONAL SOM JOBBAR PÅ AKUTEN OCH AVDELNING 23

 

kram Mella 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer på “SÖDERTÄLJE SJUKHUS

 • Har äntligen haft tid att läsa Mella och du har verkligen ett helvete och Corona skiten gör det ju inte precis lättare.. Jag vet absolut inte vad du ska göra och jag kan föreställa mig hur du har det för den kroniska bihåleinflammationen har jag också.. Men fortsätt att vara rädd om dig nu så att du åtminstone slipper Corona.. Ha en lugn kväll kram så länge Nicki ❤️💞

  Gilla

 • Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google-foto

  Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

  Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

  Myrhammar

  Life is an adventure!

  Yelling Rosan Blogi

  is award free one

  Från andra sidan Potten

  Mitt liv som trebarnsmamma i en förort till Minneapolis, MN, USA

  rabarberpolisen

  Too Old to Rock'n'Roll, Too Young to Die

  THE DARK SIDE OF THE MOON...

  Minha maneira de ver, falar, ouvir e pensar o mundo... se quiser, venha comigo...

  cocinaitaly

  comida italiana

  Zarysz´s svammel

  Allt som rör sig i mitt huvud,intressen och en hel del annat

  Rebecca Weidmo Uvell

  Uvell Kommunikation

  Salem - historia

  Min hemsida om hembygdsforskning i Salem socken/kommun

  Stockresearch52's Blog

  Mind over matter

  Socialamedier.me

  Sociala 24/7

  Spådam Eva Eriksson Göteborg

  En av Sveriges mest eftersökta medium

  Mitt enastående liv

  Bröstcancer, arbetslöshet och livet i största allmänhet

  Aculturame

  Travels to Tribal Lands and Beyond

  Golu lodhi

  I upload photos Golu lodhi

  Looking for Mr Didriksson

  Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

  Dracul Van Helsing

  The Life, Thoughts and Reflections of a Vampire Hunter

  Crusty Pie

  Big Pictures. Tiny Stories.

  Odds and Ends

  Bit o' this and a bit o' that

  %d bloggare gillar detta: