AKUTEN, FÄRDTJÄNST

Published 19 juli, 2017 by mellasweden
by mellasweden © 2017

 

Akuten Södertälje sjukhus igen

 

 

Vaknade dålig på  morgonen gjorde mej klar för att ta mej till akuten, min förkylning var kvar efter så lång tid. Trodde jag fått lunginflammation igen kände mig dålig.  När jag kom till akuten var det bara jag där …  Det har aldrig hänt förut men det är ju juli månad och alla semester.  Så jag fick komma in direkt för man hör på min andning att den inte är bra alls.  Så blev det hjärtmaskinen och kollade blodryck feber med mera. Mitt hjärta slog för fort…. då  har jag ett hjärta ändå. Mina grabbar och jag brukar skoja om att jag inte har nåt hjärta alls 🙂 

Sen konstaterades det att jag hade nog lunginflammation som jag trodde.  Dom ville som vanligt lägga in mej men jag sa nej. Så jag fick åka hem med penicillin.  Hämtade min medicin i Luna Gallerian och sen kom taxin för att hämta mej.  När jag frågar om det är min taxi så sa chauffören ja så jag kliver in i den.  Men han åker inte direkt jag blir orolig jag frågar varför kör vi inte iväg nu? Han blir arg och säger ska ja förlora några kronor ?  Jag fattade ingenting men han förklarade att startavgiften för att köra inte var klar för han kom förtidigt.  Vad jag såg var det 3 kronor det handlade om.  Jag har aldrig varit med om detta förr så det var väl klart jag frågade varför han inte började sin körning.   När vi sen kom  hem till mej sa jag att det är bommen rakt fram som han skulle köra in i.  Men han ville inte öppna bommen utan körde till den andra bommen som var längre bort.  Där konstaterade chauffören för färdtjänsten att jag fick gå av han hade ingen nyckel till bommen.  Han skrek till mej att;  –  Du kan gå….. men du vill bara inte. 

Här kommer jag hem från sjukhuset och dom vill lägga in mej för min lunginflammation, jag har kol och jag har kollapsad lunga samt astman.  Mår dåligt har även feber till och från, och han vägrar att köra mej till porten, otroligt. 

Det tog mej lång tid att komma till porten, då jag blir så andfådd efter några steg bara.  Jag ringde till min minsta son  som kom ut och mötte mej.  Sen ringde han till taxibolaget och klagade det men dom tog det inte så allvarligt alls. Därefter ringde han till färdtjänsten som verkligen tog det på allvar och sa att så fick det inte vara.  Men dom skulle höra av sig när dom behandlat ärendet. 

Jag har varit ganska dålig och sovit till halv elva och halv tolv på dagarna, då är jag sjuk.  Annars vaknar jag alltid vi åtta tiden på morgonen.  Dan efter fick jag mail från taxibolaget som beklagade att detta  skett men att jag fick ta kontakt med färdtjänsten och klaga.  Vi får se vad det blir av detta.

Ungefär 80 % av dom som kör färdtjänsten, vet inte vad det handlar om att köra färdtjänsten.  Det har skett många fel saker av chaufförerna som kör, dom förstår inte vad färdtjänst innebär.  Det är skrämmande och av dessa är 75 %  inte talar svenska så man förstår.  Hur har dom klarat sina körkort med alla skyltar som är på svenska.  När dom ringer till min mobil för att säga att taxin är här kan det låta, – taxi här, –  nu taxi,  eller  – då taxin kommit 10 minuter tidigare så ringer han när han skulle varit här säger – ja åka nu.  Jag förklarar att nu skulle han vara här och han måste vänta för jag kommer nu.  – Ja, säger chauffören, när jag kommer ner till bilen är taxichauffören otrevlig och säger att han kunde visst åka.  Senare under resan säger han att han var arg på någon annan kund, och jag fick skiten för det. 

Eller när man ska åka till en adress och chauffören vill åka en längre väg, runt hela Södertälje för att få en längre sträcka och tjäna mera pengar.  När man då säger åk inte höger ta vänster blir en del chaufförer jätte arga och säger att dom bestämmer. Då säger jag att jag vill inte åka på rundresa runt hela Södertälje jag vill komma fram snabbaste vägen. Bara för att jag är sjuk nu och har fått färdtjänst så innebär det inte att jag inte vet något. Jag har ju tidigare i mitt liv haft båda bil och körkort och alltid kört snabbaste vägen dit jag skulle. Färdtjänsten vet ju hur lång sträcka är och det är det dom får betalt för. Samt att jag betalar ju en del av denna resa själv varje månad.

Jag tror att alla som kör färdtjänsten skulle behöva få mera information vad det innebär att köra färdtjänst. Lite vänlighet på det och alltid ta snabbaste vägen vore nog något för oss som åker. Att jag kan inte springa ner till taxin när den kommer.  Det lärde jag mej en dag förra vintern att vänta uppe tills taxin kom. Jag väntade nere i porten och det var kallt ingen bil kom, då ringde jag men chauffören hade avbokat resan. En ny bil var på väg ringde igen och inte heller denna bil kom, men ingen bara en ny bil hade skickats. Inte heller denna bil kom fram till mej och jag stod i porten för jag orkade inte gå upp och ner i trapporna. Det var jätte kallt ute och snö och den femte bilen som var skickad kom fram.  Det tog timmar för mej att vänta och vad hände efter det, jo lunginflammation igen så klart. 

För mig som alltid varit pigg och alert när jag jobbade,  tills för två år sen när jag blev sjuk  känns det ledsamt.  Att jag inte längre klarar att anstränga mej och inte längre orkar gå och mår dåligt när jag anstränger mej får problem med andningen. 

Så kan det ibland fungera när man åker färdtjänst, men mera och bättre information till alla chaufförer som kör färdtjänst 80 % behöver veta hur det ska fungera. 

Nu ligger jag igen i lunginflammation dom ville lägga in mej men ja sa nej, äter penicillin och mina mediciner.

Vi hörs när jag blir bra igen, detta var redan färdigskrivet så bara att lägga ut. Nu ska jag fortsätta att sova vidare så trött. 

Annonser

8 comments on “AKUTEN, FÄRDTJÄNST

 • Färdtjänsten hos dig verkar ju vara helkass så där ska du inte behöva ha det alls..
  En granne till mig har färdtjänst och sen vet jag några andra men dom verkar inte ha dina problem alls.. botten bara att klaga på dom hela tiden.. Dom ska köra kortaste vägen och hämta och lämna vid dörren 😦

  Har tänkt på en sak har sett att du alltid har små bilder i bloggen jag har ju som du vet kopierat mina från blogspot och nu är det slut med det har ju fått starta om hela bloggen från noll och fick kasta 7 års bloggande, hade 956 blogginlägg innan nu när jag börjat om är jag uppe i 11..

  Men som sagt fick börja om och nu laddar jag upp bilderna direkt till wordpress och blev så irriterad fick små bilder bara tills jag klurade ut hur man gör..

  När man satt in bilden i inlägget kan man sätta muspekaren på bilden, klicka på den lilla bilden av en penna som dyker upp, då kan man välja storlek på bilden jag har valt full storlek så testa det om du vill ha större bilder i inlägget.. Sköt om dig nu kram Nicki

  Gilla

 • Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google+-foto

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  w

  Ansluter till %s

  Eagle Canyon

  No Rules, Jus' Write

  ChronosFeR2

  Fotografia, Literatura, Música, Cultura.

  Mindfully Inspired

  Dream - Believe - Create

  The Little Mermaid

  MAKING A DIFFERENCE, ONE STEP AT A TIME

  Colleen Chesebro ~ The Fairy Whisperer

  Paranormal Novelist & Fairy Prose Metrist

  Legends of Windemere

  Enjoy the Adventure

  The Sisters of the Fey

  All you need is love, trust, and a little fairy dust

  Lorraine Ambers

  Writer & Queen of Daydreams

  The Many Pieces of Chuck Jackson

  Chuck Jackson's writing

  Through Ink & Image

  ...Pursuing a God Inspired Life

  Thriving Not Surviving

  Bravely Living an Amazing Life!

  Tittle Thoughts

  Discussions on life influences and travels

  Stella, oh, Stella

  Garten - Reisen - Lesen - Musik - Handarbeiten - Motorbike - Wandern ...

  Grekland all Exclusive

  Upplev mer på egen hand!

  El Noticiero de Alvarez Galloso

  Noticias Deportivas, Culturales, y de la Farandula Copyright.com Registration #HOPP-OMV3-KHKL-7WU2

  Rebecca Mörtberg

  Böcker, skrivande och läsning

  Villa California

  Teknik för trygghet o frihet

  WordAds

  High quality ads for WordPress

  Yellingrosa's Weblog

  Poetry, Visual Arts, Music and IT Tech

  shehanne moore

  Smexy Historical Romance

  %d bloggare gillar detta: