mina gräddtårtor

by mellasweden ©2019

 

ÄLSKADE GRÄDDTÅRTA  

 

 

Recept

1 st tårtbotten
Fyllning 1:a lagret:
Äppelmos 
Vispad grädde
Bred ut äppelmoset över nedre tårtbotten därefter ett lagar vispad grädde.  Lägg på mellersta tårtbotten och tryck till försiktigt.
Fyllning 2:a lagret:
3 mossade bananer i lite strösocker
2 dl vispgrädde
½ liter jordgubbar
Bred på nästa tårtbotten först mossade bananerna, lägg sen vispad grädde över det. Därefter skivade jordgubbarna  samt ett nytt lagar vispadd grädde.  Lägg på toppen av tårtbotten och tryck till lite igen. Du kan förbereda tårtan  och den blir godare om den får stå en stund i kylen.
Garnering:
5  dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
Vispa grädden rätt hårt! Bred grädden över tårtan med ett tjockt lager grädde, spara resten att spritsa ut i fint mönster.
Skiva jordgubbarna och lägg på dom snyggt!
Gelé:
4 gelatinblad
3/4 dl koncentrerad jordgubbssaft
1 1/4 dl vatten
Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min i vatten som täcker. Blanda  saften  och 1 dl vatten. Tag  gelatinbladen och värm dem tillsammans med 1/4 dl av vattnet på låg värme i  kastrull eller i en skål i mikron. 
Rör ner det försiktigt i saftblandningen och ställ det kallt några minuter. Gelén får inte bli helt stel utan bara börja bli fast så att den går att skeda upp på jordgubbarna.Om gelén liknar äggvita då är det rätt konsistens. Täck jordgubbarna med gelén ställ tårtan i kylen 1 till 2 timmar innan den ska ätas. 
Grädden som finns kvar spritsar du ett mönster med runt tårtan. 
Jag som älskar gräddtårta samt försökt så många år att gå upp i vikt, har ätit och gjort många gräddtårtor. Men inte gått upp ett enda kilo fast jag ätit tårtorna själv ❤ så gott till cappuccino. 

Nu dax för mej att äta något 🙂 

Men vi hörs ❤

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.