25 NOVEMBER

by mellasweden ©2019

 

GOD MORGON MÅNDAG 25 NOVEMBER

En ny dag och det är måndag …………..

 

Ja så här har jag förändrats sen jag blev sjuk bara på några år.  Med mina lunginflammationer och KOL samt kollapsad lunga och andningssvårigheter. Gått ner massa kilo 26 kg försvann bara från mej. Det syns på mina armar att jag gått ner så smala dom är.  Men nu har jag genom dessa energi protein näringsdrycker fått på mej ett par kilo et känns skönt. 

Nu blir det näringsdryck och cappuccino och jag ska pröva att äta en bit av min tårta. WOW gräddtårta så gott hoppas det fungerar idag nu när den är ännu godare att äta. Så var det medicintid kortison och Doxyferm och alla dom andra himla medicinerna som jag måste ta. Jag har i dag flyttat in min radio till mitt vita bord vid soffan. Förr hade jag alltid radion på dygnet runt med lugna favoriter men har ju lite problem nu med mina hörselapparater och det låter ju inte likadant heller i öronen. 

Lägger mina apparater för min hörsel i en svart lite aska och några batterier i så jag kan byta om dom tar slut. Måste även ha nya batterier dom är slut har bara några kvar. Men såg att dom är billigast på apotea.se det konstiga är att dom är dyrare på hörselkliniken. Där borde det vara extra billigt när man köpt apparaterna där.

Mitt ICA MAXI HANDELSPLATSEN GRATTADE MEJ PÅ MIN FÖDELSEDAG

       

I morgon ska min granne hämta min födelsedagspresent en prinsesstårta från ICA MAXI GENETA, jag fick en tårta för 6-8 personer. WOW vilken glädje en ny tårta till mej igen som älskar tårta.  Då kan jag sätta tillbaka ljusen och tända dom igen wow. 

Denna ICA MAXI är ju min favorit affär att shoppa i och framför allt nu gratis tårta helt fritt. Jag kommer  ihåg vad jag fick av ICA MAXI när jag fyllde 60.  Då fick jag en tårtspade som verkligen var efterlängtad av dom.   Det blir min tredje födelsedagstårta i år wow. En av grannen gräddtårta med jordgubbar samt en prinsesstårta av en yngre släkting som kom med det och gratta mej med en kompis som jag även kände.  Om jag orkar ska jag få skjuts dit,  om jag orkar då ska jag ta med min rollator och pröva den. Jag känner verkligen att jag är sjuk och dålig när jag behöver den. Men man kan ju sätta sig och vila på den när man inte orkar att gå runt. Det finns fina ljusglimtar för mej oxå. Tack snälla. 

Hade ju velat bjuda hem mina väninnor 

Jag hade ju kunnat bjuda hem mina väninnor men går inte Anne är redan i himlen och Tessan hon försvann snabbt bort från mej till himlen hon också.  Sonja hon bor i New York och min syrra bor i utanför Jönköping kommer inte ihåg vad den lilla orten heter ens. Sen har jag ju så många väninnor i flertal städer långt ifrån mej så det är inte lätt för dom eller mej och fixa besök.  Men å andra sidan så var det heller igen som ringde och ville komma hem till mej. Kanske för jag fyllde mitt i veckan och alla jobbar eller har sitt att dom inte visste om jag var hemma eller på sjukhuset igen. Men många ringde och grattade mej och sa att dom inte visste jag om jag var hemma.   Men sen firade vi på lördagen med familjen och det var skoj och dom åt god mat. Själv fick jag inte ner ens fast Christopher mixat maten till mej. Så himla snällt och omtänktsamt, gjorde även en matlåda åt mej.

Jag fick näringsdryck men mousserat vin gott som bara den gillar det. 

Jag lyssnar nu på radio i alla fall och dom har ju börjat spela julmusik, härligt jag längtar till julen i år. Men först till LUCIA som jag tycker är speciellt varje år, sitter och tittar på det och gråter alltid. Älskar LUCIA och JULEN lite speciellt och roligt trevligt och skoj att vara med hela familjen. 

Varje Lucia så får jag pepparkakor med glasyr och lussebullar av mina grannar. Så tacksam för det och så gott hoppas jag kan äta dom i år och framförallt svälja ner det med cappuccino.

HUD ODENPLAN JOBBAR UNDER LANDSTINGET 

 

Jag ringer i dag till Hud Odenplan vill veta svaret på provet dom tog skar bort en bit av min hud. Men det fick jag inte alls, läkaren var upptagen. Systern sa att hon kunde be läkaren att skicka journalkopia hem till mej om jag nu ville det. Klart jag vill hur tänker om. Allt borde stå i min journal så sjukhuset vet när jag åker på klippkort ut och in.

  

Jag fick ju en spruta i ryggen och sen tog dom bort en bit av min hud och det var innan bedövning funkade. Gjorde ont så klart och svar vill jag ju ha på detta prov i min journal så sjukhuset kan se  vad det står om det. Dyr salva fick jag pris 350 kronor nånting. Klart jag vill ha svar vad dom fick fram inte vänta till januari herre gud.  Hur tänker dom? Tänker dom alls?

Sen hade jag en ny tid den 18 december som jag ville ändra. Då sa hon att det finns inga tider för än om några månader, herre gud det måste finnas låter inte klokt säger jag som är sjuk och grinig i dag. Då sa systern att i slutet på januari kan dom höra av sig. Mitt svar blev det måste finnas tidigare tid för mej att komma. Visst till slut så fanns en tid den 14 januari 15.50 envis ska man vara tydligen och grinig för att få tid. Jag sa skicka hem en kallelse på det, svaret blev av systern vill du ha en kallelse. Ja sa jag för ni ändrar tydligen tider som ni vill jag hade fått en tid september men fick den inte utan först i november fick jag komma.

Efter jag  ringt  Hud Odenplan ringer jag 1177 och frågar varför inte dom på Hud Odenplan skrivit in i min journal fast dom jobbar under landstinget. Då svarade man där att läkaren avgör om det ska läggas in på 1177 eller inte hon bestämmer.  Men jag sa om dom jobbar under landstinget måste dom ju lägga in där att dom tar prover tar bort en bit av min hud samt svaret.  Hur jag kunna tala om för sjukhuset vad som hänt med remissen dom skickade till Hud Odenplan.  Otroligt.

Så frågar jag killen på 1177 om varför inte sjukhuset i Trollhättan kan se min journal. Jag har ju KOL samt KOLLAPSAD LUNGA, ASTMAN samt FEL PÅ MIN MATSTRUPE. Förra året åt vi taco hemma hos min son dagen före julafton och en köttfärsbit fastnade i min hals. Jag fick åka med Georgios till Trollhättans sjukhus där läkaren sa att han inte kunde läsa min journal och han fattade inte vad han skulle göra. Jag fick säga till honom att ge mej nåt lugnade så kunde det hjälpa mej och sen om dom hade Pripps Vichy Vatten? Så kunde det hjälpa mej kanske. Till slut efter några timmar fungerade det, jag blev livrädd när läkaren inte visste vad han skulle göra och satt s om ett frågetecken. På akuten i Trollhättans sjukhus klart jag är lite nervös nu när ska försöka fira jul med familjen igen. Killen på 1177 tyckte jag lät konstig att prata med, jag fick förklara att jag låg sjuk hemma med KOL som var sämre och min kollapsade lunga samt astma och därför var jag andfådd och hade jobbigt att prata. Att jag skulle legat kvar på sjukhuset men jag åkte hem har inte råd att ligga där flera dagar kostar pengar och jag har inte ekonomi för det.

Men kille på 1177 svarade att det finns så att läkaren kan läsa min journal läkaren ska gå in med sitt kort och dra det i datan. Sen gå in på NATIONELL PATIENT ÖVERSIKT då kan han läsa min journal.  Att jag ska behöva ta reda på detta är ju skrämmande, det borde läkaren veta tycker jag. 

För var det alltid rosa telefoner som gällde för mej, I dag är det en rosaguld Iphone som jag har en Iphone 7 det är helt ok för den laddar ner mina anteckningar direkt på min data. 

Det känns ju ändå lite bra att jag fortfarande har min säljvana kvar och ta reda på saker jag vill veta. Samt gå runt och komma fram fast det inte fungerar, har jag en gång jobbat även i en telefonväxel och lärt mej hur det fungerar. Fast det är jobbigt när jag mår dåligt bara att prata i luren blir jag andfådd och ansträngd av mår inte bra men hoppas bli bättre igen. Går ju på penicillin och kortison, kortisonet gör att jag svullnar på vänster fot vid fotknölen och runt där. Jobbigt samt måste förklara varför jag låter konstig när jag pratar.

Måste villa lite nu jätte andfådd och jätte trött mår ju inte ens bra. Men om  jag sover ett tag kanske det blir bättre hoppas jag. Jag känner mej ledsen att inte kunna klara mej och göra som jag vill, och jag vill igentligen mycket. Inte bara vara hemma men det fungerar faktiskt inte alls. 

Nu har jag vaknat till igen och ska ta lite näringsdryck med protein och kanske lite cappuccino för att vara vaken ett tag till. Lite trött och dålig är jag ju fortfarande går ju inte över för att jag sovit ett tag inte.

Jag har ju glömt och berätta hur bra dessa lampor är som jag fått av Georgios, som han satt i två golvlampor i stora rummet och en liten lampa i köksfönstret samt en golvlampa i sovrummet och i stjärnan i sovrumsfönstret. Jag kan sitta och tända från stora rummet alla dessa lampor med min Iphone. Men det bästa överraskningen var när jag kom hem från sjukhuset med sjukresan var att när jag öppnade dörren lös det över allt i hela lägenheten. Appen känner av när jag kommer hem wow. Samt jag kan styra lyset från min lur även utanför hemmet otroligt bra smart. Sant på den ena kan jag ändra färger blått grönt vit rosa otroligt underbart spännande.

Satt på tv:n igen och kollar vad som händer. 

Ser klockan är mycket och bör sova så trött och andfådd när jag bara går ut i köket inte bra. Men hoppas medicinerna hjälper snart så jag kan bli normal så mycket som det går. Om det går hahaha.

  

Ser änglarna redan är här för att söva mej 🙂 så vi hörs igen senare kanske i morgon om jag orkar

kram  Mella

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.