15 oktober

on
by mellasweden ©2019

 

 

GOD MORGON VÄRLDEN VAR DU ÄN ÄR

Ja så är det en ny dag och jag börjar ändå med mina mediciner och cappuccino. Så ska jag följa med grannen upp till hans föräldrar och kolla om tv:n fungerar. Men först vakna i lugn och ro. Trött sover dåligt men det går gå ändå. 

 

Trist och tråkigt väder hösten är verkligen här regn i luften och vackra färger på träden. I dag kommer Hälsan Rehab hit till mej klockan 13.00 med en rollator med korg. Rollatorn får man låna men korgen kostar mej 300 kronor den köper man. Konstigt tycker jag för en gång när man lämnar tillbaka rollatorn så vad ska man med korgen till eller hur. När jag öppnade dörren för Rehabkillen så gick två poliser ut från hissen samtidigt. 

Nu när jag åker till ICA MAXI så kan jag gå runt själv och sen sätta mig och vila på denna rollator när jag blir trött och andfådd. 

Nyhetsmorgon som vanligt på min tv för att sakta och lugnt vakna till. Sitter i min soffa och försöker ta sats att ta mej ut i köket. Disken i diskmaskinen är klar den diskades i natt när jag sov. Jätte skönt att ha en diskmaskin och tvättmaskinen är det bästa att slippa gå ner i denna källare. 

Nu ringde äldsta sonen som varit hos läkaren, han har illamående på morgonen. Kommer inte ihåg vad medicinen hette han skulle börja pröva med. Skickat sms och frågat.  Esomeprasol Actavis 20 mg mot detta.

  • Gastroesofageal refluxsjukdom (GERD). Det är när syra från magen läcker in i matstrupen (förbindelsen mellan munnen och magen) och orsakar smärta, inflammation och halsbränna.

Yngsta sonen har varit hos läkaren idag och hade inte kunnat sova i natt, Hans hjärta och puls var inte alls bra. Tror det har hänt mycket senaste tiden och sen när han var med mej hos läkaren och läkaren pratade om att jag inte kanske skulle klara att sövas man visste inte om jag skulle vakna efter operationen och om jag gjorde det och vaknade skulle dom lägga mej i respirator. Det tror jag fick honom att må riktigt dåligt, efter som när hans pappa gick bort låg han i respirator.

I AFTONBLADET I DAG 

Pensionärerna spottar inte i glaset längre…….Alkoholkonsumtionen ökar för 65-plusare.     

VAD ÄR PROBLEMET MED DET ATT TA UPP DET I TIDNINGEN ….. OTROLIGT.

Jag blir så trött nu tar dom upp även på nyheterna att äldre dricker mera alkohol än tidigare. Och vad fanken har dom med det att göra och det är inget att ta upp i nyheterna. Otroligt om vi/äldre dricker vin till maten eller tar starköl vad är problemet.

Åh vilken morgon var med grannen hos hans föräldrar för att kolla tvn om den fungerade igen kanaler hittades. Sen skickade stadsnätet sms som inte gick att svara på. Otroligt man måste ju kunna svara tillbaka om stadsnätet skickar frågor, men det fungerade inte alls. Till slut efter alla försök av grannen att få tvn att fungera så ringde jag Telenor och där hittade dom inte grannens personnummer men så hittade vi ärrende nummer och då visste dom. Så vi fick till slut ett mail skickat till mej, för att skicka bilder på kopplingsdosan i väggen och deras Wifi. 

Nu har jag gjort det och nu väntar vi svar, för när jag svarade på mailet så gick det både till Telenor direkt och till Stadsnätet. Nu har det gått nästen två timmar och vi har inte fått något svar än, här tar det tid. Nu är det kväll och inget svar på mailförfrågan har vi fått som dom skickade oss. 

LUNCH / MIDDAG

Försökte äta och svälja löskokta ägg men dom blev lite hårdkokta och jag kunde bara ät ett av dom sen kände jag att det blev fel och svårt att svälja. 

Ja nu är det tv igen på kanal 3 och nu är dom på gång dessa damer. 

SVENSKA HOLLYWOODFRUAR…. VILKEN SOPPA.

Denna Siv som hoppar på Maria otroligt, och verkar långsint lika så. 

Senare vill Siv starta nåt mot Maria med Gunillas hjälp otroligt. Siv är otroligt  dum och jag tycker otrevlig som vill bara start gräl, hon vill att Maria säger att hon inte tycker om Siv. Men Gunilla säger hela tiden att hon vet att Maria inte tycker om Siv. 

Sen har vi ju som alltid Gunilla, som i dag hade hjälp i trädgården med massa lampor av en hantverkare. Han råkade ta bort några av hennes uppsatta stjärnor, och direkt sa hon till honom det kan han inte göra utan att fråga henne, Sen kom det jag tänker inte betala, hon är otrolig. Men sen fick han fortsätta jobba ändå. Man hoppas ju att han får betalt för det han gör. 

Dessa damer är rika som bara den och kan inte umgås normalt, utan att vara otrevliga mot varandra. Otroligt. 

Nu ska jag smsa mina barn och min svärdotter god natt och att jag älskar dom. Sen är det dax även för mej att gå till sängs. Vaknade tidigt i morse för att hänge med upp till grannen och fixa kontakt med  Telenor/Stadsnätet.

I morgon måste jag vakna tidigt likaså för då ska leveransen komma med mina näringsdrycker igen. Men hoppas dom kommer på morgonen man får inte veta någon tid när dom ska komma. 

Så GOD NATT DAX ATT SOVA

 Mella

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.