4 oktober HS

on
by mellasweden ©2019

 

FREDAG DEN 4 OKTOBER HS

 

Vaknar som en ängel känner mig som en i dag. För jag ska tillbringa min dag med min yngsta sonen Georgios vi ska träffa narkosläkaren på Huddinge sjukhus. 

Georgios har tagit en semesterdag för att följa med mej känns så tryckt.  Det är ju lite stora ytor att gå på Huddinge sjukhus och kanske han kan låna en rullstol så jag slipper gå och bli så andfådd av att anstränga mej. 

Men jag har för säkerhets skull som alltid med mej min akutryggsäck, med allt jag behöver om ut i fall att.  Jag kan ju bli dålig när som helst. 

Börjar med cappuccino och sen på med datan för att kolla mail och vad jag vill veta.  Samt kollar min lur att den även är laddad när jag ska till sjukhuset. Så även om jag fått sms eller sms på messinger.

Telefonen är ju min livförsäkring när jag blir dålig. Det bästa jag har och alltid i min ryggsäck. Men  ryggsäcken den börjar bli sliten och tunn men har varit perfekt för mej och en kostnad för 59 kronor när jag köpte den för flera år sen. Nu så jag har jag börjat att kolla på * wish.com *  där det finns fina ryggsäckar som kan om jag spar i några månader köpa en ny ryggsäck billigt. Kan kosta högst 200 till 300 med leverans.  Jag behöver även ha i min ryggsäck all medicin och diverse saker jag inte kan vara utan. Sen mobil och dataladdare behöver jag och papper med kallelser till olika ställen.  Samt mina hörapparater samt batterier till dom för dom tar slut konstigt fort i bland. Massa saker och alltid en toarulle för när man är på akuten så behöver man inte ropa på personalen för att få några papper att snyta sig i. Här har jag alltid en toarulle med mej man lär sig när man åker in och ut på klippkort på mitt sjukhus Södertälje Sjukhus.

Blir jag akut sjuk och läggs in vill jag ha mina saker med mej så jag har allt omkring mej. Detta är en av sakerna jag lärt mig nu genom åren på mitt klippkort till akuten, för att senare bli inlagd. 

SMARTA FINA RYGGSÄCKAR FRÅN  wish.com 

Dessa två ryggsäckar har jag hittat på  * wish.com * och dom är inte dyra heller. Passar min lilla pensionärsbudget får plats med olika saker samt datan. Tål regn och jag behöver olika fack för mediciner papper laddningsprylar, med mera för mitt akutbesök. Jag har ju tidigare köpt från detta företag och blivit nöjd. Var lite orolig när jag köpte jacka från det även om den kostade bara 300 så visste man inte vad man skulle få. Men det var helt ok och nu har dom börjat med att rekommendera det man skickar efter. 

HUDDINGE SJUKHUS 

Färdtjänsten kommer 8.30 till mej och hämtar mej och yngsta sonen Georgios för färd till Huddinge sjukhus. Gick ju bra och bilen kom i tid. Sen lånade Georgios en rullstol och så drog vi till apoteket. Mediciner jag behövde och dom fanns inte alls hemma dom viktigaste. Men fick en del att lösa ut och sen drog Georgios mej till Kronas apotek utanför sjukhuset och där fanns dom viktigaste medicinerna som jag behövde som borde funnits hemma på vanliga apoteket i sjukhuset.

Därefter var Georgios hungrig han ville äta mat, så han köpte grekiska köttfärsbiffar med potatisgratäng och ris. Det fanns laxpudding och det hade jag velat ha men vågade inte för jag kanske inte skulle kunna svälja det. Georgios fick men att skratta massor och det underlättade för mej. Det är jobbigt att gå till läkare och få höra besked jag kanske inte vill höra eller veta. 

Georgios trodde emellan åt att han körde en racerbil kanske, men det fungerade och vi drog vidare till nästa och hittade hissen till slut. Det var så skönt att ha min ena son med mej jag var ju jätte orolig.  Och han fick mej att skratta lite grann. Efter det letade vi oss fram till denna narkosläkare som vi skulle möta upp. Där var lite folk som väntade på sin tur och sen vi dom var mycket förenade med mötena.  När alla gått var det vår tur och jag kände liksom min son att mötet var en spark i magen och en chock för oss båda. 

Läkaren säger att vänta lite så ska jag läsa journalen det kan du väl göra fast vi följer med in sa sonen. Så blev det och han började läsa mina tidigare operationer och sista nedsövningen jag hade på Huddinge sjukhus.  Att jag haft massa infektioner och massa besök på Södertälje Sjukhus. Berättade att jag fick lunginflammation första gången på mitt jobb och åt medicin men jobbade ändå. Sen svimmade jag hemma och äldsta sonen hittade mej med deras kompis Nino. Ambulans till sjukhuset och där upptäckte man min kollapsade lunga. Och att jag haft massa lunginflammationer efter det.   Ätit massa kortisontabletter och frågade om jag åt dom varje dag. Men det gör jag inte men jag har tunt blod på grund av dom. 

Det är inte alls bara att göra denna operation på mej, det är mycket runt om kring. 

Stor risk att söva mej med min allvarliga lungsjukdom. Min kol har ju blivit mycket sämre nu. 

Läkaren menade på att det var en stor risk att söva mej och ha mej nersövd man vet inte om mina lungor och KOL klarar det.  Men om man gjorde det så ville man ha mej kvar i respirator efter det.  Detta fick mej att bli rädd och det kändes inte alls bra, kändes som att få en spark i magen.  Men även om operationen lyckas så jag kan få tillbaka samma problem igen kanske,  man vet inte.  Det kan gå bra oxå ingen vet. 

Jag frågade om jag hade canser men det såg inte ut så i journalen.  Men det var en infektion som kom från magen som gjorde detta, konstigt.  Jag sa att en röntgenläkare sagt till mej att det var stora kroppspulsådern som låg emot matstrupen så det blev så här.  Då tittade läkaren konstigt på mej och det trodde han inte.  Han berättade att han skulle ringa några andra läkare och intensivavdelningen så alla var införstådda med allt när jag kommer för  operation.  Läkaren sa även att om det kommer tillbaka så blir det ännu större risk  att söva mej igen med mina lungor och KOL som blivit sämre.  Det blir farligare för varje gång att söva ner mej.  Men lite konstigt är det hela för jag ska äta LANZO resten av mitt liv varje dag på morgonen. Infektioner brukar ju försvinna med rätt medicin. 

Läkaren frågade om jag skulle orka gå hela korridoren utanför hans rum, utan att stanna. Men det skulle jag tyvärr inte kunna sa jag.  Han lyssna på min lungor och han sa det var en allvarlig lungsjukdom som jag har. Det var en stor risk att söva mej och risken skulle bli större för varje gång.  Så han skulle lägga fram en ide om att eventuellt lägga en knapp på magen för att få näring den vägen om det behövdes längre fram samtidigt med denna operation.  Men jag vill inte ha någon knapp på magen så det kommer det inte att bli.

Jag sa att Södertälje Sjukhus tycker jag ska ha syrgas hemma men det tyckte inte min lungläkare här. De skulle inte göra någon nytta för mej sa han då jag frågade för några år sen. Konstigt det första jag får när jag kommer till Akuten Södertälje Sjukhus är syrgas. Och det hjälper mej så klart att andas. 

Läkaren sa att när jag ska operera mej är det bra om jag har mina mediciner med mej som jag tar varje dag. Jag sa jag har mina mediciner och det jag behöver i min AKUTRYGGSÄCK som jag alltid har med mej till sjukhus. Sjukhuset har ju inte alltid all medicin som en patient använder. Bra sa han.

Så tog dom nytt EKG på mej och mitt hjärta som vanligt slår för fort.  Vet inte varför men så är det ju tydligen. Jobbigt jag är helt slut och vet inte vad jag ska göra.  Mina barn säger att jag får bestämma själv men dom vill inte att jag gör denna operation.  Dom vill inte att jag ska dö, jag vill inte heller dö!!!!!!!!!   Jag vill vara hos mina fina barn.  Dom säger att det är mitt val att göra det men dom vill ha mej kvar i familjen så länge som möjligt. Så gulligt sagt så jag blir rörd. Min älskade familj som jag älskar så mycket djupt från mitt hjärta. Mina barn vill inte att jag ska göra denna operation, men det är mitt val säger dom.

Jag har ju gått ner massa kg sen jag blev sjuk och väger bara lite över 50 i dag. Man ser på mina armar hur smal jag blivit.  Alla kläder är förstora jobbigt. Jag vill ju kunna äta vanlig mat igen, goda maträtter som jag lagar men det verkar skita sig och gör mej ledsen. 

Och vad händer om jag inte opererar mig kan det blir värre??? Jag och barnen måste få svar på alla frågorna. Jag och mina barn måste få reda på allt innan vi vet vad vi ska göra. 

Läkaren säger att jag måste ha näring och få i mej näring, frågar om jag dricker energidrycker visst det är min mat säger jag. Så jag får i mej näring. Vanliga människor och familjer har mat i kylen jag har näringsdrycker, hur kul och gott är det ???? Inte varje dag… usch.

Senare på kvällen när vi är tillbaka chockade hemma så kommer även Georgios flickvän Jessica och dom är kvar hos mej.  Vi pratar och diskuterar och säger inget är bestämt idag och inte i morgon så vi måste hämta oss nu. Sen ska dom göra taco till middag och jag ger dom köttfärs har massa i frysen och tacokrydda. Jag har ju inte rört min mat då jag inte kan svälja.

KLAPPGRÖT GODIS 

I morgon ska jag be dom köpa mjölk och soppa till mej och ska göra klappgröt av saft och vatten och mannagryn och sen låta maskinen vispa den fluffig. Det fluffiga måste jag kunna äta och svälja. 

 

Jätte gott och fluffigt att äta med lite mjölk måste fixa det i morgon. Jag är trött på fil och näringsdrycker. 

Jag vill ju ha riktig mat äta med familjen ibland riktig mat, kött, korv lasagne köttbullar prinskorv min gryta massa god mat. Snart kommer ju JULSKINKAN som jag bara älskar och brukar leva nästan helt på  i jul och nyårstid. Brukar jag ju börja med att köpa julskinka till Lucia och sen till jul och sen till nyår. Det godaste jag vet att äta min julskinka ❤ 

Jag har ju fått en skärmaskin av min granne så han brukar hjälpa mej att skära skinkan i tunna tunna skivor och även när jag lagat lamm och fläskkarré. 

Så gott men jag gillar att göra smörgåstårta likaså som man även kan äta flera dagar och det är så gott till morgon lunch och eftermiddagsfika samt till kvällen. Men kan inte svälja räkor längre.

Jag vill ju bara äta god mat och få i mej god mat, men kanske inte till vilket pris som helst.  Jag älskar mina barn och min familj så man måste tänka här ordentligt innan man bestämmer sig för operation. Och vad händer om jag inte opererar mig kan det blir värre eller man måste få svar på alla frågorna.

Så trött och kommer inte ihåg allt som läkaren sa, tur Georgios var med. Massa information och prat och nervositet som gör att man glömmer hälften av vad han sagt till mej. Försökte hitta anteckningar i min journal på 1177 men än finns inget inlagt där från mitt besök på sjukhuset. 

Så just nu är det så att jag fattade att om dom söver mej är det inte riktigt säkert jag vaknar igen. Och om dom kan fixa min matstrupe så att jag sen vaknar så vill dom lägga mej i respirator sen. Det skrämmer mej ordentligt jag mår väldigt dåligt av detta och tänka på. Men läkaren skulle återkomma efter han pratat med andra läkare och avdelningar. Så jag behöver inte ta nåt beslut nu.

Men vi vill ju veta vad händer om jag inte gör operationen vad händer med min matstrupe då, och om det fastnar nåt i halsen igen. Det finns mycket här man måste ha svar på för att veta hur och vad som händer och kan hända. 

Härmed kan jag bara säja att jag blivit helt knäckt och ledsen, svårt att tänka och göra nåt. Svårt att sova och koncentrera mej på saker just nu. Lite ledsamt att tänka på allt detta och inte veta nåt besked.

Nä nu ska jag sova så himla trött och ledsen. 

GOD NATT SOV GOTT 

Mella

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.