4 november

on
by mellasweden ©2019 

 

 

MÅNDAG DEN 4 NOVEMBER 

 

God morgon jag har varit dålig nu i flera dagar och inte ens orkat skriva bloggen. Jag har haft jobbigt att andas och andfådd bara jag rör mej hemma så jag har inte orkat göra så mycket. 

Så trött men får ta lite cappuccino och en proteindryck för att vakna. Så även alla mediciner jag behöver för att komma i gång. På med tv:n och kolla nyhetsmorgon. 

I dag ska jag till Läkarhuset Odenplan väntat i över 4 månader på att få komma dit med mina utslag på ryggen, fast dom har haft två remisser från läkare för att jag ska få komma dit. Får se vad denna läkare har att komma med och vad han säger. 

 

Går till receptionen och frågar var Hud ligger, kvinnan håller på med sin mobil och det tar en stund innan hon öppnar luckan. Var ligger Hud, hon säger något och jag hör inte. Frågar igen då visar hon fyra fingrar. Sätter mig i hallen en stund eftersom jag var lite tidig, för det stod i min kallelse var där i tid. Det kan vara kö för att åka upp i hissarna.

Kommer upp och visar min kallelse och ska gå till vänster och sätta mig att vänta. Jag andas och är andfådd så en syster kommer och frågar hur jag mår. Om jag har min medicin med mej. Vilket jag har så klart går ingenstans utan medicinerna. Så är det min tur nu wow. Väntat i 4 månader på att få komma för min utslag på ryggen remissen som Södertälje Sjukhus skickade. Läkaren är kvinnlig känns ju bra för mej när ma ska ta av tröjan helt. Hon kollar och säger att det är eksem samt hon vet inte vad det kan vara mer. Hon ber mej en bedövningsspruta på sidan och tar loss prov från min hud, gör ont så klart. Bedövningen hann inte verka. Sen sätter syster plåster och säger att det ska sitta i två dagar. Där efter så smörjer syster in min rygg och arm samt vänster axel. Och jag ska återkomma om 6 veckor.

Går ut därifrån med en nota på mitt apotek på 903 kronor inte skoj alls. Åker ner sätter mej i vänthallen innan för dörrarna. Här får man se mycket alla sorters människor går ut och in här. En glad trevlig tjej går fram till det gröna på väggen vid hissarna. Hon kommer tillbaka och säger att det är riktig mossa på väggen det gröna häftigt. Oj här växer det mossa i vänthallen.

När jag sitter där och flåsar så messar jag min yngsta son, han jobbar ju i närheten. Han slutar om cirka en halvtimma säger han. Jag säger jag väntar på dej här så får jag sällskap hem i bilen mår inte så himla bra. När jag ringde och bokade färdtjänsten så var det kö 25 samtal före mej var det. Så det blev perfekt att boka bilen och min son hann och komma för att åka med mej hem. Väl hemma så var jag helt slut och hängde i min soffa och till slut somnade jag så klart. 

Tänker för mycket just nu på allt……….

Den 31 oktober  var det 45 år sedan jag födde mitt första barn en pojke som gått sin egen väg, via sin pappa. Man föder dom och man offrar allt för sina barn, som sen bara kan försvinna och skita i en. Allt man gjort och offrat känns ju lite konstigt och det har ju alltid varit jag som varit där och funnits där för mina barn.  Jag har alltid funnits där för mina barn även när det gällt handboll och skola ja för allt. Jag har tagit med dom överallt, och alltid fått höra har du ingen barnvakt. Jag har inte behövt någon barnvakt eftersom jag haft så snälla och väluppfostrade barn.  Det är mina barn och jag vill inte lämna dom till någon barnvakt.  Men när dom blir vuxen och ser det materiella och pengar som det som gäller så är vi inte lika i sättet.  Materiella ting och pengar är inte det som gällt för mej genom livet.  Jag har fått kämpa för varje krona jag tjänat. 

När jag köpt mej kläder och än idag så köper jag bara kläder på rea och kläder jag tycker om. Inte köper jag för att det står ett känt namn på kläderna. Inte min stil alls. Jag som jobbat med presentreklam tycker inte man ska betala för att det står ett känt namn på kläder och saker, som är avdragsgift för företaget. Så ser jag det att jag inte ska göra reklam för något märke gratis som jag även fått betala för. 

Så har vi nästa son som jag födde för 44 år sen i september. En smart duktig kille som tyvärr blev ombed att skriva dumma saker om mej för barnens pappas bror bad honom om det. Dom kände inte ens varandra men nånting hände och det blev jag och mina yngsta söner som blev lidande av det. För att senare så gick han på nitar själv,  då dottern tog med sin kille som lärde honom saker, som först verkade kanonbra, men senare det blev katastrof. 

Dottern född  1983 stod mig så nära hela tiden, och plötsligt kom denna kille och hjärntvättade henne. Hon drog hemifrån arg som bara den för att hon inte fick gå ut på kvällen. Jag släpper inte ut min dotter när det inte går bussar och hon inte har några pengar. Vad jag inte visste var att denna kille som var mycket äldre än henne satt i bilen på gatan och väntade på henne. I dag skriver hon blogg och skriver gärna om sin mormor som hon älskade. Hon skriver att hon kommer ihåg saker, men dom är helt fel.  Sakerna hon kommer ihåg från mormor är inte från mormor dom är från mej hennes mamma. Hon har inte hört av sig på över 16 år. 

Men  jag och dessa barn  är lika med att gilla skumpa och julskinka,  glögg,  god mat samt klädstil. Allt utom materiella ting har vi gemensamt och dom kommer alltid vara en del utav mej.

Det känns ju lite konstigt måste jag säga att plötsligt börjar barnen umgås med sin pappa som inte ville ha kontakt med dom tidigare. Han hade gift sig med en kvinna som inte kunde få barn, eller ärligt han hade inte talat om att han inte ville ha mera barn. Samt att han hade kastrerat sig för henne. Inte ok för mej att gör så. 

Men det har tagit massa år för mej att komma över detta en mamma överger inte sina barn. I låg ålder och även i  vuxen mamma vill veta att hennes barn har det bra. Dom blockar mej över allt men eftersom jag är skorpion och ganska smart om jag får säja det själv.  Så finner jag andra vägar att hitta dom och se vad som händer.  Jag har ju ensam stått för familjens försörjning, sen jag skilde mej från X:et 1987 jag tar inte otrohet. Jag har även stått ensam för försörjningen av alla fem barnen då yngsta sönernas pappa var hemmafru och bara jag jobbade till jag stupat.

VAD ÄR DET MAN SÄGER,  KARMA KOMMER TILLBAKA OCH BITER EN I  ASCHELT.

Man behöver inte göra någonting….. bara vänta. 

Det känns ju inte bra alls eftersom jag hört av mitt X:S  lilla syster allt dom ljugit om mej. Otroligt eller hur. Mitt X ville ju komma tillbaka till mej, men en gång otrogen alltid otrogen så rätt jag hade om det. Men KARMA KOMMER OCH GÅR RUNT.

TESSAN OCH JAG SOM ALLTID SKVALLRADE OM ALLT. När det körde i hop sig ringde hon mej och vi kom på bra lösningar åt henne. 

Tessan skulle fyllt 51 år men hon försvann innan sin 50 års dag till änglarna i himlen. Så himla tråkigt och för mej så himla oväntat.  Så ledsamt saknar henne så mycket det känns väldigt tomt när hon inte finns men jag har inte ens kunnat ta bort hennes telefonnummer ur min lur.  Vill bara hon ska vara kvar där. Samt det känns lite tråkigt att hon inte fick en riktig begravning så alla hennes vänner och nära kunde vara med. Men hon kommer alltid finnas i mitt hjärta. 

I dag har jag sovit massor nästan hela dagen så himla trött är jag, jobbigt att andas och blir andfådd för ingenting. Så jag har vilat och somnat så klart sovit länge men kanske behövde det. Jag har även prövat för första gången att äta slottsstek för 8 månaders baby. Men det var små potatisbitar i den som gjorde att jag inte ens kunde mosa dom så det gick inte för mej att äta detta heller. 

Så det blev energidricka med protein samt Coca Cola och vatten samt alla medicinerna. Jag har ätit nästan upp hela gräddtårtan så gott jag lovar. Lunch middag kvällsmål gräddtårta wow.

Så himla gott älskar gräddtårta ❤ ❤ ❤ 

Mina grannar var här i går och tog bort alla mina kartonger som stod på rad i hallen. Mina proteindricka kommer ju i stora kartonger och jag ställer kartongerna i hallen. Nu var det ganska många denna gång så hela familjen var här och plockade bort dom. Samt annat papper och skräp jag orkar ju inte gå bort till  containerna. Så dammsög även grannen hos mej så jag skulle få det fint. 

Jag hjälpte till att läsa och stava svenska på papper han hade med dig. Så vi hjälper varandra viktigt.

 

Jag hoppas jag mår bättre snart så jag kan ta hissen upp till mina grannar och hälsa på. Men jag har känt att jag orkar inte det just nu. 

Jag har ju fått en duschstol till min dusch jätte perfekt och att sitta och tvätta sig och sen ställer man sig upp och duschar av sig. Jag blir ju inte lika andfådd när jag tvättar mej samt tvättar håret. En bra stol för mej att ha. 

KÖPA FRÅN ICA MAXI HANDELSPLATSEN VIA NÄTET.

ICA MAXI HANDELSPLATSEN GENETA SÖDERTÄLJE mitt MAXI. Denna gången tog jag och beställde från nätet vad jag skulle ha. Det var ju inte så mycket  Cappuccino, Mjölk, Grädde, Bröd, Messmör, yougert, Kräm, Potatis samt Coca Cola och det viktigaste ICA Toalettpapper 32 rullar för 105 kronor. Så kom det med hemkörning nästa dag perfekt för mej när jag inte orkar åka till affären. Det kommer en kille med maten i papperskassar och levererar in i mitt kök, där han ställer påsarna på golvet. Det tar en ganska lång tid för mej att plocka upp maten som jag beställt. Potatisen och Coca Cola fick stå kvar på golvet för jag orkade inte bära upp det. Men jag ringde yngsta sonen som kom och tog upp det och hjälpte mej med det.

Jag är helt slut i dag och jätte trött, men ni får ha det så bra längtar till julen kommer. 

Vi hörs 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.