I KARANTÄN PÅFRESTANDE

Publicerat 25 april, 2020 av mellasweden
by mellasweden ©2020

 

GO MORGON  BE SAFE

 

 

Fredag natten till lördag klockan 0.4.34 kan inte sova i natt heller 

Det ar ju gått några dagar nu oh jag har varit i min egen bubbla don rosa, men vad hjälper det. Jag har sovit mest och ganska mycket varit så himla trött.  Denna CORONA VIRUS som alla pratar om och skriver om på medier är för mej jätte jobbigt. Jag kan lätt säja att jag blivit gråhårig otroligt detta tar hårt på mej. Jag är i bland jätte ledsen och jag tänker mycket så klart. Jag är bara hemma och inne och öppnar min balkong då och då. Jag har en stor kasse på balkongen där jag kastar ner mina Colaburkar, för att en dag när detta är slut kunna panta dom.

Känslan av att vara i karantän är inget man vill önska sin värsta fiende, det är ensamt tråkigt och jag saknar kontakten med verkligheten. Att kunna träffa sina barn krama dom och träffa sina barnbarn är en saknad som är så stor, då vi har en mycket nära kontakt i min familj. Att sen inte få träffa sina grannar och kunna gå upp och fika samt hälsa på är jobbigt det med. Det är verkligen inte samma känsla att prata via facebooks messinger med bild, eller via Face-time. Saknaden av riktiga verkliga kontakter är något som jag behöver för att överleva och känna mig i verkligheten. 

ICA MAXI VASAHANDELSPLATS GENETA min favoritaffär

I dag har jag beställt hem mat från ICA MAXI Vasahandelsplats via nätet, saknar så enormt min fina affär att få åka till och shoppa. Men mat och mat, det är mest soppor, nyponsoppa, fruktsoppa, varma koppen jag kan ju inte svälja något bra. Samt toapapper ICAs 24 pack får hoppas det finns. Samt  diskmedel till min diskmaskin orkar ju inte längre diska för hand. Ja köpte även greksik yougert och en gurka för att kunna göra tzatziki som är nyttigt och bra för mej. Samt filmjölk och yougert olika sorter sånt som jag kan svälja, jätte jobbigt detta att inte kunna äta vanlig mat. Samt Coca Cola som hjälper mej öppna matstrupen när det är som värst. 

Vad vill jag göra när detta är över med CORONA VIRUSET

Jag vill träffa och krama mina barn, och barnbarn möta mina nära och kära samt mina grannar. Umgås med levande människor som jag ser och kan krama. Åka direkt till ICA MAXI i Geneta och bara ta mej runt med min rollator som jag kan sitta och vila på samt små shoppa där. Gå in på Apoteket och själv hämta mina mediciner, inte behöva vara rädd för att bli smittad och kanske dö. Jag hoppas jag överlever detta virus som många inte fattar faran med, utan sitter nära varandra på restauranger.  Samt håller inte avståndet som man ska göra heller. Kanske om jag orkar åka ner till min äldsta son och hans fästmö och vara där några dagar.

Och bara tanken att få tillbaka min städare som hjälper mig dammsuga och torka golven gör att jag får det fint hemma. Eftersom jag inte orkar det längre, då behöver jag den hjälpen och någon från hemtjänst nej tack inte min grej.

Jag börjar flippra ur att inte ha någon levande kontakt utan bara vara hemma ensam, gör att jag ibland börjat bli ledsen och fäller en tår. Min granne som städar hos mej var i dag här och jag kunde ställa ut mina stora kartonger som mina energidricka kommer i. Han ringde innan han kom till porten och jag ställde ut mina kartonger och sen låste dörren. Jag gick sen direkt och tvättade mina händer.

I dag torsdag väntas leverans av mina energidrycker jag är vaken i tid och ska passa dom när dom kommer. Men sen får jag mig en konstig känsla vid 08.00 och kollar i ögat så ingen är i farstun, öppnar dörren och där finns redan mina drycker. På med handskar och försöker att dra in dessa tunga kartonger över tröskeln, blir andfådd så klart helt slut.

I morse ldenna åg jag på soffan kunde inte somna vaken hela natten och somnade 05.00 på soffan med hörapparaterna i. För jag skulle få leverans med drick, när jag slumrat till hör jag sakta att det plingar och plingar och plingar tror det är på tv:n. Men till slut går jag upp och kollar i ögat, en gubbe står utanför min dörr och ringer och ringer. När han äntligen slutar så ser jag att han tänker ta mina kartonger och gå ut. Då öppnar. jag dörren och säger ställ ner kartongerna jag har karantän för corona. Han ställer direkt ner kartongerna och drar snabbt ut som bara den. 

Det tar mig ganska lång tid att dra dessa kartonger innanför dörren, då dom är jätte tunga och jag blir andfådd. När jag gjort det låser jag dörren och tar av mej mina vinylhandskar och tvättar mina händer. Kartongerna står bara innanför dörren nu orkar inte ens öppna dom nu. Det tar ju musten ur mej och blir ännu mera andfådd. Det kan jag göra i morgon någon gång.

Jag kan inte sova om nätterna längre varit vaken nu i 2 dygn dessa nätter. Bäddar ner mej i soffan och försöker sen sova vid 05.00 men bara till 08.00 då jag är vaken igen. Hopplöst och över allt handlar det om CORONA VIRUSET. Jobbigt är det och samtidig till jag ju ha information och få veta. 

Folk fattar inte att det är så allvarligt med denna virus, dom sitter nära varandra i klungor på restaurangerna. Samt i dag lästa jag att ungdomarna som tar studenten firar med att festa på Södermalm. För dom har inte Corona viruset, men vad säger att dom inte bär smittan utan att veta om det. Undrar vad har dom för föräldrar som inte kan berätta för dom och få dom inse hur farligt detta virus är och hur många som dött av det. Nyligen en lärare för skolelever har dött, och även dom som jobbar inom vården för att hjälpa smittade har även dom dött. 

Förut gillade jag Edward Blom men han har gjort bort sig för mej i alla fall. Hans uttalande som jag hittade på facebook gjorde att jag undrar vem är hand som uttalar sig så dumt, korkat. 

BARNMATSBURK

Jag skulle i veckan värma en barnmatsburk för 8 månader och sen försöka mosa det ändå för min skull. Men självklart satt jag i halsen en lite bit och får panik så klart och till slut hostar jag upp den. Herre gud jag kan ju inte svälja nåt mer än rinnande längre så ledsamt och tråkigt. 

I DESSA CONATIDER 

Jag tänker massor jag undrar om  jag kommer klara mej, jag vill träffa mina barn och barnbarn krama dom. Jag tänker om jag ska börja städa bort saker hemma och kasta saker som om jag dör så finns det inte så mycket för mina barn att städa och ta reda på efter mej. Vem ska sen finns för mina barn om det händer något, min kompis i Kanada har sagt att han kommer finnas där för dom. Men dom känner inte ens varandra ju kanske blir svårt om det händer nåt och vända sig till honom då. Massor av tankar kommer och går nog därför jag inte kan sova.

NÄR JAG KOMMER IN I MITT SOVRUM

Så fort jag lägger ner huvudet på kudden som blir jag klarvaken, kan int sova alls. Otroligt har en säng som är skön och bara några år gammal köpte ju resårmadrassen innan jag flyttade till min ny nyrenoverade lägenhet. Sänggavlarna är det tredje gången jag köpte jag gillar dom, mina söner säjer att dom är omoderna för mej en romantisk säng. Har bott här nu i 3 år och trivs jätte bra en fin lägenhet och det är lugnt att bo här. Jag bor på nedre botten men när man kollar ut genom mitt fönster så är det en trappa upp. Har stor balkong och jag hoppas få sitta på i sommar om det är väder för det den är inglasad så bra.

Var ska jag lägga viktiga papper till mina barn om det händer mig något, får lägga dom i VÅR TJOCKA FAMILJEBIBEL. Där kan jag lägga viktiga papper som barnen behöver veta och ska ta reda på. Jag ska ligga i min familjegrav som jag köpte när min mamma dog, hon ligger där på Skogskyrkogården det var plats för en kista den ligger min mamma i. Samt 31 urnor så plats finns det i min familjegrav. 

MINA FINA GRABBAR OMTÄNKSAMMA OCH GULLIGA.

I dag är dom ju vuxna och Christopher har en son och ett bonusbarn samt är förlovad med min underbara svärdotter Paulina. Hon har ju sonen Elias så jag har två barnbarn  Christian och Elias.  ❤ 

 

 

Georgios bor tvärs över gården och  har sin flickvän boende i Huddinge Centrum. 

Näää nu är klockan 06.30 lördag morgon och jag ska kanske bädda ner mej i soffan för att se om jag kan somna där. Jag ska ta en energidricka för jag är hungrig och mina mediciner så klart. 

Men vi hörs ha en fin lördag nu, när jag vaknar ska jag ringa och terra min söner som jag gör varje dag. 

VI HÖRS

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

Myrhammar

Life is an adventure!

Yelling Rosan Blogi

is award free one

Från andra sidan Potten

Mitt liv som trebarnsmamma i en förort till Minneapolis, MN, USA

rabarberpolisen

Too Old to Rock'n'Roll, Too Young to Die

THE DARK SIDE OF THE MOON...

Minha maneira de ver, falar, ouvir e pensar o mundo... se quiser, venha comigo...

cocinaitaly

comida italiana

Zarysz´s svammel

Allt som rör sig i mitt huvud,intressen och en hel del annat

Rebecca Weidmo Uvell

Uvell Kommunikation

Salem - historia

Min hemsida om hembygdsforskning i Salem socken/kommun

Stockresearch52's Blog

Mind over matter

Socialamedier.me

Sociala 24/7

Spådam Eva Eriksson Göteborg

En av Sveriges mest eftersökta medium

Mitt enastående liv

Bröstcancer, arbetslöshet och livet i största allmänhet

Aculturame

Travels to Tribal Lands and Beyond

Golu lodhi

I upload photos Golu lodhi

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Dracul Van Helsing

The Life, Thoughts and Reflections of a Vampire Hunter

Crusty Pie

Big Pictures. Tiny Stories.

Odds and Ends

Bit o' this and a bit o' that

%d bloggare gillar detta: