13 SEPTEMBER

Publicerat 13 september, 2019 av mellasweden
by mellasweden ©2019

 

GOD EFTERMIDDAG 

 

I tisdags morse en 11 september hostade jag upp grönt och snöt mig grönt trodde jag var förskyld. Men senare kände jag mig dålig och förstod att lunginflammation var på gång. Min KOL har j blivit sämre och jag har jobbigt att andas mer än vanligt.  Blev ju så dålig att jag ringde och bad min son komma. Jag hade redan inhalerat med nya maskinen med Combivent med det hjälpte inte dags att åka in.

Så ringde jag 112 och dom skickade en ambulans till mej. Kände att jag inte skulle klara att åka färdtjänst till akuten. Jag var riktigt dålig och jobbigt att andas.

Ambulanstjejerna kom men utan båren, vet inte varför dom inte tog den med. Orkar dom inte eller vill dom inte ??? Hur tänker dom här ???????   Om jag är så dålig och dom inte tar med båren konstigt eller orkar dom inte lyft kanske, då har dom fel jobb. Fast jag är så dålig tänker jag detta.

När tjejerna kom så sa den ena att hon kände igen mej sen tidigare. Dom började ta massa uppgifter och temp med mera.  Men jag tror inte dom fattade hur dålig jag igentligen var. Äntligen sa dom vi åker till Södertälje Sjukhus vilket för mej var självklart. Men dom lät mig gå ut till ambulansen när jag var så dålig ena tjejen höll min arm men min son tog min andra arm. När jag kom ut så satt jag mej på båren men då säger ena tjejen att kan du lägga upp benen hon är lite irriterad tycker det tar lång tid. Detta tog tid då jag måste sitta och hämta luft och andas jag blev ju mer än vanligt ansträngd av detta.  Jag har ju helt slut orkade ingenting efter att jag gått till ambulansen OTROLIGT…..

Hur tänkte dom här… ingenting tydligen dom fattade inte hur dålig jag var.

Sen i ambulansen utanför mitt hus tog dom massa prover och uppgifter och höll på så länge så min son kom ut och knackade på dörren till ambulansen. Han frågade varför dom inte redan åkt till akuten.  Det gillade dom inte så mycket uppfattade jag som var dålig. 

Efter att min son knackat på och frågat var fanken dom inte åkt redan för. Så pratade dom en massa i bilen och kollade mina värden. Hörde inte allt men nåt…. då frågade jag om dom menade mej…… nej nej sa dom då. Tror dom menade min son som frågade varför dom inte redan åkt. Men jag var så dålig jag hängde inte med riktigt.

Så sa dom nåt efter kollat min värden igen och blev det plötsligt BLÅLJUS TILL AKUTEN samt att dom ringde så jag fick direkt komma in till akutrummet direkt och dom väntade mej där och redan vid ambulanshallen när ambulansen kom in. Sen direkt in till akutrummet där var läkare och sjuksköterskor.

Som vanligt känns det tryckt för mej att komma till mitt sjukhuset. Jag vet att jag får hjälp där direkt det blev syrgas, och jag vet inte mera hängde inte med riktigt. EKG gjordes direkt och mitt hjärta slår som vanligt för fort. Jag nekade att dom fick ta blodprov på handen vid tummen där det finns en jätte smal åder. Läkarna blir inte glada då alls men jag vet hur ont det gör, flera läkare har försökt och misslyckas och det gör jätte ont vid varje försök. Jag sa att det blodprovet går att ta på annat sätt. Det har en vänlig läkare lärt mej. Fast det dom vill ta får dom svar på fortare.  Men sen tog dom massa blodprover och som skickades vidare. Jag har lite svåra smala ådrar på vänster arm.  Men dom satt en sån där infart där ändå.

Det gick inget bra så man fick ta runt armvecket i höger arm.. 

Sen fick jag ligga i övervakningsrummet framför disken på medicinakuten. Nummer 2 där låg jag sist när jag var inne. 

Mera blodprover och sen en väntan på röntgen, för att kolla min lungor. Dom hade ringt till en kille som körde min säng dit till röntgen. Innan frågade jag syster om hon inte skulle ta bort sladdarna från EKG men hon sa behövs nog inte. 

För en gång skulle var jag tyst, var ju dålig men vet att du kan inte röntga dej med dessa sladdar. För mej som patient en självklarhet men väl på röntgen tog jag bort dom och där sa dom att det var konstigt att inte systern visste att dom inte skulle vara kvar och på mej vid en röntgen. Måste varit jätte dålig jag sa ingenting för en gångs skull. Tänkte att kanske denna syster var ny här på akuten eller stressad.

Dom röntgade mej sittande för jag orkade inte stå idag, var ju jätte dålig. Så kom jag tillbaka till medicinakuten då låg någon annan på min plats. Då fick jag ligga vid väggen vid ingången till där läkarna sitter och skriver. Jag hade fortfarande syrgas och den läkare jag hade först hade gått hem. Han visste att jag brukade få kortison och Doxyferm men så klart det står i min journal. Han visste även att jag inte gillade att bli inlagd. Det har dom nog skrivit in i min journal. 

Så kom en ny läkare och presenterade sig men jag dålig hängde inte med alls. Han sa du har ju syrgas så vi lägger in dej tycker jag och jag vet att du inte vill det. Men efter alla mina lunginflammationer och min KOL som blivit värre så vet jag att man ska kolla syret i fingret så ser man om jag behöver mera syrgas.  Det var ingen som gjorde.  Jag säger ja ha och inte på avdelning 23 då åker jag hem.  Men avdelning 10 är helt ok där låg jag sist. Men han sa att han kan inte garantera det, försök jag vet det finns plats. Det är en avdelning för bara dom med hjärtat sa han då. Nej sa jag det finns andra där också. Så kom han tillbaka och sa att du har en infektion och en lunginflammation. 

AVDELNING 10

Så kom han tillbaka senare läkaren och sa att du får läggas in på avdelning 10. Och en syster kom och sa dom hämtar den om 20 minuter klockan 24.00 hämtade dom mej. Så upp till avdelning 10 och där fick jag plats i korridoren. Gjorde mej inte nåt eftersom jag gillade avdelning 10 förra gången jag var inlagd. 

När jag kom upp frågade dom om jag ville ha smörgås eller nåt.  Jag sa en energidricka räcker för mej.  Sov endast 3 timmar kunde inte somna alls. Rullstolen körde en syster mej i för jag skulle kunna ta mej till toaletten. Snälla och mycket hjälpsamma systrar var det här på avdelning 10. 

Men till slut gjorde jag det ändå och väcktes före 06.00 för att dom skulle ta nåt nytt blodprov men göra ny stickning i mej dom andra två infarterna ville man inte använda men där tog det stopp. Nä sa jag inte igen vi avvaktar, hon skulle senare höra med läkaren. 

Frukost på sängen två koppar kaffe dom har gott kaffe på Södertälje sjukhus. Jag dricker aldrig vanligt kaffe annars. Så kom medicinutdelningen och jag fick två penicillintabletter bara. Men jag sa jag kan inte svälja dom ge mej en mugg med tabletterna i så har jag Vichy vatten med mej själv som jag häller på och dom smälter och jag kan dricka dom.

Tror det dom tyckte det var lite konstigt men jag har fortfarande svårt att svälja tabletter med min matstrupe. Men så sa jag till systern jag ska ha fem kortisontabletter också. Men det står inte här då missade läkaren det på akuten. Hon skulle prata med läkaren här på avdelningen och den läkaren kom och sa att du kan din sak, stämmer du ska ha kortisontabletter fem stycken. Läkaren sa att det är ingen brådska vi tar det lugnt nu. Han tyckte jag mådde bättre och skulle senare komma tillbaka och prata med mej och om min medicinlista samt recept. 

Nu är jag hemma fick komma hem och fick åka färdtjänsten med rullstol ända fram till dörren. 

Jag  är ju fortfarande dålig men äter medicin och ska bara ta det lugn nu så jag blir bättre. Jag använde direkt min nya maskin när jag kom hem och jag tog den med Combivent. Jag har försökt sova i kväll men det har inte gått så bra. 

VI HÖRS HOPPAS JAG MÅR OCH BLIR BÄTTRE SNART IGEN.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer på “13 SEPTEMBER

 • Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google-foto

  Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

  Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

  Myrhammar

  Life is an adventure!

  Yelling Rosan Blogi

  is award free one

  Från andra sidan Potten

  Mitt liv som trebarnsmamma i en förort till Minneapolis, MN, USA

  rabarberpolisen

  Too Old to Rock'n'Roll, Too Young to Die

  THE DARK SIDE OF THE MOON...

  Minha maneira de ver, falar, ouvir e pensar o mundo... se quiser, venha comigo...

  cocinaitaly

  comida italiana

  Zarysz´s svammel

  Allt som rör sig i mitt huvud,intressen och en hel del annat

  Rebecca Weidmo Uvell

  Uvell Kommunikation

  Salem - historia

  Min hemsida om hembygdsforskning i Salem socken/kommun

  Stockresearch52's Blog

  Mind over matter

  Socialamedier.me

  Sociala 24/7

  Spådam Eva Eriksson Göteborg

  En av Sveriges mest eftersökta medium

  Mitt enastående liv

  Bröstcancer, arbetslöshet och livet i största allmänhet

  Aculturame

  Travels to Tribal Lands and Beyond

  Golu lodhi

  I upload photos Golu lodhi

  Looking for Mr Didriksson

  Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

  Dracul Van Helsing

  The Life, Thoughts and Reflections of a Vampire Hunter

  Crusty Pie

  Big Pictures. Tiny Stories.

  %d bloggare gillar detta: