2 februari 2019

Publicerat 2 februari, 2019 av mellasweden
by mellasweden ©2019

 

LÖRDAG 2 FEBRUARI

 

Men jag får nog dricka båda själv 🙂 det gör inget för cappuccino är gott och nån smörgås till så helt ok. Men här vilar inga ledsamheter idag utan jag ska spela musik hela dage tänkte jag.

Älskar ju musik och vill lyssna på mina danslåtar samt alla låtar jag har. Musik gör livet lättare att leva och jag blir glad av det. Tur att det inte är lyhört här för jag spelar ganska högt ❤ 

När musiken spelar är det dax att fixa något att äta lite hungrig trots allt. 

Så i dag ska jag laga isterband med stekt potatis  har inga rödbetor hemma men kan ta lingonsylt. Men jag gillar isterband det är gott borde ha stuvad potatis till det men det har jag aldrig lagat någon gång. Letar efter recept i min pärm som jag har alla mina recpt i. Hittar här på stuvad potatis. 

 

RECEPT STUVAD POTATIS 

 

  •  kokta medelstora potatisar
  •  1 msk vetemjöl
  •  2 dl mjölk (3%)
  •  1 msk smör
  •  1.5 krm salt, efter smak
  •  1 krm vitpeppar, efter smak
  •  2 msk hackad dill, persilja 

 

GÖR SÅ HÄR

Skala potatisen, skär den i skivor.  Vispa ut mjölet med mjölken i en kastrull. Lägg i fettet. Koka upp under omrörning och koka 3-5 minuter.  Lägg i potatisen, rör om försiktigt och låt den bli genomvarm.  Smaka av med salt.  Blanda i klippt kryddgrönt.

Låter så gott måste bara göra det Isterband är gott men ska köpa hem hela rödbetor från Ica Maxi.  Dom rödbettorna är mjuka att tugga för mej, dom som är skivade är hårda för mej. Jag måste ju vara försiktig med min matstrupe. 

Efter det lite senare ska jag baka mina goda goda tekakor som jag älskar, har ju marmelad hemma nu och gott pålägg som jag fått av Suz och hennes man. 

 

MINA GODA TEKAKOR 

Det här behöver du : 250 gr  cirka 6 minuter

100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
Ca : 10- 12 dl vetemjöl special

Blanda allt och mjölk och smör ska vara fingervarmt.  Gärna i köksmaskin så degen blir bra och jämt arbetad. Låt degen jäsa ungefär 15 minuter.   Därefter dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan.
Nagga med en gaffel och låt jäsa i 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen.
Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter.  Eller tills bröden fått en fin färg.

Men jag har ju mått dåligt i dag så jag får baka mina tekakor i morgon måste ha dom så goda med marmelad på. 

Nu är jag nedbäddad i soffan för jag mår illa inte alls bra idag 

Ha det  så hörs vi igen

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Stockresearch52's Blog

Mind over matter

Socialamedier.me

Sociala 24/7

Spådam Eva Eriksson Göteborg

En av Sveriges mest eftersökta medium

fujifredrik

Vi fotograferar det mesta av det bästa. För att nämna några inriktningar så fotograferar vi Bröllop, Fitnesstävlingar, Träningsbilder, Djurbilder och Produktbilder åt företag.

Mitt enastående liv

Bröstcancer, arbetslöshet och livet i största allmänhet

Aculturame

Travels to Tribal Lands and Beyond

Golu lodhi

I upload photos Golu lodhi

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Dracul Van Helsing

The Life, Thoughts and Reflections of a Vampire Hunter

Crusty Pie

Big Pictures. Tiny Stories.

Odds and Ends

Bit o' this and a bit o' that

ASSHOLES WATCHING MOVIES

Our opinions don't stink!

stillconfusedbutamusedblog

Photography, Travel and Retirement

Ametrin

Ibland gnistrar det till

THE DREAM MAKER

Poem and motivational stories

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Filmtittarna

För dig som älskar film och TV

tiffanylanehandmade

Handmade. Rustic. Food. Life.

Jean Lee's World

Author of Young Adult Fantasy

The Helsingian Pathfinder

the inward path is the way ahead

%d bloggare gillar detta: