pensionärstankar

Publicerat 28 januari, 2019 av mellasweden
by mellasweden ©2019

 

 

ATT LEVA SOM PENSIONÄR 

 

 

Visa datum gör att man på äldre dar tänker mer än jag borde.  Men nu är det jag som gäller resten av mitt liv, jag har offrat för mycket i mitt första liv.  I dag ser jag att det inte var värt det allt jag gjort och ställt upp för, det gav inget tillbaka. 

När jag kommit upp sig i åren som pensionär  så tänker jag väldigt mycket på saker och ting. 

Jag tänker på allt jag offrat på min familj mina barn, i mitt första liv.  Jag trodde det skulle bli annorlunda.  I dag vet jag att jag kunde lagt mera tid på mej själv.  När jag tänker på allt jag gjort och ställt upp på samt allt roligt jag gjort och allt jag lärt mej genom åren så får jag en tankeställare.  Jag  har hunnit med massor, upplevt mycket sett det mesta.  Jag har lärt känna massor av olika människor genom alla åren, blivit mycket försiktigare mot olika människor.  Många av dessa människor finns med än idag och några fåtal  är inte med av en eller annan anledning.  Många som satt små avtryck och några stora avtryck och en del man glömt bort.  Och några som från och med nu kommer att glömmas helt från min sida.  Dom man inte vill missa finns alltid kvar det är riktiga vänner.  En del jag mer än gärna skulle klarat mej utan.  Samt dom som kör med vita lögner för att få sitt liv perfekt i alla lägen samt även att låta bra på internet. Det får mej att må illa när jag vet sanningen bakom detta. Några som inte ens har riktiga känslor utan är kalla och känslolösa. 

Man inser snabbt vilka som är ens riktiga vänner, och det behöver inte vara blodsband. När jag var liten fick jag lära mig att blod är tjockare än vatten.  Men kan i dag efter alla dessa år konstatera att så är det inte alls alltid.  Samt genom åren har jag lärt mig att inte lita på olika människor helt och fullt.  Jag har lärt mig att vara försiktig med olika människor tills man känner dom. Men även om jag känner en del människor så kan man senare uppleva att man misstagit sig helt och fullt på vissa människor. Kan gälla även dom närmaste att man kan misstaga sig på dom.  Dessa kan jag mer än gärna vara utan, jag behöver dom inte ens dom kan flyga vidare. 

Sen finns det dom människor som pratar skit om någon och som jag senare upptäckt, börjar umgås med människan som dom pratat skit om.  Dom undviker jag gärna och dom glömmer jag gärna bort från min sida. Samt dom som vill och tyckte det var viktigt att jag skulle komma till deras födelsedag, men inte kom till min.  Dom finns inte i min vänkrets idag dom glömmer jag mer än gärna. 

Men en sak jag har sett och lärt mig är att

KARMA kommer tillbaka. 

KARMA  går runt.

KARMA  har ingen meny, utan du får vad du förtjänar. 

Jag måste ändå säja att det är skönt att vara pensionär, göra som man vill. Enda felet är att pensionen är för liten så man inte har råd att göra och köpa saker som man vill. Fylla frysen med kött och mat så man kan bulla upp när man vill. Förr när jag jobbade köpte jag alltid ett helt lamm och lade i min frys. Jag älskar ju att laga god mat och baka, sen jag blev sjuk så blir det inte så ofta som jag bakar längre. Bara tekakor samt bullar nån gång då och då. 

Men bland mina äldre vänner har jag sett att jag är ganska duktig med data, internet, samt iphone.  Mina äldre vänner har pensionärsmobiler och vet inte hur den digitala världen fungerar, mina söner har lärt mej.  Och sen har jag lärt mig själv vidare och det ger mig glädje att kunna detta. Kunna söka efter sidor som man vill läsa och hitta information som jag vill veta. Samt jag har full kontroll via internet på allt jag vill veta. Att sen kunna shoppa via inernet även maten som man kan få hemkört från mitt ICA MAXI är ju jätte fint och bra.

     

Jag är så glad att jag har mina två grabbar som är helt underbara och omtänksamma mot mej. Vi har en tajt sammahållning i vår familj och jag har ju även fått barnbarn vilken härlig känsla jag som älskar barn. 

 

Min äldsta son vill jag ska flytta hem till dom, men jag tänker att dom måste ha ett eget liv. Jätte snällt och gulligt tänkt, och han vill jag ska komma ner minst 14 dagar i taget till dom.  Min yngsta son ska flytta in i huset mitt emot där jag bor, nära mej. 

Ha det bra nu själv kan jag inte sova jätte pigg ska ta en sväng i köket och kolla vad jag ska äta. Klockan är nu 05.39  på morgonen den 28 januari. Jag borde sova men det kan jag ju göra senare idag eftersom jag är pensionär och gör som jag vill. 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Rebecca Weidmo Uvell

Uvell Kommunikation

Salem - historia

Min hemsida om hembygdsforskning i Salem socken/kommun

Stockresearch52's Blog

Mind over matter

Socialamedier.me

Sociala 24/7

Spådam Eva Eriksson Göteborg

En av Sveriges mest eftersökta medium

fujifredrik

Vi fotograferar det mesta av det bästa. För att nämna några inriktningar så fotograferar vi Bröllop, Fitnesstävlingar, Träningsbilder, Djurbilder och Produktbilder åt företag.

Mitt enastående liv

Bröstcancer, arbetslöshet och livet i största allmänhet

Aculturame

Travels to Tribal Lands and Beyond

Golu lodhi

I upload photos Golu lodhi

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Dracul Van Helsing

The Life, Thoughts and Reflections of a Vampire Hunter

Crusty Pie

Big Pictures. Tiny Stories.

Odds and Ends

Bit o' this and a bit o' that

ASSHOLES WATCHING MOVIES

Our opinions don't stink!

stillconfusedbutamusedblog

Photography, Travel and Retirement

Ametrin

Ibland gnistrar det till

THE DREAM MAKER

Poem and motivational stories

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Filmtittarna

För dig som älskar film och TV

tiffanylanehandmade

Handmade. Rustic. Food. Life.

%d bloggare gillar detta: