11 oktober

on
by mellasweden ©2019

 

GOD MORGON VÄRLDEN

I dag är det den 11 oktober och det är fredag.

En ros till er var vill jag ge i dag. Just vaknat och är jätte trött…… Måste vakna så jag kommer igång och upp. Ska ringa massa samtal till mina grannar så dom får hjälp med sin brandvarnare och toaletthållare i badrummet och sen deras tv som inte fungerar.

Men först en cappuccino och en energidryck för att kvickna till lite. Så på med tv:n och kolla vad som händer på Nyhetsmorgon. 

Det börjar kännas lite kallt inne nu när hösten kommit. Jag har varit på hörselkontoret eller vad det kallas i dag och min son följde med mej. Audika ett svårt namn att komma ihåg, hade tid där klockan 13.30. Vi pratade med tjejen som jag har där och hon skulle skriva remiss till Huddinge sjukhus angående om dom godkände att hon får ta avgjutning av mina öron för att få bättre hörselapparater. Nu får jag sitta och hålla i ena apparaten för att höra. Jätte jobbigt är det.

Jag log när jag kom in där för denna matta klagade jag på förra gången det var stora fläckar på den som inte såg bra ut för oss kunder som kommer. VI sitter ju på besöksstolar och vad ser vi en ofräsch matta med stora fläckar på. Nu hade dom tagit bort denna matta helt när jag var där idag.   Samt i dag begärde dom att få se min legitimation, jag har varit där flertal gånger och dom har inte bett om min legitimation en enda gång tidigare. 

Vi åkte färdtjänsten och det var samåkning, i bland tror jag att förarna tror för att vi åker färdtjänst att vi inte fattar något allt. Han åkte omvägar runt hela Södertälje för att det skulle bli dyrare och han skulle tjäna mera pengar. Han kunde knappt svenska och det blev en rundtur runt Södertälje. 

När vi åkte hem var det en grinig chaufför som körde för fort och när han kom nära min port vill han inte köra när porten. Min son bad honom köra närmare så jag slapp gå så långt då jag blir andfådd då blev han arg. Så min son fick säja till honom att du kör färdtjänst men han var inget trevlig alls och grinig var han.

Alltid lika skönt att komma hem igen. Sen gick vi upp en trappa med hissen så klart till våra grannar. Deras tv fungerar inte dosan är det nåt fel på så vi försökte att dom kanske kunde se tv via wifi från mej. Inte det heller fungerade för långt i från. Men vi fikade och hade trevlig och roligt en stund. 

Min syrra har skrivit på facebook och undrar hur jag mår. Jo det gör jag är ju hemma och lite knäckt och inte hämtat mej efter besöket på Huddinge sjukhus och narkosläkaren som vi pratade med. Tar sin tid att smälta detta samt jag tänker och funderar jag vill ju inte ligga in nån respirator. Min söner blir ju även påminda om det för deras pappa låg i respirator innan han gick bort. Och dom var med när han somnade in. Dom vill inte att jag gör denna operation.

 

TULLANS DOP

Min syrra skickade massa foton på dopet som jag fixade åt henne och hennes dotter.  Maria kallad Tullan döptes i Allhelgona Kyrkan på Södermalm. 

Jag köpte jätte gullig dopklänning hoppas syrran har kvar den. Satt på rosa band och fixade en god fin middag till oss alla. Mitt under middagen försvinner plötsligt Tobbe som är pappa till Tullan. Han var bara bort senare fick vi redan på när han kom tillbaka att han dragit och spelat Bingo på Blekingegatan. Otroligt men typiskt Tobbe.

Här er man hela min familj Bamsetröjor på sönerna, och Prillan i jacka och mössa på sin pappas arm mitt X. Under hade även hon en hemstickad Bamsetröja.

Ja det var det dopet det…. Syrran och jag hade inte samma mamma och det gjorde att det var lite svårt att umgås. Hennes mamma hade ett speciellt humör som skiftade när och var och hur. När som helst sånt är svårt för mej.

Här är jag och Tullan till vänster och Prillan i Bamsetröja.

I kväll har jag varit trött har ju varit ute idag, och jag har bara hängt i min soffa. Så himla skönt att inte ta hänsyn till någon och bara vara. Min yngsta son åkt till sin flickvän Jessica och äldsta sonen förklarade för mej på telefonen att jag fick gärna flytta hem till dom. Det tyckte både sonen och hans fina fästmö Paulina, men det är jätte gulligt. Men det kan inte vara skoj att ha mej där hela tiden. 

 

Mella

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.