8 oktober

on
by mellasweden ©2019

 

I DAG EN 8 OKTOBER TISDAG

God Morgon idag fullt inbokat först cappuccino och näringsdryck sen kommer ju Hälsan Rehab till mej. Dom är visst två stycken som kommer hem till mej. Spännande att se och höra vad dom säger och om jag få en rollator. Kanske får jag en duschpall till badrummet oxå vad vet jag.

På med datan och kolla läget innan jag får besök. Jag är så trött lite svårt att vakna upp idag……. bara så trött…..  Men så samtidigt i dag kommer hantverkare och ska göra rent i ventilationen jobbigt. Trött på hantverkare här haft det nu i två år. Och balkongen är inte ens klar än inte färdigmålad ens runt fönstren. 

I dag måste jag dricka vatten som är så himla svårt för mej att göra. Man ska dricka mycket vatten med det lyckas jag inte alls med. Nä och inte har jag svalt massa vatten heller i dag. 

Klockan 10 kommer dom från HÄLSAN REHAB som jag blev så trevligt bemött av på telefonen när dom ringde. Blir säkert jätte bra.

Dom har redan hunnit ringa klockan 9 för att fråga om det var nåt jag ville ha så dom inte skulle glömma det. Men jag sa att jag väger bara 50 kg och vill inte ha en tung rollator då jag blir andfådd av minsta ansträngning. Kanske en duschpall finns för mej också. Då ses vi klockan 10.00 sa killen som ringde han var visst sjukgymnast. 

Två stycken kom en sjukgymnast och en tjej dom var jätte trevliga, och förstående.  Dom hade med sig en rollator men det fanns ingen plats för någon korg på den. Så jag ska få en ny på tisdag om en vecka när dom kommer tillbaka till mej. Den får ju inte vara tunga att köra då jag blir så lätt andfådd. Korg måste jag ha den kostar mej nu 300 kronor men rollatorn får man låna. Pengar hit och dit allt kostar jobbigt. Men måste ju ha en korg på rollatorn då jag inte orkar bära saker. Det är dyrt att vara sjuk och pensionär.

Alla pengar bara försvinner 

RENGÖRNING  AV VENTILATIONESRÖR I LÄGENHETERNA

Jag väntar på att dom ska komma och göra rent i ventilationsrören, kunde man inte släppa in dom skulle man lämna nycklar till killen i porten klockan 8.00. Men än har dom inte kommit hit till mej. Dom finns i huset från klockan 8.00 – 16.00 får väl se när dom dyker upp. Jag lämnar aldrig nycklar till hantverkare jag är hemma om dom ska komma. Nu är klockan över 11 och ingen har kommit hit än. Hela dagen förstörd med att vänta på dessa hantverkare. 

Men nu skiter jag i dom lägger mej på soffan en stund och tar siesta få se när dom kommer.  Grannen var här och ringde på dom skulle få  sina pluppar till porten, sopnedkast, tvättstugan och källaren gjorda idag, Men fastighetsskötaren var inte där så en kvinna sa att dom skulle komma tillbaka om en halv timma kanske. Tur att det inte var jag som var med då hade jag inte gått där i från för än dom fixat detta.

Gubbarna som ska fixa rengörningen av ventilationen i köket och badrummet har inte kommit lägger mig på soffan och sover trött. Tar sin tid dom börjar nog högst upp i huset för att sedan ta sig neråt. Så det lär ju dröja.

Vid 13.15 ringer det på dörren och då kommer gubbarna som ska rengöra ventilationsrören i köket och i badrummet.  Gick ju ganska fort att fixa och nu måste jag göra rent spisen i köket för att få det ok igen.  Men vi får hoppas det är slut med hantverkare för ett tag nu. 

Jag har begärt att  fastighetsskötaren ska fixa och sätta en en lysknapp i min klädkammare så jag slipper vifta med armarna för att det ska tändas där inne.  Sen har jag begärt en ny fönsterbräda i stora rummet den är bara av träbräder med mellanrum och svankig kan inte ha blomkrukor på den.  Jag har begärt det för ett bra tag sedan men inte fått det än. 

VET INTE HUR JAG SKA BLI AV MED DESSA OTREVLIGA SÄLJARE 

Helt slut idag mycket besök så jag tar en siesta igen, så himla trött är jag. Sover med hörapparaterna på så jag hör om någon ringer. I dag ringde det igen dom som hela tiden vill sälja bitcoin eller vad det heter. Jag blockar dom och dom ringer med nytt nummer hela tiden. Jag har ingen pengar att köpa det för och mina söner har svarat och sagt jag är sjuk och bett dom att inte ringa mej. Då svarade dom att det struntar dom i dom kommer ringa igen. Otrevligt eller hur. Har väl bockat över 100 olika nummer för det i olika länder som dom ringer i från. Nu har dom skaffat nya nummer här i Sverige men nu blockar jag allt jag inte känner igen och ändå kommer nya nummer och ringer mej hela tiden. Jag vill ju inte byta telefonnummer som jag haft så många år och som är ett nummer jag köpt för flera år sedan. 

Vaknade nu och fick höra att mina grannar inte hade någon ventilation i sitt kök, konstigt. Undrar om familjen ovanför dom har ventilation. Så i morgon ska jag hjälpa dom felanmäla följande;

Brandlarm i hallen saknas

Dosa fungerar inte för tv och internet

Ventilationen fungerar inte finns inte

Balkongdörren går inte att stänga

Toarullehållare fattas i badrummet.

Säkerhetsdörren var är den 

Ja just det man blir förvånad och storögd när det inte fungerar som det ska. Mycket på  grund av slarvfel av hantverkarna som jobbat i lägenheten och haft bråttom. 

Jag har fått nya batterier i min brevlåda av Georgios och dom verkar bara av bättre kvalitet än dom jag köpte med till mina hörapparater. Kanske var dom andra batterierna gamla eller låt jag vet inte. Men jag har iallafall svårt att höra utan att trycka ner apparaterna på örat himla irriterande. 

Nu kokarnas kamp och sen sova så trött, hänger i soffan och somnar snart. 

God Natt vi hörs igen 

 

2 kommentarer Lägg till din

 1. Tomtan skriver:

  Allt kostar…… tyvärr…..

  Gilla

  1. mellasweden skriver:

   Jo men som pensionär och med sjukdomar kostar det massor mer än
   vad pensionen räcker till. Fattar att allt kostar men energidryck och
   allt om tillkommer när jag är sjuk så räcker inte pengarna. Samt korgen
   till rollatorn den behöver jag när jag inte kan anstränga mej och bära
   då jag blir så andfådd. Man borde kunna låna den oxå.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.