slutet på året 2018

Publicerat 31 december, 2018 av mellasweden
by mellasweden ©2018

 

GOOO MIDDAG JAG ÄR VAKEN OCH TRÖTT 

Fredag  28 DECEMBER 

I dag fredag är det en hemma dag så trött efter allt, sov till halv tio. Jag försökte göra kaffe men hade nesekaffe inte gott alls. Jag sa hej då till min yngsta son som skulle hem till sina kompisar där han bor just nu. Sen har jag bara varit i min soffa hela dagen försökte göra nåt att äta med det var inte gott alls. Så det blev ingen lunch alls 🙂 . Man kan inte få allt men ändå härligt att vara hemma. 

Bara varit här och åter hemma packat upp mina saker och alla mecicinerna. Jag ska ta en alvedon och sova nu så trött och jag mår inte bra. Nu gäller det att jag inte ska bli sjuk igen orkar inte med det. Hostar och snorar och mår inte bra alls mitt vänstra öga rinner så svårt att se. Men jag har sett det mesta så det går väl över hoppas jag. Orkar inte ens ha tvn på för jag mår inte alls bra usch. Sov vidare och alvedon trött och dålig.

Lördag 29 DECEMBER

Fortfarande dålig och näsa rinner och hostar samt dunder förskyld. Orkar inte ens ta nåt kaffe idag glider ner direkt i soffan och somnar om.  Glider i mitt nattlinne och rosa morgonrock…… Fryser och det är kallt inne tycker jag ialla fall, för jag är sjuk kanske. Orkar inte ens äta nån mat och försöker dricka vatten som barnen säger jag ska göra. Nån idiot smäller massa smällare raketer under min balkong då och då i kväll. Nästa år är det olagligt med att smälla raketer synd om alla djuren som blir så rädda. Vet inte varför man skjuter raketer då och då under balkongen min. Jag vet ju att mina grannar bredvid mej har djur och dom har ju balkongen bredvid min balkong. 

Hängande i soffan somnar jag och vaknar och somnar igen. Nattlinne och morgonrock hela dagen för jag mår ju inte så bra. Lyxigt att ha en sån fin rosa morgonrock och varmt och skönt är det även.Morgonrocken var en förtidig julklapp från mina grannar.  Mycket sömn i dag och då borde jag bli bättre med sömn och alvedon men så känns det inte alls.  Men nu ska jag sova igen om jag kan för det är det som gäller idag och och i morgon sova alvedon vakna sova igen.

Men jag kan berätta att min gamla kompis från New York ringde idag Sonja. Hon har ringt mej före klockan 07.00 på morgonen men då sover jag ju. Och hon har ringt mej klockan 02.00 på natten och då sover jag ju även dom 🙂 Hon var jätte glad hon hade fått en Iphone av sin ena dotter. Hon sa att min dotter Ida tror jag slänger den i en låda men jag ringer över allt och går in på olika sidor. Hon delar tydligen abonnemang med sin Ida och Ida  har bara internet en dag i veckan. Jag ville hon skulle ladda ner Viber.com då kan man ringa och smsa gratis till varandra. Men hon har ingen internet men hon smsar Kim som bor tvärs över gatan och dom har jätte skoj. Kim besöker Sonja nästan varje dag snällt och gulligt.

Så trött och mår inte bra ska sova nu……..

SÖNDAG DEN 30 DECEMBER

I natt var det någon som smällde raketer under min balkong, knaspellar.  Men nästa år är det förbjudet med raketer.  Så trött och snorig och hostar samt fryser även idag inte bra alls. Hänger i soffan och kollar på tecknat Simsons, och nu nu Ronja Rövardotter lite program att kolla på iallafall.  Men oj det var en tecknad variant av Ronja som dom visar och läser som sagan som Astrid Lindgren skrivit. 

Jag har dragit ut kalenderblad ett för varje månad 2019 brukar skriva i läkartider och födelsedagar och allmänt där.  Lättare för mej att hålla reda på då.  Jag ska börja planera nu för nästa år med födelsedagspresentr och julklappar.  I år hade jag inte några pengar att shoppa för till julen.  Min pension skit man skulle få höjd pension i januari och för mej var det 100 kronor men min hyra har gått upp över 100 kronor så det sket sig.  Så skulle elen gå upp likaså hur tänker dom fattar inte alls.  Min son skickade mej så jag kunde få en Bingolott till i morgon när jag är ensam hemma.  Då har jag sällskap hela kvällen och kan även spela lite tillsammans. Men man vinner väl inte denna gången heller när man spelar.  Men man känner sig inte ensam hemma när man kan spela Bingolotto som sällskap. 

 

NYÅRSAFTON  2018 

Jag fick lunch ris samt lax av mina grannar var godis, snällt och omtänktsamt. Dom har rensat bort alla benen för jag inte ska få nåt i halsen.  Gott var det oxå. ❤  Jag fryser fortfarande och jag mår inte bra alls. 

ELVIS MIN IDOL SEN BARNDOMEN DUNRADE IN I MITT RUM NU.

SVT 1 visar ett program om Elvis, jag har alla hans skivor nu mera på CD som jag fått av Christopher. Min kusin Berith var med i Elvis fan club och hade hundra tals bilder och foton av Elvis. 

Men första är det ju Grevinnan och Betjänten på SVT1 klockan 19.45, detta har jag sett med min familj år efter år och år efter år. 

 

Därefter är det Bingolotto på TV 4. Fick bingolott av sonen och så jag kunde göra en gräddtårta.

  

Sen får vi se för det är vår fina  Mikael Perbrandt  läser in nyåret på Skansen.  Vi får se vad som händer vid 12 slaget hos TV 4. Läste på Aftonbladet att dom klagar på att Mikael Persbradt ska läsa dikten. Han är ju perfekt och duktig så vad gnäller dom om.  Ser bara svenska avundsjukan att inte dom fick läsa som klagar och gnäller tråkigt. 

   

Mina grannar kom med fina presenter till mej samt nåt gott att äta i kväll ❤ 

Paketen jag fick som innehöll en fin pyamas samt en fin pläd i rosa/beige samt fina socker blåa/grå

  

Samt lite godis att äta fick jag wow omtänktsamt nu när jag är sjuk ❤ 

Spelat första spelet Bingolotto så klart ingen vinst, fick 3 på rad på 20.000 raden men så klart att det inte blev nån vinst för mej.  Nu så spår dom i bly i vatten det gjorde alltid min mamma och jag har gjort det år för år. Men nu vet jag inte var mitt bly och min blyskopa tagit vägen. Jag kommer ihåg min mamma när hon spådde i bly till mej, och hon sa vaaaa är du med barn? Det var när jag väntade min första son. Hon visste inte och inte ens jag men så var det. Mamma fick rätt hon var så duktig att spå i bly. Ett annat år sa hon detta ser ut som en ö och det gjorde det såg ut som Kreta. Dit till denna ö ska du åka och senare visade det sig att hon återigen haft rätt vi åkt till Kreta.   Men nu är mina spågrejor borta har bara mammas spåkortlek kvar och mina egna tarotkort.

Jag fryser och sitter i min rosa bubbla i min rosa morgonrock som jag även den fått av mina grannar i julklapp så skönt. Lite frusen och hoppas jag klarar mig från att få lunginflammation igen. Nu var det andra spelet hos Bingolotto där fattades 1 nummer på två ställen och båda var det vinst 100 kronor men det blev inget här heller. 

Men det är ändå sällskap för mej under kvällen här på nyårsafton, när min mamma levde var hon med oss för hon bodde på samma farstu som oss. Helt underbart nära mej och mina barn. Jr ag tog med min mamma hela tiden när jag flyttade så hon bodde nära mej och kunde vara med mej. Hon tog hand om mej när jag liten tills jag blev stor. Så det var min tur att ta hand om min mamma och barnens mormor. Hon firade alltid jul och nyår med mej och min familj.  Hon gick bort 1997 dagen före hennes födelsedag på SÖS för dom lämnade henne ensam på toa. Hon ramlade och slog i huvudet och ansiktet i handfatet och gick bort. 

3:dje spelet för Bingolotto och jag fick 4 rätt på raden men inte den sista siffran för att få en resa på 20.000 till Gran Canaria otroligt eller hur. Jag har ingen tur alls längre.

Nu ringde min granne och hans svenska dålig han sa han var i källaren men jag såg att han var i sitt badrum. Han hade klätt ut sig till TOMTE för att dela ut julklappar till barnen. Hela familjen är hemma där i kväll och ska fira Nyår något han lärt sig i Sverige sen han kom hit. Lilla Elias öppnade dörren när tomten kom och titta storögt sen började han hoppa av glädje. Och tomten han tappade brallorna hahahah allt kan hända.

Dom skickar mej vidio och bilder för att jag ska få se lite av deras Nyårsafton samt tomteafton när barnen får lite julkappar. Jag vet att barnens pappa har lärt sig av mej som varit tomte alla år för min barn. 

    

 

4:de Bingolotto inte vann jag där heller en siffra från 500 kronor men nej ingen tur alls där.

Ja det var min NYÅRSAFTON 2018 är trött ska sova sen men först ska jag titta på SKANSEN NÄR MIKAEL PERSBRANDT LÄSER NYÅRSDIKTEN ETT PERFEKT VAL. 

Så vill jag önskar er alla

GOTT NYTT ÅR  ALL LYCKA TILL ER 2019

Kram Mella 2018

Annonser

5 kommentarer på “slutet på året 2018

 • Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google-foto

  Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Mitt enastående liv

  Bröstcancer, arbetslöshet och livet i största allmänhet

  Aculturame

  Travels to Tribal Lands and Beyond

  Golu lodhi

  I upload photos Golu lodhi

  Looking for Mr Didriksson

  Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

  Dracul Van Helsing

  The Life, Thoughts and Reflections of a Vampire Hunter

  Crusty Pie

  Big Pictures. Tiny Stories.

  Odds and Ends

  Bit o' this and a bit o' that

  ASSHOLES WATCHING MOVIES

  Our opinions don't stink!

  stillconfusedbutamusedblog

  Photography, Travel and Retirement

  Ametrin

  Ibland gnistrar det till

  THE DREAM MAKER

  Poem and motivational stories

  KAMILLAS KAMERA -

  Mitt liv och Mina dagar genom kameran

  Filmtittarna

  För dig som älskar film och TV

  tiffanylanehandmade

  Handmade. Rustic. Food. Life.

  Jean Lee's World

  Author of Young Adult Fantasy

  The Helsingian Pathfinder

  the inward path is the way ahead

  BRUMĂREL | Iosif Trif Photo & Text Archive

  Iosif`s blog about culture, current affairs and æsthetics

  Consider Faith: A Blog on Christian Social Justice

  A blog on Social Justice from the Christian Perspective

  Truly Madly Ordinary

  Stories From The Heart.Emotions,and adventures of an Italian woman in Ireland

  The Jaguar

  And its Allies

  %d bloggare gillar detta: