Jobbig flytt.

Published 3 juli, 2017 by mellasweden
by mellasweden © 2017

 

 

FLYTTA VILKEN OMSTÄLLNING 

 

Min söner tyckte jag skulle vara i nya lägenheten och inte göra något alls. Dom är så omtänksamma och snälla mot mig känns så skönt.  Vi flyttade det var sönerna samt samt yngsta sonens bästa kompis med flickvän och en kompis till. Det var en full dag med flytt även om dom sa att jag skulle vara i nya lägenheten så var det jobbigt för mej. Jag som alltid varit van att ha full kontroll över saker och ting nu hade jag ingen kontroll alls.  Killen om ägde lastbilen var inte helt ok han hade sagt ett pris 1800 för flytten samt att slänga saker åt mej. Samt att där ingick två killar som skulle flytta åt mej. Detta pris hade jag fått mej uppdaterad 10 gånger av före detta grannen som fixade lastbilen åt mej.  Men plötsligt ska han som äger lastbilen ha 1000 kronor till och före detta grannen sa att han missuppfattat priset.  Men ingen blåser mig på 1000 kronor som jag inte ens har, och tydligen så fick min granne betala till sin kompis 1000 kronor.  Hur kan man blåsa sin egen kompis?  Jag bara undrar jag som gav 2000 istället för 1800 för att dom skulle slänga skräpet åt mej.  Man blir lite arg nu mera blir jag sällan arg utan tänker i stället att folk är konstiga och äckliga som gör så. Inte nog med det före detta grannen betalade 1000 kronor extra till sin lastbilskompis. Hur han nu kunde göra det när dom redan kommit överens om priset sen minst en vecka tidigare. Skitfolk som lurar kompisar. Flytten tog inte sex timmar utan cirka fem timmar så sen gav jag 200 extra för att dom slängde en del grejor. Men gubben var inte nöjd ändå. Ändå så fick han kontanta pengar av mej fick inte swicha honom inte. Ser nu efteråt att det fattas massa saker och att dom killarna som ingick i lastbilsflytten gjort stor buckla på min nya tvättmaskin. Ledsen man blir jag är ju rätt om mina saker. Samt att även glas på flertal tavlor gått sönder i flytten.

I går den 27 juni var sista hantverkaren klar här i badrummet det var rörmokaren som gjorde det sista koppla in elementet i badrummet och rören till det. Bad om att byta lås för alla hantverkarna hade gemensam nyckel till min lägenhet. Rörmokaren förstod inte varför dom bytt lås och han inte kom in med sin nyckel. Jag förklarade att jag bor här nu och det var jag som ville ha nytt lås.  När jag fick nycklarna till min lägenhet så fick jag gamla hyresgästens nycklar, men jag sa att det ville jag inte ha. Då talade men om för mej att ingen har nycklar kvar för man får inte göra nycklar dom är spärrade. Men som tidigare jobb som vice värd i stort hyreshus, vet jag att man kan göra nycklar om man känner en låssmed och det registreras ingenstans.  Så jag bad att dom skulle byta cylinder med en annan lägenhet som står tom, och efter en timma fixade hyresvärde det.  Det kändes så bra att inte ha gamla hyresgästens nycklar. Nu kändes det säkrare och mycket bättre med ny cylinder.

Pratade med kontoret för hyresvärden och berättade om min el och toalett som jag inte hade. Att jag fick en nyckel till källaren för att gå på toa, men att dom låser källaren för alla på kvällen. Att jag fick ta färdtjänsten vid halv elva för att åka och kissa i gamla lägenheten och sen tillbaka.  Kunde inte heller ha mat hemma eftersom dom inte kopplat på elen i min lägenhet.  När jag senare på lördagskvällen var ensam hemma så klart jag blev kissnödig senare igen. Då fick jag kissa i en burk flera gånger förnedrande för mej i min ålder.  Då toaletten inte var inkopplad. Satt ju i mörker med en barnficklampa hela lördagskvällen samt ingen el eller toa på söndagen heller.

Men på måndagen tog det elektrikern fem minuter så hade jag el i lägenheten det borde han kunnat koppla på redan på fredagen så det hade fungerat.  Och toaletten kunde dom ställt på plats som man kunde använt den.  Så tycket även hyresvärdens kontor att dom borde gjort och hon förstod inte varför dom inte gjort det.

Jag har diskmaskin nu vilket är helt underbart att ha, så härligt så glad för det då jag inte gillar att diska jobbigt. En himla fin spis har jag fått en härlig känsla.

Börjat plocka upp mina saker och snart kanske det känns ännu bättre då jag är klar med min gamla lägenhet och bara bor här. Bara kan tänka på min nya lägenhet och vara här så skönt tror jag ju. Massa kartonger jag har som står i källaren, men många av dom är Stoffes som kan ska ta hem lite i taget till Vänersborg.

Stackars Dedde  han har packat och packat inför flytten och även packat upp och fixat i källaren.  Dedde fick dra tyngsta lasset av oss alla. Jag är så tacksam för det och har dåligt samvete för att jag inte orkar göra mera.  Sen tog dom ner det sista kartongerna när Stoffe var här förra gången. Nu är källaren proppfull med massa skit.

Dedde har även varit i gamla lägenheten och städat åt mej, men jag har varit med han två dagar där. Men jag blir så dålig när jag varit där hostar som bara den. Sen blir jag och känner mig dålig när jag kommer tillbaka till min nya lägenhet igen.  Haft mardrömmar om denna jäkla städning av gamla lägenheten, den ska ju bli godkänd. Jag orkar inte göra så mycket jag blir ju ansträngd när jag gör nåt.

Jag har plockat upp det mesta i mitt sovrum och snart kan Dedde sätta upp lite på väggarna.  Då kommer man känna sig som hemma igen och allt bara flyter på.  Min lägenhet är jätte fin och jag trivs här, ett lugnare område och fin utsikt från balkongen har jag.  Men det bästa är att jag slipper gå i trapporna här är det bottenvåningen, men när man kommer in i lägenheten sä är det en trappa. Vilket är skönt ju utsikt på baksidan av huset mot en lekpark, och gångvägen som leder till bussen. Så jag ser när mina barn kommer hem från bussen till mej.

Matbordet jag har passade perfekt i nya köket, fått upp gardiner överallt.

Jag frågade om jag kunde få en dusch bara i stället för badkar, man vill ju inte halka på rumpan.  Det blev perfekt i badrummet och stor plats så man märker knappt tvättmaskinen.

 

Ska snart åka och träffa hyresvärden och hoppas min städning blir godkänd.

Ha en bra dag nu så hörs vi senare

 

 

 

 

 

Annonser

2 comments on “Jobbig flytt.

 • Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

  Google+-foto

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

  Ansluter till %s

  Turkiska Köket

  Turkisk mat recept

  Karin med K

  Det brukar bli bäst när jag får göra som jag vill.

  Reslusta - resor och drömmar

  "Livet är inte ett problem som skall lösas utan en verklighet som skall upplevas" (Sören Kierkegaard)

  Scribere Necesse Est

  Om livet som empatisk kommunikatör, gastronom, munskänk och vinodlare i Arild på Kullahalvön.

  Herbalife

  Your one stop for health, wealth and prosperity

  Ett mirakelfyllt år 💖

  Mitt liv, min tid.

  Du finns - en decembersaga i kalenderform

  En decembersaga i kalenderform

  Glädjekällan! Medium Lotta Axelsson ger råd och vägledning!

  Medial vägledning, borttappade saker, bortsprungna djur, tarot, livscoach, alternativ medicin, spirituell rådgivning, gratis distans healing. Workshops och "Spirituellaresor"

  Bokstund

  En litterär livstilssblogg

  annaandren.com

  ett arv i form av texter

  Helgas dagbok

  Från mörker till ljus och så några livskriser däremellan

  Från andra sidan Potten

  Mitt liv som trebarnsmamma i en förort till Minneapolis, MN, USA

  bortabrabloggen

  Utlandssvensk i Australien

  Utsikt från Insidan

  Om livet som jag lever det

  Tid

  Lyssna!

  Savethebaltic.se/Waterforlife.se

  Water for Life Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

  B_ live

  ART PHOTO & POETRY © Birgitta Rudenius

  Sjöfartsbloggarna

  Följ med ut till sjöss

  %d bloggare gillar detta: