prinsesstårta

Publicerat 8 januari, 2019 av mellasweden
by mellasweden ©2019

 

Ja så är det morgon igen och jag vaknade redan klockan 07.00, har ställt om dygnet nu. Känns lite tidigt för mej men jag brukar ju annars vakna vid 8 tiden, så detär väl ok att gå upp tidigt igen.  Fast kanske kanske lägger jag mig och vilar lite i soffan för lite tidigt känns det som. Och i dag ska det efter klcokan 13.00 bli massa snö igen kan bli ända upp till 60 cm usch tror jag att jag läste.  Men jag ska inte gå ut idag i morgon eftermiddag ska jag till läkaren på vårdcentralen så har jag tur har snön gått bort då.

Jag tog mej en tupplur vid halv 9 tiden och vaknade nu vid 13 tiden, skönt behöve nog sova en stund. Men nu ska jag fixa till mej tog ju cappuccino med tekaka och skinka men tog senap under och fick ju direkt halsbränna av det. Så jag tog till slut lite mjölk för att få bort det annars kunde jag inte somna.  Jag som inte direkt brukar känna någon smak längre kände av senapen direkt och mycket. Men även nu när jag vaknat känner jag av smaken av senapen. Men jag hittade även en saffransbulle i min frys har några kvar som jag bakat tidigare till Lucia. 

Jag har börjat leta recept brukar göra det när mina pengar är slut och jag längtar efter mat och bakelser. Så jag har hittat flera goda recept nu i min samling, förr hade jag STORA KOKBOKEN den sålde jag även på min ungdomstid. Men nu har jag en pärm med recept som jag sparat från mej och min mamma. 

 

PRINSESSTÅRTA   30 BITAR

Recept från Hemmets Journal länk nedan till tidningen. 

 

 200 – 225 grader

 

Botten 1:

6 st ägg  –  4 dl strösocker  –   4 dl vetemjöl  –  4 tsk bakpulver  –  1 dl mjölk

 Botten 2:

3 st ägg  –  1,5 dl strösocker  – 0, 75 dl potatismjöl  – 0, 25 dl vetemjöl  –  1 tsk bakpulver 

Vaniljkräm:

4 dl mjölk  –  4 äggulor  – 0, 75 dl strösocker  –  5 msk majsstärkelse  –  2 msk vaniljsocker 

Fyllning och garnering:

250 gr frysta hallon tinade  – 0,5 dl strösocker  –  13 dl vispgrädde  –  3 gelantinblad  –  600 gr grön marsipan  –  200 gr rosa marsipan  –  florsocker

Botten 1:

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, och vänd ner i smeten tillsammans med mjölk. Häll upp i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under ugnens mitt på 200º i 15 minuter. Låt kallna.

Botten Vispa ägg och socker. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver, och sikta ner i smeten. Häll upp i en långpanna med bakplåtspapper.   Grädda på 225º i 7 minuter. Vänd upp på sockrat papper och lossa bakplåtspappret. Låt kallna. Dela den tjocka bottnen i två bottnar.

2

Vaniljkräm:   Vispa samman mjölk, äggulor, socker och majsstärkelse i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Låt svalna och smaksätt med vaniljsocker. Lägg vaniljkräm på en av bottnarna och lägg på en botten.

3

Fyllning och garnering:     Mosa hallonen med socker och bred på. Vispa 3 dl av grädden och bred ovanpå hallonen. Lägg på den sista bottnen. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp och smält dem på svag värme. Vispa resten av grädden och rör försiktigt i det smälta gelati-net. Täck tårtan med grädde runt om och ovanpå. Kavla ut den gröna marsipanen till en platta på bakplåtspapper med lite florsocker på. ”Mjöla” kaveln med florsocker så att den inte fastnar i marsipanen. Täck tårtan med marsipanen och skär bort överbliven marsipan runt om.

4

Kavla ut den rosa marsipanen och ta ut 90 rundlar med 3 cm i diameter. Forma en ros av tre rundlar. Skär bort nedersta delen på rosorna och dekorera tårtan med en på varje tänkt tårtbit. Sikta över florsocker.

 

Ja det var hur man kan göra samma tårta men med olika färger till olika tillfällen.  Min mamma köpte jämt Hemmets Journal hon hade den varje vecka, jag vill ha den men den ingår inte i min ekonomi idag tyvärr. 

Hoppas ni gillar detta som jag gör har ju alltid förr älskat att baka och laga mat

Vi höres ❤

 

http://https://www.hemtrevligt.se/hemmetsjournal/

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Stockresearch52's Blog

Mind over matter

Socialamedier.me

Sociala 24/7

Spådam Eva Eriksson Göteborg

En av Sveriges mest eftersökta medium

fujifredrik

Vi fotograferar det mesta av det bästa. För att nämna några inriktningar så fotograferar vi Bröllop, Fitnesstävlingar, Träningsbilder, Djurbilder och Produktbilder åt företag.

Mitt enastående liv

Bröstcancer, arbetslöshet och livet i största allmänhet

Aculturame

Travels to Tribal Lands and Beyond

Golu lodhi

I upload photos Golu lodhi

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Dracul Van Helsing

The Life, Thoughts and Reflections of a Vampire Hunter

Crusty Pie

Big Pictures. Tiny Stories.

Odds and Ends

Bit o' this and a bit o' that

ASSHOLES WATCHING MOVIES

Our opinions don't stink!

stillconfusedbutamusedblog

Photography, Travel and Retirement

Ametrin

Ibland gnistrar det till

THE DREAM MAKER

Poem and motivational stories

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Filmtittarna

För dig som älskar film och TV

tiffanylanehandmade

Handmade. Rustic. Food. Life.

Jean Lee's World

Author of Young Adult Fantasy

The Helsingian Pathfinder

the inward path is the way ahead

%d bloggare gillar detta: