Nostalgi Sonja NY

Publicerat 6 januari, 2019 av mellasweden
by mellasweden ©2019

 

GOD MORGON VÄRLDEN VAR DU ÄN ÄR

Vaknade nu klockan 11.00 oj vad trött jag är lite cappuccino med en tekaka. Måste få nått i mej och jag ska i dag sätta in en julskina i ungnen, orkar ju inte laga mat varje dag. Mina grannar hjälpte mej att köka julskinka när den just kom och den bara kostade 29,90 kg så jag fick en skinka för 100 kronor och den var på tre kilo. Så den ska när jag vaknat in i ugnen och sen behöver jag inte laga mat varje dag.

 

Ska bli gott lite hungrig sen medicinerna som tar upp plats på mitt rumsbord. Mina tekakor var så goda att jag ska baka dom så ofta ja orkar, det är det värt. Jag smsade i natt med Sonja och det var jätte skoj fick foto på mej och mamma när vi var hos Sonja innan hon flyttade till New York. Samt foto på Sonja och mamma jätte skoj att få aldrig sett dom fotona tidigare ju. Sen bombade hon mej med sms och det var skoj, när jag sa ja skulle sova sa hon, ingen ide snart morgon hahaha. 

Jätte skoj att få se och ha dessa foton många många år sedan. Måste vara över 50 år sedan tänk vad tien går och roligt hade vi. Då jobbade vi ju på Flemminggatan 4 Stadsbyggnadskontoret i Stockholm. Vi jobbade på Centrala Expeditionen / Stadsplaneavdelningen. 

Här är Sonja Lucia och Thomas stjärngosse och jag var tärna. VI hade skoj där vi jobbade och bästa chefen Aina Björklund som tyvärr gått bort. Jag kommer ihåg att Margareta var intresserad av en kille på Gatukontoret och ville träffa honom. Så jag ringde upp honom och sa att jag var Margareta och frågade om vi kunde gå och äta lunch. Så han kom ner och bjöd ut henne på lunch. Hon förklarae för mej att jag inte var klok men blev jätte glad. Dom gifte sig senare men glömde bjuda mej på bröllopet. I dag är dom ju nästan 80 år båda två och varit gifta i många många år. Dom bor i villa i Spånga idag och är lyckliga ringer nån gång då och då till dom. 

Här är det Margareta som skrattar och jag med i mörk tröja vid morgonstund på Lucia.

Jag bjöd hem mina gamla arbetskamrater på middag 1997. Vi tyckte alla det var jätte skoj att träffas igen. Efter alla år som vi inte alls har träffats.

Inger Margareta Jag Marianne och Aina våran chef. 

Margareta,  Jag och Marianne

Men 2011 vann jag så klart bonusen på mitt företag där jag jobbade så jag tog den och åkte till New York med Georgios. Det var en upplevelse och New York var ganska ok för oss, men jag tyckte inte att det var så fantastiskt som jag läst och hört om. Tunnelbanan var inte alls så trevlig att åka så det blev en gång för mej bara, sen blev det Yellowcar. 

Det var då jag träffade Sonja igen efter så många år jätte skoj, hon hade ju oxå blivit mamma. Hon hade två fina döttrar men var änka nu mera då hennes man gått bort i canser. Men vi hade jätte trevlig och det var verkligen roligt att ses efter alla dessa år. ungefär 40 år sedan vi sågs.

Detta hotell fick vi boka snabbt vi kunde inget om New York, men det var ganska ok. Men rummet såg större ut änd det var. 

  

Men det bästa med hotellet var att det låg en kvarterskrog runt hörnan som hade buffe på dagarna och kvällarna med jätte god mat. Där åt vi massor och gott var det samt dom hade även internet så vi kunde sitta vid datorerna. Dit skulle jag gärna vilja komma igen och äta derars god buffe. 

  

Här har vi köpte hem buffemat till vårt hotellrum som Georgios bär på

Allt var mycket större än i Sverige när vi åt Mac Donalds, Pizzorna ja allt. 

Första vi åt när vi kom till New York var att gå till Burger King, jag älskar ju Burger King. 

  

Empire State Building är en skyskrapa och kontorsbyggnad i korsningen Fifth Avenue och 34th West Street på Manhattan i New York. Den började uppföras 1929 och invigdes 1 maj 1931. Byggnaden har 102 våningar och är 381 meter hög. Namnet kommer från smeknamnet på staten New York som kallas The Empire State.  Adressen är 20 W 34th St, New York, NY 10001, USA

Här ringer Georgios till Sonja för att vi ska kunna ses. Vi fick ringa massa gånger innan vi hittade rätt på henne. 

Så äntligen fick vi träffa min gamla jobbarkompis Sonja, verkligen jätte roligt och trevligt. Hon kom till Cafe 18 mitt favoritställe i NY.

  

Sen ringde vi till KIM som är Sonjas ena dotter och vi gick till henne där hon jobbade vid Central Park tror jag det heter om jag kommer ihåg rätt. Hon jobbade på en lite butik för kvinnor. Dit kom även Sonjas andra dotter IDA och sen åt vi pizza och hade jätte trevligt. Helt underbara döttrar har Sonja och vi har ju hållt kontakten tack facebook för det. 

  

Fotona tagna där Kim jobbar och Ida har jobbat.

 

En anna kväll var vi på deras kvarterskrog jätte trevligt.

 

Här är Sonja och jag efter så många år sen hon flyttade till New York.

 

Ja det var våra dagar i New York och det är staden som aldrig sover säjer dom. Men jag kan nog aldrig mera komma dit, då min läkare på Huddinge sjukhus sagt att jag kan inte flyga så länge som till Kanarieöarna ens.  Det gör mig ledsen verkligen från mitt hjärta, då jag ser att mina barn flyger och far världen över.  Vilken tur jag hade som vann bonusen på mitt företag där jag jobbade som bästa säljbokare vann i augusti och i december som bästa säljbokare.  Sen la dom ner denna bonus som stod i mitt kontrakt, för att det bara var jag som vann.  Vilken jädra dålig stil det är ju upp till var och en att jobba och tävla som man kan vinna.  Så sälvklart  slutade jag på detta investmentbolag på Östermalm. 

  

Nu har jag min julskinka i ugnen och den tar minst 3 timmar att laga, ska bli godis. Älskar ju julskinka och på mina tekakor kommer det bli jätte gott. Mina tekakor är så goda och snart slut så jag måste göra nya och mycket billigare än att köpa bröd. 

 

Ser fram emot detta när jag nu trött glider runt i min nya pyamas och rosa morgonrock. ❤ Väntar bara på att skinkan ska bli klar. 

Nu ska jag tänka lite på nostalgi samt vänta troget på min skinka det är ju minst två timmar kvar.

Så vi hörs

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mitt enastående liv

Bröstcancer, arbetslöshet och livet i största allmänhet

Aculturame

Travels to Tribal Lands and Beyond

Golu lodhi

I upload photos Golu lodhi

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Dracul Van Helsing

The Life, Thoughts and Reflections of a Vampire Hunter

Crusty Pie

Big Pictures. Tiny Stories.

Odds and Ends

Bit o' this and a bit o' that

ASSHOLES WATCHING MOVIES

Our opinions don't stink!

stillconfusedbutamusedblog

Photography, Travel and Retirement

Ametrin

Ibland gnistrar det till

THE DREAM MAKER

Poem and motivational stories

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Filmtittarna

För dig som älskar film och TV

tiffanylanehandmade

Handmade. Rustic. Food. Life.

Jean Lee's World

Author of Young Adult Fantasy

The Helsingian Pathfinder

the inward path is the way ahead

BRUMĂREL | Iosif Trif Photo & Text Archive

Iosif`s blog about culture, current affairs and æsthetics

Consider Faith: A Blog on Christian Social Justice

A blog on Social Justice from the Christian Perspective

Truly Madly Ordinary

Stories From The Heart.Emotions,and adventures of an Italian woman in Ireland

The Jaguar

And its Allies

%d bloggare gillar detta: