1 mars 2020

by mellasweden © 2020

 

GOD MORGON SÖNDAG 1 MARS

 

vaknade tidigt och på med tv:n det är ju Vasaloppet idag, vi får se sen hur det gott. Jag tänker mest på om någon blir smittad genom Vasaloppet. Alla skriver om Vasaloppet och alla dessa som kommit till Sverige från andra länder, via flyg som inte ens kollas när dom kliver in här i landet. Läste att Iran är landet som är högst med smitta och det kommer hit flyg från Iran och ingen kollar ens dom som kliver in i Sverige. Konstigt tycker jag när jag sen ser att flera från Iran ligger nu i Corona på sjukhus.

Dom är duktiga som åker själv skulle jag aldrig klara eller ens komma på tanken att åka Vasaloppet, Inte ens när jag var yngre för skidor har aldrig intresserat mig att åka. När jag var yngre åkte jag skridskor mina första skridskor var rör och sen fick jag konståkningsskridskor. Det gillade jag att åka på Stadshagens IP och sen köpa korv med bröd i kiosken där. 

Angående mitt besök på Vårdcentralen.

Måste bara berätta när jag var på Vårdcentralen och tog min spruta, så fick jag ett munskydd av systern där. Jag tog på mej det för det sitter massa folk i väntrummet som hostar och snörvlar.

Och när jag kom ut i väntrummet med munskyddet så försvann folket från väntrummet. Dom trodde nog jag var smittobärare, men det var för deras skull och skydda mig själv som jag hade fått munskyddet. Jag har ju så dåligt immunförsvar och vill inte bli sjuk, det räcker som det är för mej. Mina grannar skjutsade mej till vårdcentralen och sen hem. Dom skratta ihjäl sig åt mitt munskydd och folk som körde förbi oss höll på att krocka, för dom trodde nog jag var smittad av Coronaviruset.

Väl hemma blev jag så trött och helt slut efter besöket på Vårdcentralen så jag somnade direkt och sov i timmar, för att sen vakna och dricka lite vatten och somna om igen. Sovit nu i flera dagar och känner mig sjuk så klart efter sprutan. Nu sitter jag med tröja och kofta samt dunjacka på mej för att inte frysa vilket jag gör i alla fall. Hoppas det går över snart så jag mår bättre igen.

 

KAN INTE SLÄPPA TANKEN PÅ DETTA MED IQoro.

Vad är IQoro?

IQoro är ett neuromuskulärt träningsredskap som behandlar grundorsaken till exempelvis reflux, halsbränna, snarkning och sväljsvårigheter. 90 sekunders träning per dag ger bevisad effekt.

Genom träningen med IQoro stärker du muskulatur som du normalt sett inte kan nå enbart av egen vilja. Instruktionerna att aktivera dessa muskler måste nämligen gå via signaler upp och ned från hjärnan. Träningen gör att du förbättrar och återfår kontrollen över olika funktioner. 

Du tränar på egen hand, det är enkelt att komma igång och det finns inga bieffekter.

​LÄTT ATT ANVÄNDA

90 SEKUNDERS TRÄNING PER DAG

VETENSKAPLIGT BEVISAD EFFEKT

Köp din IQoro - munhanteln för neuromuskulär behandling

Det är bara priset och kostnaden som inte går ihop med mej. 

Träning med IQoro behandlar:

Träning 30 sekunder, 3 gånger dagligen – totalt 90 sekunder per dag – gör det möjligt att stärka muskulatur samt förbättra och återfå kontrollen över olika funktioner beroende på grundorsak till problemen, läs mer här: dysfagi – olika orsakersnarkning, sömnapné, eller förlamning ansikte.

 Se våra filmer – så tränar du  

Träningstips

 • I början är det normalt att det är jobbigt för musklerna. Då vill gärna tungan hjälpa till och tungspetsen lägger sig bakom övre tandraden. Pressa då aktivt ner tungspetsen i munbotten (gropen en bit bakom nedre tandraden).
 • Svårt att få till dina 3 träningspass om dagen?
  Alla klarar 90 sekunders träning per dag. Det svåra kan vara att komma ihåg att träna.
 • Knyt upp träningen till en rutin, t.ex. innan måltid (rekommenderas vid dysfagi), när du borstar tänderna eller ser på nyheterna på tv.
  Träna inte alla tre pass på rad, utan mellanrum, då tröttar du ut musklerna. Det ska vara minst 2 timmar mellan varje pass så att musklerna hinner återhämta sig.
 • Antalet träningspass baseras på forskning – d.v.s. 3 pass per dag á 3 x max 10 sekunders töjning. Töj aldrig längre än max 10 sek åt gången.
 • Upplever du att det skaver mot tandköttet?
  Töj då först lätt utåt, så att IQoro lättar från tandköttet innan du töjer med kraft rakt ut och håller emot med läpparna.
 • Svårt att sluta läpparna?
  Då kan ett s.k. käk-grepp behövas. Se hur du gör i filmerna.
 • Ostadig nacke eller huvudkontroll?
  Använd gärna ett nackstöd, t.ex. en kudde. Tänk på att placera kudden bakom huvudet och inte i nacken för rätt kroppshållning. 

  Behandlingstid

  Neurologisk skada t.ex. stroke, som ger dysfagi och eller förlamning i svalg eller ansikte

  Träna 5 – 13 veckor med bestående resultat, eller fortsätt vid behov efter avslutad grundträning.

  Muskulär försvagning som t.ex. vid diafragmabråck, snarkning eller apné

  Gemensamt för dessa problem är att de orsakas av försvagad muskulatur. Behandlingstiden beror därför på hur länge problemen förekommit samt hur svåra symptomen är.

  Grundrekommendationen är att träna enligt manual i 3 – 6 månader, i vissa fall längre. Därefter krävs underhållsträning, då muskler bryts ned vid inaktivitet ungefär som i armar och ben. Hur snabbt muskler bryts ned varierar.

  När du uppnått önskat resultat – behåll eller minska antalet träningspass till en nivå som passar dig – prova dig fram.

Här är länken du kan gå in och kolla på för att veta mera om detta. 

https://www.iqoro.com/se/behandling/iqoro-sa-tranar-du/

 

JAG ÄR KÖTTÄLSKARE OCH ÄLSKAR LAGA GOD MAT

Jag tänker mycket på detta eftersom det kanske kan göra att jag kan svälja mat igen. Vore ju helt underbart har inte ätit mat på massa månader och vill ju gärna göra det. 

Tänk att kunna äta LAMMSTEK med vinsås och potatis, Plommonspäckad FLÄSKKARRÉ med potatis och gräddsås. Gud så gott….. KYCKLING med sås och potatis. SMÖRGÅSTÅRTA som jag brukade göra förr. 

JULSKINKA SÅ GOTT FICK INGEN I ÅR

MOUSSAKA 

GRILLAT KÖTT HAR JU FÅTT N EL-GRILL AV SÖNERNA

STEK MED POTATIS OCH GRÖNSAKER

RÅSTEKT POTATIS, HASSELBACKSPOTATIS

OXFILÉ MED RÅSTEKT POTATIS VITLÖKSSMÖR

BAKA ÄTA MINA TEKAKOR, SAMT MORMORS BULLAR

 Nu blev jag hungrig och jätte sugen på god mat, men det fungerar inte alls. Min matstrupen fungerar ju inte så jag kan svälja mat. 

God Natt fina drömmar önskar jag er 

Vi hörs igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.