28 maj 2020

Publicerat 28 maj, 2020 av mellasweden
by mellasweden ©2020

 

 

 

GOD MORGON EN NY DAG I KARANTÄN

Söndag den 24 maj vaknar upp och känner att idag blir en jobbig dag, dom flesta har någon hemma hos sig. Men det har inte jag och i dag känner jag av det, konstigt men jag har varit i karantän länge nu,  Jag känner att jag saknar mina barn närheten besöket och sen kunna gå upp till mina grannar.  Samt grannarna och deras små barn, barnen som bara vill komma till mej.  Men nu fungerar ju inte det alls.  Även om jag pratar med dom i face-time så är det inte samma sak som i verkligheten.

Ingen bra dag i dag nu börjar jag känna av att sitta i karantän, ensam ingen som kan besöka mej.  Kan inte träffa mina barn och inte heller mina grannar och min städhjälp finns inte heller.  Så i dag klappa jag nästan i hop, jag har gråtit och gråtit hela dagen och känner och tänker.  På att om jag behöver åka till sjukhuset blir jag smittad det klarar jag ju inte av. Både läkare och sköterskor har gått bort i coronaviruset. Jag har känt mej jätte orolig i dag just, för att mina fötter har svullnat och jag har fått tabletter att ta en på morgonen och ser inte att svullnaden gått ner efter 2 dagar.  Nu kan jag inget om vätskedrivande tabletter men nåt borde väl ha hänt.  Så jag ringde ju till KRY och det blev det inte bättre av utan den läkaren tyckte jag skulle ringa min vårdcentral i morgon måndag. 

Men jag bad henne skriva in i min journal visst det skulle hon göra, men var finns det. Jag har kollat 1177 och där står inget alls om min kontakt i dag. Den 13 maj likaså ingen anteckning kanske i himlen men inte i min journal. Det är ju inte fösta gången detta händer tråkigt.

Jag dricker vatten juice och Coca cola men inte kissar jag mer än jag brukar, vätskedrivande ska man ju bli kissnödig av. Men ok jag dricker inte så mycket vatten men har jag försökt dricka mer än vanligt. Inget bra resultat och då blir jag deppad när jag ser att inget händer med svullnaderna på mina fötter. Om tårar vore guld skulle jag vara rik……

Har nu kontaktat min läkare på vårdcentralen och han fattar inte varför min medicin som är vätskedrivande inte fungerar. Inte jag heller därför ringde jag ju honom.  Läkaren säger fortsätt med medicinen och försök med stödstrumpa. Jag är borta nästa vecka men ringer 2 juni.

Nu har jag investerat i stödstrumpa 159 kronor och ska försöka sätta på dom idag lite jobbigt att göra det. Jag har fått hem fil, mjölk, ärtsoppa, potatissallad, djupfrysta hallon, Arla vispgrädde samt yougert och gurka för att göra tzatziki om jag orkar. Samt 12 flaskor Loka för kolsyran gör det lättare att svälja när det är svårt.

Pank och fågelfri är jag och betalt alla mina räkningar redan så skönt. 

Jag blir så less på att när jag slår på min lur så kommer meddelande om corona så himla trött på detta. För det gör mej stressad som bara den och jag får stressutslag. Jag orkar inte hela tiden höra talas om detta jädra virus allt handlar om det hela tiden. Tv och tidningar och alla pratar om corona virus, hela tiden orkar inte. Sen läser jag * håll avstånd* sen ser man att det gör inte folk alls. Så trött på denna skit som gör att jag inte kan träffa och krama mina barn, saknar det så mycket.  Ok vi pratar varje dag och skickar sms face-time men det är inte samma sak alls. Min svärdotter har jag ju även kontakt med sms och ser och pratar via face-time men jag saknar riktig real kontakt med mina nära.   Så har vi Paulo som gjort bort sig ordentligt som tidningarna skriver om hela tiden. Att alla hans produkter ska bort från affärerna och jag orkar inte läsa om det varje dag.

Har i kväll ringt min lilla syster Helene borde gjort det tidigare men inte orkat. 

Helene kanske för smittan vidare eller inte ingen vet. Men en vacker dag kanske hon kan hälsa på mej, när detta jävla virus är borta. Jag undrar när hon ska ju komma till mej,  jag undrar vilket år då?  När detta är över för hon  jobbar ju och kan med alla som bor hemma hos henne få smittan lättare då dom e så många i familjen. 

DOKUMENTÄR OM DONALD TRUMP 
Donald John Trump, född 14 juni 1946 i New York, är en amerikansk republikansk politiker samt USA:s 45:e och nuvarande president. Han har tidigare varit verksam som affärsman, företagsledare och tv-personlighet. Han tillträdde ämbetet som president den 20 januari 2017 efter att ha vunnit presidentvalet 2016. Han är född 14 juni 1946 (ålder 73 år),  Förmögenhet 2,1 miljarder USD (2020)
Gift med Melania Trump 2005.

Jag har sett en dokumentär om Presidenten i USA Donald Trump, det var verkligen intressant. Vilken man vilken skojare vilken lirare, att ljuga och köra över folk för ta sig fram för att vinna. Pappan hade lärt honom att inte vara en förlorare, och några misstag gjorde han som han pratade sig ur. Familjen kom från början från Tyskland och kom till USA. Banken han lånat pengar av för att bygga hus var känd för att ha tvättat pengar. En sak som han gjorde var att han var skyldig massor av pengar på  banken på ena avdelningen.   Men lyckades få en annan avdelning på samma bank att låna honom beloppet som han var skyldig för att betala den andra avdelningen. Otroligt konstigt man undrar hur det fungerar han har ljugit sig fram genom livet. 

Jag tyckte i alla fall att denna dokumentär var mycket intressant att titta på. Donald Trump är en smart fräck glidare ljugande affärsman och det har han kommit långt med, i dag är han rik med en förmögenhet på  2,1 miljarder USD (2020)  och president i USA. 

Ja sen återstår ju att i dag överleva kvällen med tv och sen sova, jag har svårt att sova om nätterna.

Det är jätte jobbigt här i min karantän som nu pågått i tre månader. I bland blir jag så ledsen och gråter det är jobbigt nu en hård tid. Jag har tagit bort Aftonbladet och Expressen från min lur, vill inte vakna varje dag och se hur många som dött av coronavirurset. 

Nu tv-kväll ha det

En kommentar på “28 maj 2020

 • Visst är det skrämmande hemskt och för jävligt denna gåva från Kina, synd att vi aldrig kan bjuda tillbaka, av allt skit vi får därifrån så är detta det värsta hittills, Jag avskyr det här livet och jag avskyr att höra om alla nya som dött varje dag 😠 jag har inte varit inne i en affär sen början på mars och inte umgåtts med någon heller.. Hoppas vi på något sätt snart slipper detta 🤔 kram Nicki 💓

  Gilla

 • Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google-foto

  Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

  Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

  Myrhammar

  Life is an adventure!

  Yelling Rosan Blogi

  is award free one

  Från andra sidan Potten

  Mitt liv som trebarnsmamma i en förort till Minneapolis, MN, USA

  rabarberpolisen

  Too Old to Rock'n'Roll, Too Young to Die

  THE DARK SIDE OF THE MOON...

  Minha maneira de ver, falar, ouvir e pensar o mundo... se quiser, venha comigo...

  cocinaitaly

  comida italiana

  Zarysz´s svammel

  Allt som rör sig i mitt huvud,intressen och en hel del annat

  Rebecca Weidmo Uvell

  Uvell Kommunikation

  Salem - historia

  Min hemsida om hembygdsforskning i Salem socken/kommun

  Stockresearch52's Blog

  Mind over matter

  Socialamedier.me

  Sociala 24/7

  Spådam Eva Eriksson Göteborg

  En av Sveriges mest eftersökta medium

  Mitt enastående liv

  Bröstcancer, arbetslöshet och livet i största allmänhet

  Aculturame

  Travels to Tribal Lands and Beyond

  Golu lodhi

  I upload photos Golu lodhi

  Looking for Mr Didriksson

  Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

  Dracul Van Helsing

  The Life, Thoughts and Reflections of a Vampire Hunter

  Crusty Pie

  Big Pictures. Tiny Stories.

  Odds and Ends

  Bit o' this and a bit o' that

  %d bloggare gillar detta: