27 november

by mellasweden ©2019

 

GOD MORGON DEN 27 NOVEMBER ONSDAG

Mot köket tidigt cappuccino och näringsdryck samt alla medicinerna ska i mej.

Sen på med mina hörapparater så jag kan höra vad som händer. Tur dom finns annars är jag helt utanför vill höra ljud och tv samt även kunna höra vad folk säger så klart.  Men batterierna håller dåligt samt att få kontakt med företaget jag köpt dessa hörapparater hos är svårt.  Jag satt i nytt i går i högerörats hörapparat men batteriet var slut i morse vid 03.30 redan.

Combivent maskinen får jag nog tag om jag ska orka idag.

Sen när jag kvicknat till ska jag ta hissen en trappa upp till mina granar Adel och Iftikhar dom ska få ny säker ytterdörr.

Jag lovade att ta mej upp dit och hälsa på har ju varit dålig och orkade inte tidigare. När jag mår dåligt vill jag bara vara hemma och nära min soffa och säng. Mitt kylskåp där jag har näringsdrycker när jag känner mig hungrig.  Svårt att svälja är inte skoj alls bara jobbigt att inte få äta god mat. 

Läser visa dagar när jag orkar Aftonbladet och Expressen kollar igenom bara. Jag orkar bara med mej själv när jag inte mår så bra.  Facebook är jag inne vid ibland per Iphonen och kollar lite samt messinger när jag skriver till närmast sörjande.  Vill ju veta lite mitt i allt, när jag inte orkar. Men skriva blogg har läkaren sagt till mej är bra för mitt minne så jag kan komma ihåg allt nästan. 

 

CHAMPANGE

När jag blir bättre kan jag ju dricka skumpa, nä har ingen skumpa hemma men mousserande vin har jag fått i present godis. 

Skumpa är inte bara en bubbeldryck som är gott och trevligt att dricka. Champagne innehåller även fenoler som motverkar åldersrelaterade minnesproblem som tex demens.

10896849_417714875063171_508971406048310058_n  Moet

Läste att det är en studie från University of Reading som undersökt champagnens effekter på minnet, Det visar sig att champagne innehåller fenoler något som stimulerar signaler i hjärnan och i förlängningen kan hjälpa oss att minnas bättre. Fenoler kan motverka åldersrelaterade minnesproblem, t.ex demens. Jämfört med vitt vin finns det större mängder fenoler i champagne. Så ett till 3 glas i veckan är det som gäller säjs det.   

Champagne kan vara bra för både blodcirkulationen och hjärtat, som på sikt kan minska risken för hjärtfel och stroke.

Så nu ska ni veta att jag gillar Champagne som även kan drickas med jordgubbar i glaset.  Så nu vet jag att man alltid ska ha några flaskor hemma.

Det goda livet då champagnen flödar som dottern kallade det,  och har ärvt det efter sin mamma.  Så för att jämföra sina föräldrar så gillade alltid mamman det goda livet då champagnen flödar medans pappan föredrog att hänga på Watski för att köpa grejer till båtarna.  Japp, som ni förstår blev hon ganska tidigt ett skilsmässobarn, hahaha. Dottern: jag måste faktiskt erkänna att jag som har goda-livet/champagne/karriär-genen och inte Watski-genen, 

Så drick 3 glas skumpa i vecka så mår du bättre ❤ 

MOT GRANNARNA

Mot hissen och mina grannar jag har tagit mej upp med hissen till mina grannar och fått cappuccino och trevligt sällskap.  Men dom vet jag är dålig och andfådd och har jobbigt med min andning och KOL samt kollapsade lunga. Men jag har känt dom så länge så det är inget problem att sitta där och flåsa.  Dom har fått sin nya säkerhetsdörr och det fungerar bra. Deras namn på brevlådan blev förstört så jag har skrivit nytt namnband att sätta på dörren till dom. Det var jag som fixade det även när dom flyttade in. Och till mej själv samt grannens syrras namn på ytterdörren. Varit hos mina grannar i två timmar nu, och den tid det tog att sätta dit nya dörren. Väl nere med hiss och helt slut med min andning så blir det igen Combivent maskinen för mej. 

Sen kom grannen och hjälpte mej med att byta tv-kanaler från 16 kanaler som kostade 299 i månaden  till 57 kanaler nu för 199 kronor i månaden alltså 100 kronor billigare för mej. Jag måste dra mer på mina utlägg då jag förlorat min Alecta pension från denna månad som gör att jag får mindre pension. Fattigpensionär är jag tydligen som aldrig får nått extra.

Jag önskar jag kunde vinna TRISS eller BINGOLOTTO eller bara få en CHECK i brevlådan eller en SWISH till mej. Men det turen har jag inte heller. Jag måste nu försöka dra ner på utgifter jag har som det går med. Det kostar ju att ligga på top på sjukhus varje dygn och sen röntgen samt mediciner och allt runt om kring som det drar med sig att vara sjuk. 

Nu ska jag sova helt slut och trött och andfådd behöver sömn och vila. 

Ha det snart kommer snö kanske redan innan helgen stod det i tidningen och kan bli mer än 10 cm snö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.