Kaosflyttning Blåsning

Published 19 juni, 2017 by mellasweden
by mellasweden © 2017

 

BLÅS INTE EN BLONDIN,  HON ÄR SMARTARE ÄN DU TROR.

I morse var det bestämt klockan 09.00 skulle flyttbilen komma och två flyttgubbar, priset var uppgjort för minst två veckor sedan.  Då var det ett pris på bilen och gubbarna, fick det bekräftat flera gånger så jag har inte missuppfattat priset.  Samt att det jag inte ville ha kvar skulle dom kasta gratis.  Bara för att den som fixade detta var ju en fd granne till mej och det var hans kompis som hade bilen.  Men jag själv fick mera hjälp av  mina söner och deras kompisar.  Utan dom hade det inte fungerat allt med denna flyttning såg jag.  Vilka underbara barn jag har samt deras underbart snälla kompisar.  Tack för att ni finns och tusen tack för all hjälp.  Dom bar och släpade till mej och jag är så tacksam.  När vi började flytta in så var det ju hantverkare här, någon la kakel i på golvet i badrummet svart småkakel.  Jätte fint och kommer att bli snyggt badrumsskåp var på plats samt även handfatet. I handfaten ligger massa verktyg och skit.

Duschen och handfatet

 

 

 

 

 

 

 

kakelgolv i badrummet kunde blivit klart i lördags men blev klart på söndagen tog bara 1 och en halvtimma att fixa toa och golvet. Men fogen på golvet måste ju torka innan vi kunde gå på toa. Efter klockan 21.00 hade vi toaletten att kissa i.

Här ska tvättmaskinen stå när el och allt fungerar.

 Just här borde min toalett stå men det är bara ett hål i golvet. Efter 21.00 på söndagen kunde man gå in och kissa på toan. Guld värt man håller sig för länge inte bra.

Men inte toaletten, och duschen såg jag inte heller, men ska kolla senare. Men mina nya grannar kom med god mat i två kastruller, det var kyckling med ris i currysås. Vilken tur för oss alla eftersom spisen och kylen inte fungerade det fanns ju ingen el.  Jag försökte att ringa alla inom detta hyresbolag och hade även fått ett nummer till killen som höll i alla hantverkare om nåt var akut.  Men vad händer när jag ringer alla, jo alla har stängt sina lurar och vill inte ha samtal på en lördag eller söndag kan jag tro.

I köket är det kanonsnyggt kylen fin frysen fin samt spisen och alla skåp som finns här är stora och fina och många. Golvet är snygg i köket svart lägger ett foto på det här.

Just nu sitter jag här i min soffa och kollar runt dessa fina ungdomar som hjälpte mej dom har åkt och grillat det var bestämt för länge sedan. Dom ville inte lämna mej med det är mer än ok för jag behöver sitta här och ta in allt.

Jag är ensam hemma med alla lådor, kartonger möbler sugen på godis, men det får vara. Ska ringa till min granne som självklart inte svarar nu, för att få grannen att passa dörren i källaren så jag kan få gå på toaletten. Man sa till mig att vi har gjort en toalett och dusch i källaren nyligen du kan använda den OM  det inte skulle vara klart hos dej. Först får man öppna dörren med en kniv för det finns inget handtag och inget lås alls på dörren. Men jag vill ju inte kissa med öppen dörr och i huset bor det tror jag jätte mycket folk. Känner inte dom och går ju då så klart inte ner i källaren och sätter mig på en toa med öppen dörr aldrig.  Men källaren låses automatiskt så där kom man inte in.

Samt blåsningen av lastbil och 2 hjälpare som trodde dom skulle blåsa mej på 1000 kronor extra när dom inte ens jobba fulla timmar. Men jag är för gammal för att gå på sånt, jag är upplärd av dom bästa så inte en chans att du blåser mig på pengar. Det sades att det var en missuppfattning men summan man gett mig och vad allt kostade bilen, mm var slutsumman som jag fått. Därmed inte ett öre över det.  Fan tror dom att en blondis och pensionär trycker pengar så långt har jag aldrig kommit.  Jag blev lite lack här och tänker fy fan vad fräckt att göra så, är den ena av dom som hjälpte till rökte och kolla sen telefon mest sa min son.  Hade tänkt att jag kunde rekommendera denna kille som hade bilen och sin hjälp men aldrig försök inte blåsa mig för då blir jag lack.  Jag bara undrar hur man kan bestämma ett pris och sen blåsa sin egen landsman på 1000 kronor. Samt att landsmannen min fd granne sa att han betalt 1000 kronor till sin kompis extra. Nu var han jätte arg för att han blev blåst av sin så kallade kompis på 1000 kronor. Ja sa då hur kan du vara så dum när ni avtalat ett pris och jag ändå betalade 300 kronor mera än jag skulle för att dom kastade massa grejor åt mej.

Samt jag själv hade båda sönerna Christopher samt Georgios  samt kompisen Nino och Josefine samt deras kompis Robert som hjälpte till annars hade det inte varit klart än.

Väl i lägenheten var det ingen el eller toalett. Fick en källarnyckel för det skulle finnas en ny installerad toa och dusch i källaren. Men klart det inte fungerade källaren låses automatiskt en viss tid.  När min son och alla drog var det jag kvar här i mörkret. Efter 9 timmar var jag kissnödig, och hade igen stans att ta vägen. Ringer på hos grannen och och frågar om portkoden, skulle få låna en bricka porten men trodde det var portkod hade inte fått någon. Men det visade sig att brickan till källaren fungerade.

Där med 22.30 kom färdtjänsten och hämtade mej till gamla adressen. Jag sa åt taxichauffören att åka snabbaste vägen inte runt hela Södertälje. Då blir dom inte glada för dom tror att dom tjänar mera pengar på att åka runt. Så han fick vänta på gatan och åka via sjukhuset och bron hem till gamla adressen. När jag kommer dit så är det jätte jobbigt att gå i trapporna för att ta mej upp till toaletten, herre gud guld värt att kissa. Går ett varv i lägenheten och kollar för att vänta igen på färdtjänsten så får jag sitta på toa det finns ju inga möbler kvar där längre. Kollade i mitt kylskåp det fanns lite lätt och lagom samt lite skinka en öl tog med mej det hem. Fick sen kasta lätt och lagom för det fanns ingen kyl.

23.30 kommer färdtjänsten med en grinig chaufför som vill åka via Maxi och stor motorvägen innan Södertälje Syd. Men jag vill inte åka på utflykt runt hela Södertälje. Jag säger åk via sjukhuset och bron den vägen här kortare vill inte åka på utflykt för du ska få längre färdsträcka. Han blev så jävla arg och suckade och gnällde och var otrevlig, sa att han varit snäll mot mig tidigare resor med färdtjänst. Det innebär inte att jag ska säja ja till att åka en lång utflykt för att komma hem. Han sa att det var han som bestämde vilken väg han skulle åka och köra. Han ville därför inte köra mej igen, det behöver han inte.

Jag som tidigare jobbat med att kolla olika företag anonymt vet ju vad jag pratar om. Kanske skulle jag fixa så mitt gamla jobb fick göra en sån koll av färdtjänsten och taxibolaget.  Det är nämligen många taxichaufförer som inte fattar vad det handlar om att köra färdtjänst.  En taxi kom för lite sedan 5 minuter tidigare än han skulle vara hos mej.  Så när klocka var tiden jag beställt så ringde han på min lur och sa ja åker nu.  Ja svarade då att jag kommer ner ja ha sa han då.  Han sa att han hade rätt att åka därifrån men jag var nere i bilen och nere vid vägen med bilen 2 minuter efter min beställda tid.  Han var oxå väldigt arg utan orsak, dom ska vänta 10 minuter efter tiden som man beställt, det är ju färdtjänst.  Men en del chaufförerna verkar ha dålig information.

Skönt att komma hem igen, men väl hemma snubblar jag i mörkret eftersom jag inte har någon el och ser ingenting alls. Senare hittar jag ena barnbarnets ficklampa så jag sitter och äter smörgåsrån med lite skinka på som jag hittade i kylen hemma där jag bodde förut.

Sov på soffan kändes konstigt

Ha det

 

 

 

Annonser

One comment on “Kaosflyttning Blåsning

 • Det mest galna jag varit med om du ska alltså behöva ta en taxi till din gamla lägenhet för att få hämta lite mat och gå på toaletten jag har lust att klippa till någon när jag läser det här.. Helt galet mella du har blivit förbannat illa behandlad måste jag säga..

  Du ska förbanne mig ha kompensation för allt det här.. Har faktiskt aldrig hört talas om något liknande.. jag hade vägrat flytta förrän det var klart på nya stället..

  Stå på dig nu och visa gärna alla dina blogginlägg om detta för din så kallade hyresvärd.. Var rädd om dig kram Nicki

  Liked by 1 person

 • Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google+-foto

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  w

  Ansluter till %s

  Rebecca Mörtberg

  Böcker, skrivande och läsning

  Villa California

  Teknik för trygghet o frihet

  WordAds

  High quality ads for WordPress

  Yellingrosa's Weblog

  Poetry, Visual Arts, Music and IT Tech

  shehanne moore

  Smexy Historical Romance

  Jajan Bakso

  Hobi Kulineran & Kliping Resep Masakan

  KATAPURI

  Menulislah biar dikenang. Siapa tahu besok mati !

  THE ERRORS

  Hidup tanpa gaje bukanlah hidup!

  sandsoftime10

  A peek into Megha's mind

  AALF.ME

  MiGaZiNe 5.0

  Stigfinnaren i Älvsund

  vägen inåt är vägen framåt

  LIVETS BLOGG

  Det finns Något i Allt ! Samverkan Är Win-Win för ALLA. Motverkan ger vinnare och förlorare = ALLA blir förlorare över tid sett. "Försök Alltid med att Försöka igen - fast på Annorlunda sätt - enär Allt Är Möjligt !"

  catfishing - scam

  Watch out! - Don´t be hooked by a pathetic ”catfish” on Internet!

  Turkiska Köket

  Turkisk mat recept

  Karin med K

  Det brukar bli bäst när jag får göra som jag vill.

  Reslusta - resor och drömmar

  "Livet är inte ett problem som skall lösas utan en verklighet som skall upplevas" (Sören Kierkegaard)

  Scribere Necesse Est

  Om livet som empatisk kommunikatör, gastronom, munskänk och vinodlare i Arild på Kullahalvön.

  %d bloggare gillar detta: