Helgen 9-10 maj 2020

Publicerat 10 maj, 2020 av mellasweden
by mellasweden ©2020

 

FREDAGEN DEN 8 MAJ 

 

Fullmåne kan inte sova men somnar till slut…… När jag vaknar tar jag mina drickor och sätter mig framför TV:N. Tar min medicin  Furix som jag har fått vätskedrivande för mina fötter är svullna från kortisonet. Medicinen jag fick och tog i 3 dagar hjälpte inte och jag ringer läkaren. Vårdcentralen säger att läkaren kommer ringa mej när han har tid. Har telefonen bredvid mej och kollar men sen har han ringt fast det inte ringt på min lur konstigt. Det stod missat samtal och ingen signal har gått fram för jag har ju luren bredvid mej för att inte missa läkaren.  Ringer tillbaka men det är telefonsvarare så klart, pratar in på den jag är bra på det. Sen ringer han igen läkaren och  han säger att ta 2 tabletter i stället för en. Första dagen fick jag utslag lite grann sen blev det värre och när jag skulle ta en tablett till idag så tog jag bara en halv till. Då blossa hela mina armar upp och jag fick utslag över hela armarna. 

Ringer vårdcentralen och ber kvinnan att säga till läkaren att skriva ut en ny medicin efter som jag fick allergiutslag av denna. Jag har ett jobbigt tag för det klia som bara den. Nu har min son gått till apoteket och ska hämta nya medicinen åt mej. Samt köpa Resorb som min äldsta son skrivit på sms att min yngsta ska köpa åt mej. 

Nu har jag fått Furosemid Hexal 40 mg och det var den längsta lista att läsa på för och nackdelar innan man tar dessa tabletter. Men i morgon får jag prova dom. Så

Så var det Resorb och det var konstiga påsar i denna förpackning och dyrt var det 93 kronor, förut har jag fått det i tabletter i tre rör i förpackning. Tjejen på Apoteket tog den dyraste Resorb som fanns, det finns för under 50 kronor och är 20 tabletter i förpackningen.

Så nu fick jag lära mig att köpa Resorb på ICA MAXI nästa gång i stället detta var himla dyrt 10 förpackningar för 93 kronor. Jag trycker inte pengar…. men min son bjöd mej på medicinen i dag så tacksam. För min pension är slut ju……..

Sovit massor i helgen för jag är så himla trött på allt och tar även allergitabletter och dom blir man trött av. Känner mej ensam fast jag vet jag har mina söner och svärdotter samt barnbarnen men ändå. Så tråkigt att inte få besök och att krama min familj. Att prata via face-time inte alls samma sak, även om vi gör det flera gånger per dag. 

Nu kollar jag på ett program på tv om allas våran Bert Karlsson, trots allt som säjs om honom så har han tagit fram många artister. Samt Skara Sommarland som han startade och hade var enormt roligt trevlig och jag har varit där flertal gånger med mina barn. 

Har fått massa reklam som legat nedanför  min ytterdörr har inte orkat att ta upp det. Men idag gjorde jag det äntligen och där  fanns ett brev till mej oj ingen reklam utan ett riktigt brev till mej. Jag gick direkt och satte mej i soffan och öppna brevet.

Åh så glad jag blev det var detta fina kort från Nicki och Janne, tack snälla gjorde min dag ❤ 

I dag ska jag bara dricka nyponsoppa och se om det kanske är nåt med mina energidrickor som jag även kan få utslag av. Lite långsökt men värt att prova, har ju jätte jobbigt med mina kliande allergiutslag. 

Det är väl ändå tur att jag har en data nu som fungerar tack vara mina barn som fixat det. Samt att jag har min tv och min mobil. Min mobil bär jag med mej var jag än går i min lägenhet ifall nåt skulle hända så jag kan ringa efter hjälp. 

Nu har jag tagit min nya medicin och nu får vi se om den är vattendrivande spännande och se om jag blir kissnödig. Men ska ju bli det av denna så mina svullnader i mina fötter försvinner. Spännande hoppas det fungerar. Jag pratade med Britta och det var hon som sa att jag måste be läkaren om att få denna medicin. Fan Britta är80 och hur jävla pigg som helst hon bor i Huddinge och jag har känt henne hela livet hon körde mej i barnvagn när jag var liten. Hon är pigg, glad och trevlig samt roligt. Även hon är i karantän och tycker det är lite ensamt, men ett måste.

Jag har ju en kusin Agda som är 80 likaså hon är inte särskilt rolig alls, hon har sen  hon var myndig 21 på den tiden.Hennes mamma spelade att hon inte visste att hennes dotter umgicks med gamla gubben, men stod med kikare i fönstret och tittade när hennes dotter gick ner till gubben.   Alltså gift sig med  gamla gubbar men för hennes del så gav det bra utdelning. Arv, sommarställe lägenhet i stan, arven har bara trillat över denna kusin. Efter första maken så var det dax för nästa gamla gubbe som fanns med ett bra tag tills han gick bort. Så var det dax att försöka förföra min dåvarande man, som jag var gift med och hade tre barn med. Så jag skilde men direkt otrohet inget för mej.  Sen blev den tredje gamla gubben en som jag presenterade henne för. Han jobbade på min X-mans gamla jobb efter att hon var otrogen med min första X-man som lede till att jag skilde mej. Hon smög på min första X-man nere vid båten och såg att han var otrogen mot henne oxå. Hon ringde mej och beklagade sig, jag sa kom  hem på middag till oss och träffa en jätte trevlig gubbe han är rikare än dej. Direkt kom hon så klart och den åt och drack vi och dom blev mycket onyktra och jag ringde taxi. Beställde adressen hem till henne sen var dom ett par tills han dog för några år sen. Men han var inte alls rik, men jag är skorpion och jag glömmer inte alls vad hon gjort mej. I dag lever hon ensam och svarar inte ens i telefonen, hon hör dåligt hon med som även hennes pappa gjorde. Ingen kusin man vill umgås med alls.

I dag är det Bingolott men man vinner aldrig 50 kronor eller nåt sån bara konstigt. Men samtidigt är det TLC på kvällen med 90 days. Som är otroligt bra spännande program att se hur det går när paren träffats via nätet. 

Ja nu ska jag vila en stund och sen se vad kvällen ger,

Ha det bäst 

vi hörs

 

 

 

 

4 kommentarer på “Helgen 9-10 maj 2020

 • Mella vad roligt att du blev glad det var liksom det som var meningen.
  Det är så trist att du har så mycket skit hela tiden jag önskar dom kunde hitta roten till alltihop så att du kunde bli lite bättre.. Det jag har är ju lindrigt mot allt du har men jobbigt ändå.. En ständig bihåleinflammation och antibiotika får man inte längre så då ska man ha det så här, ingen lyssnar 😠 nåja hoppas att det vänder för oss båda.. Ha en fin kväll nu och var rädd om dig kram så länge Nicki ❤️🌹👍🤗

  Gilla

 • Stackars dig Mella och fy tusan som du ser ut med alla utslag 🤔 jag avskyr att ha ont i ansiktet och bakhuvudet hela tiden och att vara svullna runt ögonen och på kinderna.. Nu har jag köpt näsdroppar och spray till ögonen som heter tears again.. Får man ingen hjälp av läkare får man försöka att kurera sig själv.. Kram så länge Nicki 💞

  Gillad av 1 person

 • Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google-foto

  Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

  Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

  Myrhammar

  Life is an adventure!

  Yelling Rosan Blogi

  is award free one

  Från andra sidan Potten

  Mitt liv som trebarnsmamma i en förort till Minneapolis, MN, USA

  rabarberpolisen

  Too Old to Rock'n'Roll, Too Young to Die

  THE DARK SIDE OF THE MOON...

  Minha maneira de ver, falar, ouvir e pensar o mundo... se quiser, venha comigo...

  cocinaitaly

  comida italiana

  Zarysz´s svammel

  Allt som rör sig i mitt huvud,intressen och en hel del annat

  Rebecca Weidmo Uvell

  Uvell Kommunikation

  Salem - historia

  Min hemsida om hembygdsforskning i Salem socken/kommun

  Stockresearch52's Blog

  Mind over matter

  Socialamedier.me

  Sociala 24/7

  Spådam Eva Eriksson Göteborg

  En av Sveriges mest eftersökta medium

  Mitt enastående liv

  Bröstcancer, arbetslöshet och livet i största allmänhet

  Aculturame

  Travels to Tribal Lands and Beyond

  Golu lodhi

  I upload photos Golu lodhi

  Looking for Mr Didriksson

  Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

  Dracul Van Helsing

  The Life, Thoughts and Reflections of a Vampire Hunter

  Crusty Pie

  Big Pictures. Tiny Stories.

  Odds and Ends

  Bit o' this and a bit o' that

  %d bloggare gillar detta: