Lördag 8 juli

Published 8 juli, 2017 by mellasweden
by mellasweden © 2017

 

LÖRDAG MORGON I FORNHÖJDEN 

 

Vakande vid åtta men stängde av klockan, klarvaken vid niotiden då blev det cappuccino.  Men hade ingen smörgås hemma att äta till det, så lite hungrig är jag nog.  Slår mig ner framför datan och tvn för att kolla vad som hänt och är på gång.  Jag har ju nu plockat ut alla kartonger jag haft i sovrummet och nu är det klart där inne vid skrivbordet med.

Tänk att en diskmaskin kan förändra allt i köket, vilken känsla så bekvämt för mej att slippa stå och diska. När allt är klart är det underbart med allt rent och sen bara ställa in det på sin plats i skåpen. Ska lära mig nya spisen den har ju även varmluftsugn och jag kommer inte ihåg riktigt hur den fungerar. Det var många år sen jag använde en sån ugn, det var när jag lagade mat till tjugo kanske trettio personer.

Funderar på att ta mej till ICA MAXI min favoritaffär när det gäller att shoppa, jag kan det utantill. Jag har ju varit kund där sen jag flyttade till Södertälje och det är bästa affären tycker jag. Flyttningen har kostat mej massor av pengar och nu har jag 100 att leva på tills min pension kommer den 18 lång tid.  Sen försvinner pengarna igen med alla räkningar jag har samt hyran har ju blivit dyrare nu kostar den 7,294 kronor samt alla räkningar jag har då blir det ju bara 1.300 kronor kvar till mat och resten.  När man jobbat och sen blev hemmafru samt jobbade igen så är pensionen en skitsumma idag att leva på.  Inklusive bostadstillägg så får jag ut efter skatt 12.040 kronor pengarna räcker inte till alls. Himla tråkigt liv som pensionär när man inte ens kan överleva ju.  Men det som är bäst för mig är att jag slipper gå i trapporna, jag bor ju på nedre botten nu.

Men här får man tänka om när man handlar bara köpa billig mat, men tyvärr är frysen inte så stor så man kan inte fylla den när det är billigt.

  

Min kyl är ganska stor men titta vad liten frysen är. Här ser man vad liten frysen är och lådorna är hälften av djupet som hyllorna i kylskåpet. Tre små lådor som är mindre än hyllorna i kylskåpet, hur har dom tänkt här.  Egentligen borde det vare en stor kyl och en stor frys så man kan lägga mat när det är extra priser och billigt.  Men nu fungerar det inte så alls.

  

Inte mycket hemma här i matväg inte, men har ris, makaroner, pasta och potatismos. Köttfärs i frysen har jag men jobbigt att äta varje dag eller hur.

Jag får väl börja köpa konservburkar som potatis skalad finns på Maxi för 9,90 några såna och sen lite annat att bunkra upp med billigt.  Jag har lärt mig av min förra bästa finaste granne Blomman hon kunde aldrig köpa en sak hon köpte många av samma sort när hon handlade.  Blomman har två frysar i köket och en stor frys i sitt sovrum, mycket mat dom har där hemma.  Ibland kom hon och la mat i min frys för hon hade ingen plats i någon av sina frysar.  Jag hade ju en frysbox som jag köpte för många år sen för 300 kronor, men fick sälja den för 300 när jag flyttade hit.  Det fanns ingen plats för denna gamla frysbox här, tror den drog mycket ström den var ju gammal.

Ja nu ska jag noga kolla vad allt kostar jag ska köpa inget onödigt inte, det är 10 dagar kvar tills jag får pension.  Äta bör man, annars dör man 🙂

Vi hörs senare igen ……

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Turkiska Köket

Turkisk mat recept

Karin med K

Det brukar bli bäst när jag får göra som jag vill.

Reslusta - resor och drömmar

"Livet är inte ett problem som skall lösas utan en verklighet som skall upplevas" (Sören Kierkegaard)

Scribere Necesse Est

Om livet som empatisk kommunikatör, gastronom, munskänk och vinodlare i Arild på Kullahalvön.

Herbalife

Your one stop for health, wealth and prosperity

Ett mirakelfyllt år 💖

Mitt liv, min tid.

Du finns - en decembersaga i kalenderform

En decembersaga i kalenderform

Glädjekällan! Medium Lotta Axelsson ger råd och vägledning!

Medial vägledning, borttappade saker, bortsprungna djur, tarot, livscoach, alternativ medicin, spirituell rådgivning, gratis distans healing. Workshops och "Spirituellaresor"

Bokstund

En litterär livstilssblogg

annaandren.com

ett arv i form av texter

Helgas dagbok

Från mörker till ljus och så några livskriser däremellan

Från andra sidan Potten

Mitt liv som trebarnsmamma i en förort till Minneapolis, MN, USA

bortabrabloggen

Utlandssvensk i Australien

Utsikt från Insidan

Om livet som jag lever det

Tid

Lyssna!

Savethebaltic.se/Waterforlife.se

Water for Life Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

B_ live

ART PHOTO & POETRY © Birgitta Rudenius

Sjöfartsbloggarna

Följ med ut till sjöss

%d bloggare gillar detta: