Lördag 5 oktober

on
by mellasweden ©2019

 

GOD MORGON LÖRDAG DEN 5 OKTOBER

 

Jag vaknar runt 9 tiden och känner mig trött fortfarande. Jag har sovit oroligt efter att jag var på sjukhuset i går. Men den informationen jag fick så är jag både ledsen och chockad. Nu får jag vänta med att ta ställning tills läkaren kontaktar mej igen.  Att han ville lägga mej på intensiven och i respirator tog hårt på mej.

När jag var dålig och fick åka in med ambulans för min lunginflammation så hamnade jag på intensiven. Så jag har ju legat på intensiven för några år sedan, när dom inte trodde jag skulle överleva en lunginflammation.  Dom började med att skriva upp närmast anhöriga och kolla om jag hade ringer och guld och klocka på mej.  Dom antecknade allt fast jag var så dålig kommer jag ihåg detta.  Sen satt det två sköterskor vid min säng hela tiden även på natten. För att passa mej hela dygnet på sjukhuset. Då förstod jag hur dålig jag var och varit. Men jag överlevde och vaknade upp igen nästa dag så det gick bra. Men det är inget man glömmer bort det finns kvar.     

Glider trött ut i köket och fixar cappuccino och näringsdryck och sen in och på med tv:n.  På med min bästa vän datan så klart för att se vad som händer idag.  För idag tänker jag läsa nyheterna på tidningarnas sidor, orkar inte det varje dag.

I dag ska ju mina grannar flytta in i huset Iftikhar och Adel är på gång att bo en trappa upp i huset här.  Sonen ska hjälpa dom att flytta hit, och lagom till dess gick sonens bil sönder bensinröret läcker. Men han lånar en annan bil så det fixar sig.

I dag ska jag göra klappgröt koka saft och vatten och mannagryn som sen ska vispas i alla evighet till den är fluffig och lätt. Godis.

Nu har jag gjort klappgröt och ställt in i kylen och lagt in i diskmaskinen disken. Jobbigt andfådd som bara den och sen ringer grannen på dörren och jag öppnar. Han får namnskylten jag gjort till hans föräldrar att sätta på ytterdörren så dom får post. Men deras tv fungerar inte där uppe nåt fel på kablarna dosan i väggen ska ringa åt dom på måndag så dom kan ha tv. Dom har inte heller fått någon hängare till toalettrulle i badrummet. Ingen brandvarnare heller här gick det undan med renoveringen. Inga hängare för handdukar i badrummet.

Jag själv har ju tv:n på hela dagarna och det är sällskap. Men det fixar sig nog och blir bra till slut. Nu har grannen sin syster med familj här i huset samt sin mamma och pappa i samma hus som jag bor i. Alla är vi samlade på samma ställe och själv bor grannen några hus bort bara. Så alla vi finns i samma område nu härligt. Hans mamma och pappa kände sig ensamma i Ronna så det är ju bra att jag fixade hit dom.

Här är ju mycket lugnare att bo än i Ronna men  jag gillade Ronna oxå för jag bodde där i 11 år med finaste grannarna. Men nu slipper jag gå i trappor och jag bor på nedre botten men när jag kommer in i min lägenhet så är den som en trappa när jag man tittar ut genom balkongen. Perfekt för mej att slippa dessa trappor. Samt har nära till mitt sjukhus Södertälje Sjukhus AB som det heter, akuten och jag har ju vissa förhållanden. Jag har klippkort till akuten.

HÄLSAN REHAB

På tisdag kommer Hälsan Rehab till mej och ska ge mej en rollator så jag kan ha som hjälp när jag åker och handlar. Då kan jag ha stöd och sätta mig och vila när jag behöver och blir andfådd. Hälsan Rehab gjorde jätte gott intryck på mej när dom ringde. Dom ringde även direkt samma dag när dom fått min remiss från Södertälje Sjukhus. Huddinge sjukhus skickade en ny remiss samma dag jag ringde det är mitt sjukhus det.  Samt Hälsa var  så vänliga och frågade om det passade om jag kunde ta emot dom på tisdag. Och körde inte över mej som tjejen på Ronna Rehab gjorde vilket var otrevligt. Det känns väldigt bra för mej.

https://www.facebook.com/pg/halsanostertalje/reviews/?referrer=page_recommendations_see_all&ref=page_internal

Tagit mej en siesta är så himla trött vill ju inte tag stegen upp till änglarna än.  Jag är helt slut sen i går det tog mej hårt. Allt att ta in från läkaren på sjukhuset, svår lungsjukdom inte bra för mej att höra. Min KOL som blivit mycket sämre det känner jag visserligen. Men allt narkosläkaren sa om att söva mej och ligga i respirator knäckte mej faktiskt.

Att mina barn säger jag väljer min livskvalitet, jätte fint sagt av dom. Samtidigt som dom säger gör inte denna operation vi vill ha dej kvar här i familjen. Och jag vill  ju inte lämna mina barn. Foton sen dom var mindre i dag är dom vuxna. 

JAG ÄLSKAR MINA FINA BARN. VILL FINNAS I DERAS LIV LÄNGE.  DOM  ÄR VUXNA IDAG MEN FÖR MEJ ALLTID MINA BARN. 

Här är problemet ………

Vem vill inte äta god mat, det vill väl alla göra och jag som älskar laga god mat. Förr brukar jag alltid köpa ett helt lamm och lägga i frysen. 

Ändå känns det förfärligt att inte kunna äta lammstek med vinsås, plommonspäckad fläskkarré och en entrecote med vitlökssmör och råstekt potatis. Alla vill vi ju kunna äta god mat och framför allt kunna svälja den, vilket är problem för mej ett stort problem. 

Så himla god mat älskar det kött karré samt lamm och potatis i alla former så gott. Råstekt potatis hasselbackspotatis kokt grekisk potatis i ugn.

För en stund sedan kom Georgios och Jessica med tårtbotten grädde lite frysta jordgubbar och äppelmos, 3 bananer samt fruktsoppa och yogurt till mej. Nu ska jag försöka orka göra en tårta så jag har till cappuccino i morgon när jag vaknar dom skulle komma ner och fika med mej.

Jag älskar gräddtårta och försöker gå upp i vikt med att äta det men det fungerar inte går inte upp ett gram ens. Men tårta är gott och godast är gräddtårta. 

Tårtbotten lägger äppelmos 

Nästa botten mosad banan med strösocker och lite grädde.

På med toppen av bottnarna massor av grädde

Sist jordgubbar.  (hallon går bra)

 

TRODDE VÄL ALDRIG JAG SKULLE HA BEHÖVA ROLLATOR.

När jag får min rollator så ska jag ha en korg så jag kan ställa kasse där när jag handlar. Och i min väska där borde jag ha en råttfälla för jag har sett på tv att dom ofta försöker råna gamla damer och deras väskor när dom inte ser. Så det skulle ju vara mumma att dom stack ner sina fingrar i min väska och fick skitont av denna råttfällan. 

Jag är ganska påhittig ska ni veta och tar strid om det behövs. Jag har sen jag börjat blivit dålig slutat att ha handväska när jag går ut. Jag tänker verkligen inte bli rånad och vilken blåsning dom skulle få inga pengar och inget intressant att få om dom skulle råna mej. Men fastna i fingrarna i råttfällan vilket borde göra himla ont. Och det är dom värda om dom ens tänker tanken. 

TANKAR OM NÅT GÅR SNETT

Jag kan ju bara säga att luften gått ur mej lite, man blir ledsen och man tänker ännu mera än förr. Man tänker om jag dör finns miljoner saker jag måste fixa innan. Kanske börja rensa lite hemma bland mina saker, stackars mina söner som måste ta reda på allt annars. Tankarna bara snurrar i huvudet på mej och det är jätte jobbigt. Kanske måste jag börja städa lite har ju så mycket papper som jag sparat och som jag kanske inte behöver längre. Köpa omslagspapper och små födelsedagspresenter som ligger klara ifall att de skulle gå snett allt. Och spara pengar och få till några julklappar för nästa år och jul. 

Som ni märker tänker jag mycket eftersom jag inte vet vad som händer eller inte händer med mig. Jag vill ju bara att min söner ska ha det bra ett bra liv och ha det bra när jag går bort. 

Men börjar nog städa bort lite papper och saker redan i morgon…….

Nu ska jag sova trött som bara den….

GOD NATT SOV GOTT HOPPAS JAG KAN SOMNA NU 

Vi hörs igen 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.