Akuten i massa timmar

Publicerat 12 februari, 2019 av mellasweden
by mellasweden ©2019

 

GOD MIDDAG  AKUTEN IGEN

Trött och halvsovande ringer jag runt till Huddinge hudklinik där jag var för lite längre än ett halvår sen. Ville komma dit för mitt eksem som blöder och som blivit större samt är rött och inflammerat på insidan av höger ben vid fotknölen. Men det var inte att tänka på för jag måste ha en ny remiss för halvåret har gått. Jag ringer vårdcentralen som inte har någon tid förrän om två dagar. Ja mina barn säger åk till akuten vilket jag gör så klart. Jag åker ju aldrig frivilligt utan barnen  säger åk till akuten nu.

Ringer färdjtänst som hämtar mej 12.50 och klockan 13.00 är jag på akuten Södertälje sjukhus. Går till kassan ingen i kö och hon hänvisar mig att ta nummerlapp, tar nummerlapp och hon trycker på knappen min tur direkt. Fånigt efter som jag var den enda som väntade och skulle till kassan. Men fattade direkt att hon var ny som satt där för hon måste fråga tjejen i andra kassa hela tiden. Hon säger du ska till vårdcentralen med ditt ben, jag förklara för henne att jag har dåligt immunförsvar så jag måste få hjälp här och NU. 

Hon suckar och jag förklarar att jag har en kollapsad lunga och astman samt kol så mitt immunförsvar lika med noll. Jag sa att jag kommer inte hit för det är skoj utan för jag är tvungen och behöver hjälp nu.  Den andra kvinnan i kassa kommer med ett armband och ger mig, sen säger hon som ville neka mig besöket följande. Hon har frikort då behöver jag inte göra nåt eller hur. Hon är tydligen jag, sen får jag omtalat att gå hela korridoren ner och där finns ett väntrum. Ok tar sin tid att gå blir ju så andfådd hittar detta väntrum med lite folk i.

Här står det NÄRAKUT….. på väggen. 

Ja ha här finns en ny NÄRAKUT inget jag vetat om alls. Då förstår jag inte kvinnan i kassan som tjafsade med mej om att jag inte skulle komma till aktuen. Utan ville jag skulle vända och åka till Vårdcentralen. 

Här fanns en del underliga människor och så vi vanliga så klart. Jag fick vänta länge innan jag fick komma in till läkaren. Det var en kvinnlig läkare med scarf tror det kallas hijab. En mycket vänlig och gullig läkare.  Kunde inte låta bli att säja känns som hemma här med din scarfs.  Var kommer då ifrån då, hon var svenska, men din pappa var från Palestina och mamma svenska.  Läkaren var så rar och duktig och snäll viktigt för mej.  Hon frågade om jag bodde ensam, och funderade på om hon skulle lägga in mej för min andning.  Jag berättar att mina grannar från Irak oxå är muslimer hjälper mig städa och ger mig mat ibland.  Samt om det händer nåt ropar jag på dom så kommer dom. Läkaren frågade som andra läkare frågat på Södertälje sjukhus, har du syrgas hemma.  Nej säger jag läkaren på Huddinge sa att det inte skulle hjälpa mej.  Otroligt för det får jag varje gång jag kommer till akuten och mår dåligt med min andning.

Hon kollade på mitt ben och hon sa vi måste ta blodprov. Så jag får gå ut igen och sätta mig i väntrummet. 

Första rummet som det står 10 utanför är tydligen rummet för att ta prover. Där kommer patienter ut och in hela tiden.  Till slut var det  min tur, och man tog blodprov i min högra arm.  Så var det dax igen för väntrummet och en lång väntan sen var det återigen att gå in till läkaren. Hon tittade på benet och proverna och sa sen att jag skulle vänta lite till och plötligt kände jag hon var borta.  Frågade systern som tog blodprovaen var är min läkare har hon gått. När min läkare kom tillbaka sa hon att hon pratat med överläkaren och dom skulle kolla om jag hade hjärtsvikt.  Samt nytt blodprov igen, hon sa nåt om att man kunde se genom att kolla hjärtsvikt se nåt om benet. Fattar ingenting men går inte in vidare på det.  Så väntrummet igen….. Min yngsta son frågade om jag kunde köpa nåt att dricka eller äta där så han skicka en swish till mej. 

Sen kommer hon äntligen tillbaka och jag ska få penicillin och hon ska ta sönder min sår och ta prover från mitt ben. Då börjadet så klart blöda när hon tar hål på mitt ben på två ställen. 

 

När klockan är nästan 18.00 på kvällen är jag färdig på sjukhuset. Med  recept på Flucloxacillin Orion 1 gram 30 tabletter som ska ätas 1 på morgonen och 1 på eftermiddagen samt 1 på kvällen. I tio dagar så jag hoppas det hjälper nu så jag kan må bra igen.

Så jag tackade min läkare och sa hon var snäll och vänlig. Sen drog jag mig till kassan tog en stund. Där bad jag kvinnan som satt där att ringa till sjukresor och boka hemresa till mej. Hon sa att det måste en läkare göra, nej sa jag du kan göra det som alltid. Då sprang hon därifrån till rummet bakom till en annan som jobbade där att boka min resa. Perfekt och den skulle komma klockan 18.30 men kom redan och hämtade mig 18.10 så skönt att komma hem igen. 

När jag äntligen kom hem var det piroger som blev middag hungrig. Så trött jag var när jag kom hem, för jag hade varit vaken sen 07.00 och ingen siesta. 

Det var den dagen på Akuten har ont i mitt ben men kanske går över med penicillinet hoppas jag. Tabletterna är så stora och jag har ju problem att svälja så jag får krossa dom helt och sen lägga dom i vatten för att kunna ta dom. Gick ju bra tagit min första tablett har två kvar i dag. 

Vi höres 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Rebecca Weidmo Uvell

Uvell Kommunikation

Salem - historia

Min hemsida om hembygdsforskning i Salem socken/kommun

Stockresearch52's Blog

Mind over matter

Socialamedier.me

Sociala 24/7

Spådam Eva Eriksson Göteborg

En av Sveriges mest eftersökta medium

fujifredrik

Vi fotograferar det mesta av det bästa. För att nämna några inriktningar så fotograferar vi Bröllop, Fitnesstävlingar, Träningsbilder, Djurbilder och Produktbilder åt företag.

Mitt enastående liv

Bröstcancer, arbetslöshet och livet i största allmänhet

Aculturame

Travels to Tribal Lands and Beyond

Golu lodhi

I upload photos Golu lodhi

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Dracul Van Helsing

The Life, Thoughts and Reflections of a Vampire Hunter

Crusty Pie

Big Pictures. Tiny Stories.

Odds and Ends

Bit o' this and a bit o' that

ASSHOLES WATCHING MOVIES

Our opinions don't stink!

stillconfusedbutamusedblog

Photography, Travel and Retirement

Ametrin

Ibland gnistrar det till

THE DREAM MAKER

Poem and motivational stories

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Filmtittarna

För dig som älskar film och TV

tiffanylanehandmade

Handmade. Rustic. Food. Life.

%d bloggare gillar detta: