24 november

by mellasweden ©2019

 

 

Vaknade vid 10 tiden  idag söndag  den 24 november och var jätte trött men svårt att sova i natt hade jag ju. Men med lite cappuccino och en gräddtårtsbit kanske det blir bättre. Men icke jag kunde inte svälja ens tårtbiten som blivit så mjuk under natten. Ledsen vad ska man göra finns inget att göra.

Tagit Doxyferm och mina kortisontabletter, men idag tog jag inte 12 stycken som läkaren skrivit, utan minskade ner det till 8 bara. Varför jo kortisonet göra att jag blir hes och tappar rösten samt får problem i halsen det är biverkningar man kan få. Så klart att jag får dom samt jätte svullen på vänster fot vid och runt fotknölen usch jobbigt bara fel hos mej.  Samt tagit Lanzo och mina KOL mediciner. Samt så klart tagit näringsdrycken med protein.

Jag går försiktigt genom min långa hall för att ta mej ut i köket.

Detta är min långa hall dörren är badrumsdörren som syns. Har satt upp fototavlor av minnen och dom som står mej nära. 

 

Så glider man ut i sitt kök för att få nåt att dricka till frukosten.  Cappuccino och energi protein dryck så klart blir det att ta på morgonen.

     

På med mina hörselapparater så jag hör vad som händer runt omkring mej. Viktigt att få höra ljud och tv samt musik ….. Tycker ibland att batterierna tar slut väldigt fort och dyrt är det oxå. 

Så cappuccino och sen på med datan för det är ju så att datan har blivit min bästa väninna idag. Folk som man känt massa år försvinner när man blir sjuk. Och sen tar dom kontakt med min dotter som dom pratat så mycket skit om under åren. Men för att hon jobbar med sitt jobb och träffar massa kändisar. Så då hör dom inte av sig så jag har tagit bort dom som mina vänner. Inte ok att göra så, men vet bara att  KARMA kommer tillbaka det gör det alltid. 

       

Så slår jag på min väninna min data för att kolla vad som händer, allt nytt jag vill veta. Karma kommer och går och går runt hela tiden. Bara att vänta……..

Jag är glad jag lever och får träffa mina barn och barnbarn. Älskar ju dom mest av allt dom finns i mitt hjärta ständigt. Det är ju ovanligt som min yngsta son säger.  att ha ett så här nära och fint förhållande mellan barn nu vuxna och sin gamla mamma. Jag har ju kontakt med mina barn Christopher och Georgios varje dag flera gånger per dag och även min svärdotter Paulina. Kontakten har även börjat med min blivande nya svärdotter Jessica som är tillsammans med Georgios. 

Jag fryser det kan man göra av kortisonet men har klätt mej i tjock tröja. Ska lägga mej en stund på soffan och vila kolla på tv samtidigt och hoppas att somna igen. 

Borta bra men hemma bäst, älskar min lägenhet vara och bo här. 

Denna månad har jag 98 kronor när jag betalt mina räkningar och pengarna men det räcker inte till alla mina räkningar. Det är dyrt att vara sjuk och tänka sig som pensionär att jag inte har råd att ligga inne så länge jag behöver på sjukhuset för jag har inte pengar till att ligga där.  Matpengar finns det inte över till att vara pensionär i Sverige idag är inte lätt fattigpensionärer kallar dom oss med dålig pension.

Känner mig fortfarande inte bra och blir himla andfådd så fort jag rör mej. Så det får bli sängen i dag hela dagen och bara ta det lugnt. Tur jag fick en burk Coca Cola som är gott och bra i min hals när det bubblar ner lättare att svälja.

Sov hela eftermiddagen och jag känner mig inte alls bra men tar mina mediciner och hoppas må bättre. Det känns ju ganska illa att jag är pensionär och inte ens har råd att ligga inne på sjukhuset för att bli bättre. Det kostar ju per dygn och sen extra med röntgen när dom ska göra det. Sen medicinerna och allt runt om kring. Man kan ju börja gråta man vill klara sig själv och bara leva när man blir gammal.

Lite senare kom yngsta sonen Georgios ner och med sin flickvän Jessica och dom var här. Först ville inte Jessica smak tårta till kaffet, men sen provsmakade hon Georgios tårtbit och då ville hon ha tårta. Hon sa det var ju god, självklart jag har ju gjort den. Jag älskar ju gräddtårta så himla gott. Hoppas nu i morgon att jag kan äta och svälja tårta vore underbart. Brukar ju äta tårta som mat när jag inte kan svälja maten. 

Nä nu orkar jag inte längre måste få sova och jag hör inget just nu för batterierna har helt dött ut. Konstigt jag fixade ju nya batterier i morse för att kunna höra. 

Go Natt kära vänner nu ska även jag sova igen….. Behöver det är ju inte frisk…..

Jag får ta en ny chans i morgon för mitt liv och bra…… men det är jobbigt med KOL och andning och min lunga som är kollapsad. 

GOD NATT HÖRS IGEN

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.