Fredag

Published 31 mars, 2017 by mellasweden
by mellasweden © 2016

 

FREDAG I DAG LÄKARBESÖK

I morse vaknade jag vid åtta tiden och ville inte ens kliva upp. För vid elva tiden skulle jag var hos läkaren och jag gillar inte gå till läkare eller till sjukhus inte min grej liksom.  Men jag tog mej upp och försökte flera gånger slå av luren som är min väckarklocka, men Georgios vägrade att sluta sjunga. 🙂 Så vaknade sakta till och ut i köket för att ta min KOL medicin samt koka vattnet till cappuccino. Tog och gjorde två småfralla med apelsinmarmelad på och min godast kaka som min fina granne Blomman bakat och gick in till datan och tog min frukost.

  

Ringde till färdtjänst och beställde bilen till 10.30 så jag skulle komma till läkaren i tid. Gick ner i porten till halv elva och väntade på bilen,  det ringer på luren och det är taxichauffören. Han säger att han inte har nån nyckel till bommen, dom brukar säga så när dom inte har nån lust att öppna bommen. Jag säger försök med nästa bom men den var låst även den han frågar om jag kan gå till honom och bilen. Försöker förklara att det kan jag inte därför har jag färdtjänsten säger till han att han kan åka in på gångvägen ovanför sista bommen. Men han fattar inte för han kan inte prat svenska så han förstår mej. Till sist kommer bilen in till mej vid porten och vi ska åka till läkaren. När vi kommer till bommen igen så säger han att jag har ingen bomnyckel inte jag heller säger jag. Efter gnällande på taxichauffören ett tag så går han till bakluckan och tar fram en bomnyckel ….  Men han fixar inte att låsa upp bommen och jag orkar inte gå ut och hjälpa han. Tror inte han klarar att låsa upp bommen med nyckeln för han är så upprörd över att behöva åk in innanför bommen. Men alla som pratar arabiska här har koll på varandra och han pratar med nån arabiska och får låna en annan nyckel för att öppna bommen. När vi åkt och han lämnat tillbaka nyckeln han fick låna så är han fortfarande upprörd över att behöva låsa upp bommen och åka in där.

Medans jag funderar på varför har chauffören bomnyckeln i bagageluckan och inte inne i bilen vid sitt sin plats. ????

När jag kommer till receptionen på vårdcentralen så blir kvinnan där jätte glad när hon ser mej. Hon är så snäll denna kvinna som jobbar där och vänlig mot mej jämt. Tar besöket på faktura för det har ju denna månad kostat mej jätte mycket med vårdcentral, akutmottagning, sex dagar inlagd på sjukhuset, samt mera läkarbesök och mediciner. Kommer in till läkaren och han undersöker mej jag har fortfarande vikten 56 kilo och han går igenom journalen vad han ska kolla. Remissen från sjukhuset där jag var inlagd, för att kolla mej.  Jag säger till läkaren att jag fortfarande har ont i örat att det rinner från det, salvan han gett mig två gånger tidigare har inte hjälpt mej. Talar om att jag hör inte på det örat längre bara lite hörsel. Läkaren kollar mitt öra likaså igen, men nu har trumhinnan gått sönder klart jag inte hör nåt. Så han skriver en remiss till en specialist för öron-näsa-hals, jag frågar varför inte Södertälje sjukhus eller Huddinge sjukhus. Ingen av sjukhusen tar emot remisser för öron-näsa-hals, otroligt det är sjukhus klart dom borde ta emot remisser.

Så ringde jag när jag satt inne hos läkaren efter en färdtjänstbil hem igen, tog tiden en timma senare. Men det tog tid hos läkaren så bilen ringde mej och sa att han var där. Taxichauffören var en lugn medelålders man han var gråhårig med blå ögon och såg svensk ut. Jag frågar var kommer du ifrån för hans namn var inte svenskt, han var från Irak. Berättade för han att han såg svensk ut han blev jätte glad 🙂 Nu var bommen öppen när vi kom till våra hus.

Äntligen hemma tar tid att gå upp för trapporna jobbigt, träffa på nya hyresgäster i huset som titta konstigt på mej. Jag är ju den enda blondinen i huset så jag vet inte vad dom tänkte, men dom hejade inte så jag sa inget heller. Men alla beklagade sig om att det är lång väg ut till sopkärlen på gården för att slänga soporna. Samt alla äldre som har här chansen att bryta benen när dom halkar på isen till sopkärlen när det är vinter och backar att gå i. Detta pratas det om att dom stängt av våra sopnedkast i husen.

Ha det bäst vi kommer snart höras igen ❤

kram

 

Annonser

One comment on “Fredag

 • Stackars dig Mella alltid är det något.. Ja kan hålla med dig om att det är jobbigt med taxi numera min granne har färdtjänst och det är tydligen ett evigt strul och chaufförerna kan oftast ingen eller dålig svenska..
  Vårt lilla land är sig inte längre likt vare sig med post taxi eller en massa annat..
  Hoppas i alla fall att din helg flyter på utan problem.. Stor kram så hörs vi // Nicki

  Gilla

 • Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

  Google+-foto

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

  Ansluter till %s

  Turkiska Köket

  Turkisk mat recept

  Karin med K

  Det brukar bli bäst när jag får göra som jag vill.

  Reslusta - resor och drömmar

  "Livet är inte ett problem som skall lösas utan en verklighet som skall upplevas" (Sören Kierkegaard)

  Scribere Necesse Est

  Om livet som empatisk kommunikatör, gastronom, munskänk och vinodlare i Arild på Kullahalvön.

  Herbalife

  Your one stop for health, wealth and prosperity

  Ett mirakelfyllt år 💖

  Mitt liv, min tid.

  Du finns - en decembersaga i kalenderform

  En decembersaga i kalenderform

  Glädjekällan! Medium Lotta Axelsson ger råd och vägledning!

  Medial vägledning, borttappade saker, bortsprungna djur, tarot, livscoach, alternativ medicin, spirituell rådgivning, gratis distans healing. Workshops och "Spirituellaresor"

  Bokstund

  En litterär livstilssblogg

  annaandren.com

  ett arv i form av texter

  Helgas dagbok

  Från mörker till ljus och så några livskriser däremellan

  Från andra sidan Potten

  Mitt liv som trebarnsmamma i en förort till Minneapolis, MN, USA

  bortabrabloggen

  Utlandssvensk i Australien

  Utsikt från Insidan

  Om livet som jag lever det

  Tid

  Lyssna!

  Savethebaltic.se/Waterforlife.se

  Water for Life Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

  B_ live

  ART PHOTO & POETRY © Birgitta Rudenius

  Sjöfartsbloggarna

  Följ med ut till sjöss

  %d bloggare gillar detta: