den 27 december

Publicerat 28 december, 2018 av mellasweden
by mellasweden ©2018

 

I dag är det en vanlig dag igen helgen är slut och nu börjar vardagen igen. Började med vanligt kaffe som jag inte gillar alls. Men sen en macka med kalvsylta med lite krossad rödbetssallad på.  Stackars svärdotter åkte och jobbade och vi sa hej då till henne. För vi har åkt hem när hon slutar jobba kväll. Jag var hungrig så vi åt pizza Georgios åt tacopizza den godaste som finns i Sverige som finns hos PIZZERIA CASTELLO I VÄNERSBORG  den tog han godaste tacopizzan.

Denna pizzeria är granne med där Christopher bor vilket gör det snabbt att hämta för Georgios. 

Christopher beställde via Pizzaonline och fick leverans inom en halvtimme wow.  Sen tog Christopher kebabpizza och jag åt nedanstående så gott.  Från en turkisk restaurang i Vänersborg.

Restad turkisk restaurang och pizzeria

Restad special

Mixade kolgrillade rätter. Entrecôte, lammfärsspett, kycklingspett, nötfärsbiff, lammfiléspett, grillad tomat och grillad paprika. Serveras med vitlöksyoghurt, råstekt potatis och ris,

Jag kan med lätthet rekommendera denna restaurang med hemkörning jag ger dom RESTAD TURKISK RESTAURANG OCH PIZZERIA i VÄNERSBORG 

Detta var så himla gott och jag fick äta försiktigt så inte skulle behöva hamna på sjukhuset igen jag ska ju åka hem idag. Jag lämnade hälften av denna stora portion för det var för mycket mat till mej.  Och vill hem igen borta bara men hemma bäst så är det ju. Men det har varit en trevlig julhelg tack mina kära barn för det.

Men jag tycker det är jobbigt att åka tåg och byta tåg och leta platser på tåget. Jätte jobbigt och jobbigt att kliva upp på hala trappsteg och folk står bakom och har bråttom för att komma på tåget. Jag vill ju inte halka och göra illa mej. Sen gillar jag inte att gå och leta efter min sittplats därför åker jag inte ensam längre på tåg.  Christopher läste just att en fågel hade flygit in i ett tåg och det var förseningar för det. Otroligt alltid händer det något på SJ och deras tåg. På Aftonbladet står att läsa Örn i krock med tåg stoppar trafiken. 

Ja och vi är inte hemma än så vi får se vad som händer.

Dax att ta farväl och färdtjänsten till tåget lilla centralen i Vänersborg. Vi kommer dit och sätter oss på en bänk det är en stund kvar. Georgios säger jag kan bjuda dej på kaffe här jag säger jag behöver inte. Då stänger gubben sitt kafe på lilla centralen. Jag känner att hela min bänk plötsligt hoppar till bakom mej är det en tjej kanske på 13-14 år  som bara hoppar upp och hoppar på bänken bakom. Detta för att imponera på killen hon är med som är jämngammal.  Otroligt att se en tjej bete sig så här, hoppar med skitiga skor på soffor folk sak sitta på. Efter ett tag när hon fotot sig själv och speglar sig i glasrutan från kafet går dom vidare. Hinner ringa till Britta och gratta henne hon fyller ju år idag. Hann inte hem till hennes födelsedag, biljetterna var för dyra att köpa. 

Tåget kommer Västtrafik som ska ta oss till Herrljunga klockan 19.40. Vi ska vara framme i Herrljunga klockan 20.30 för att ta oss vidare med nästa tåg. Straxt före 20.00 tiden börja tåget att tuta, och tuta igen sen blir det tyst och sen tutar det igen och igen och igen och igen.  Sen smäller det till som bara den i tåget och tåget börjar att sakta in med det kör ju ganska snabbt så det tar ett tag innan tåget stannar. Till slut undrar vi vad körde tåget på, då kommer konduktören och frågar var vi ska. Hon berättar att tåget kört på flera hjortar.

Så vi blir stående ett tag för att se om tåget gått sönder. Efter ett tag kommer konduktören och tar ner stora långa tejpbitar. Hon tar ner minst tre stycken över varje utgångsdörr på insidan av dörrarna tejpen förklarar hur du ska gå av och hur du inte ska göra. 

Efter ett tag när dom tejpat tåget ska vi köra vidare och nu drar tågföraren järnet. Det går fort och vi är mycket försenade. Han försöker köra in tiden och konduktören har kollat vi är minst tolv som ska byta tåg för att åka till Stockholm. Vi skulle vara framme i Herrljunga klockan 20.30 men vi kom dit 20.45 och tåget går från Herrljunga 20.51 så vi klarade tiden och hann med tåget. Tåget går vidare mot Skövde framme 21.28 och nästa tåg går på samma perrong. Mot Stockholm Syd med X2000 som jag kallar det i dag heter det snabbtåg framme 23.31 i Syd. Där hade färdtjänsten redan kommit och sen gick färden hem. Borta bra men hemma bäst, jag var så trött när jag kom hem. Slängde mej i soffan och stackars Georgios var trött även han.  Han fixade lite mat till sig pyttipanna men jag ville inte ha mådde illa och var jätte trött och andfådd.

Sen kollade vi på tv och somnade i soffan helt slut. Men jag vaknade vid 02.00 tiden av att jag hostade och hostade och kände mej dålig. Jag var vaken två timmar och fick ta Alvedon och tror jag kan vara sjuk igen. Till sist somnade även jag igen. Jag fryser och mår inte så jätte bra.  Georgios åkte vidare idag och till sina kompisar där han bor nu i Nacka. 

Nu ska jag ta siesta det har Thomas sagt man kan ta när men vill 🙂 

men vi höres så klart

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mitt enastående liv

Bröstcancer, arbetslöshet och livet i största allmänhet

Aculturame

Travels to Tribal Lands and Beyond

Golu lodhi

I upload photos Golu lodhi

Looking for Mr Didriksson

Fru D & Lilla Fleur letar efter nya Herr Didriksson.

Dracul Van Helsing

The Life, Thoughts and Reflections of a Vampire Hunter

Crusty Pie

Big Pictures. Tiny Stories.

Odds and Ends

Bit o' this and a bit o' that

ASSHOLES WATCHING MOVIES

Our opinions don't stink!

stillconfusedbutamusedblog

Photography, Travel and Retirement

Ametrin

Ibland gnistrar det till

THE DREAM MAKER

Poem and motivational stories

KAMILLAS KAMERA -

Mitt liv och Mina dagar genom kameran

Filmtittarna

För dig som älskar film och TV

tiffanylanehandmade

Handmade. Rustic. Food. Life.

Jean Lee's World

Author of Young Adult Fantasy

The Helsingian Pathfinder

the inward path is the way ahead

BRUMĂREL | Iosif Trif Photo & Text Archive

Iosif`s blog about culture, current affairs and æsthetics

Consider Faith: A Blog on Christian Social Justice

A blog on Social Justice from the Christian Perspective

Truly Madly Ordinary

Stories From The Heart.Emotions,and adventures of an Italian woman in Ireland

The Jaguar

And its Allies

%d bloggare gillar detta: