Måndag

Published 6 mars, 2017 by mellasweden

by mellasweden © 2017

 

MÅNDAG SPÄNNANDE ATT FÅ VETA ELLER INTE VETA FELET MED MEJ.

Vaknade redan vid halv fyra och behövde kissa, gick genom salen och allt var så tyst och lugnt så skönt. Sen direkt tillbaka till sängen för att sova vidare vem älskar inte sin säng.   Inget är som en måndag morgon,  jo för mig är det måndag morgon kvar här på sjukhuset.  Jag får bli väckt med syreprovet på fingret och senare blodtrycket, .

Senare kommer medicineringen och troligen dyker läkaren upp som gubben  i lådan då gäller det att ha sina frågar klara i huvudet.  Men det kommer vara riskfritt för man vet ju aldrig vilken tid som vår kära doktor dyker upp hör.

Jag hade svårt att somna igår kväll för att det var lite ståhej här i rummet, jag har blivit erbjuden öronproppar men då har jag ju ingen koll alls på något.  I dag kommer nog Christopher hem och sover. Han jobbar i Stockholm vissa dagar och då kommer han förbi sin lilla mamma och sover över.  Christopher ringde på facebooks linje i går kväll till mej, han hade snaggat håret och klippt ner sitt skägg.  Han var jätte fin och såg ut som värsta säljchefen härligt att se.  Men i dag  vet jag ju inte om jag ens är hemma ju vi får se.  Fan jag blöder i näsan idag lite granna bara, nu väntar vi på vad som ska hända här när doktorn dyker upp 🙂   Kan han berätta för mig vad felet är efter som jag inte fick någon luft och kunde inte andas som jag skulle.  Jag har även lämnat ett salivprov men inte heller det har kommit tillbaka med något svar spännande som att vinna på lotto, men det gör man ju aldrig.  Tur man har sin humor kvar fast man är dålig och sitt humör så man överlever.

 

Men jag kan ju berätta att under dessa dagar har jag aldrig tvättat en toafjöl så jäkla noga varje gång jag kommit till toa.  Först med bakteriedödande medel sen torkat torrt efter det tvätta händerna igen och sen blev man färdig.  Tvätta händer och sen bakteriedödande medel igen, men efter som jag blir torr i händerna av det så lite tvål igen hahaha.   Jag har haft oturen att komma till toa varje gång när någon inte spolat bort allt i toan.  Någon som var dålig i magen så klart.  Men personalen kunde kanske kolla om det var spolat när dom hjälper sin patient och väntar utanför dörren.  Men vad gör man inte för att få kissa i fred.

När jag skulle duscha i går så måste jag berätta för er,  att dom frågade  mej om jag klarade mig själv  för att göra det.  Jo men visst självklart sa jag,  blir ju andfådd bara men duscha kan jag göra själv.  Jag började med att sätta på vattnet häller schampo i håret och på kroppen duschcream så klart.  Så drog jag på vattnet sen kunde jag inte skruva ner vattnet på denna konstiga kran.  Och när vattnet börjar rinna och man är sjuk och inte fungerar som man ska så panik och skruva så klart åt fel hål. Och mera vatten rann det så klart.

Då jäklar så hände det grejor översvämning så klart vattnet forsade ut och mot dörren och innan hade syster visat vad klocka var så jag kunde ring om jag behövde ringa. Men jag kollade inte direkt för varför skulle jag behöva ringa när jag bara skulle duscha.  Men sen fick jag ringa då vattnet bara inte åkte ner i brunnen det var totalt stopp i avloppen just när jag kom.  Det kom en syster som fick hjälpa mig stänga av vattnet när jag duschat mej.  Men sen fick hon hjälpa mig mej med att skölja ur schampot i håret under handfatet. Herre gud vilken cirkus det blev men syster var snäll och gullig sa att det inte var mitt fel och fixade mitt hår och golvet stackars henne.  Så i dag sket jag i att duscha för ingen hade fixat stoppet i avloppet från igår det är ju helg. Personalen är helt underbar och så snälla och omtänksamma mot sina patienter.   Men som på alla stället finns även ett rivjärn som ville få två patienter att göra nåt som dom inte ville.  Hon försökte tvinga fram ett resultat men till min syn och öron lyckades hon inte med det. Jag kände fast jag var sjuk och även min son satt där så satt vi med stora ögon och öppen mun.

Hade ju redan vaknat vid femtiden men somnade om igen och när jag vaknade var det rulle på salen. Så ingen såg mig men det gör inget låt mej vakna ordentligt. Så blev det ju frukost två koppar kaffe samt två ostsmörgåsar men orkade bara en, men hade en av Blommans goda kakor kvar den åt jag så klart så gott.

  

Jag bara undrar vem ska ge mig frukost på sängen i morgonbitti när jag vaknar ????????? 

Så kom den manliga syrran  jätte snäll kille  och gav mej min medicin Combivent och Kortison och sista tabletten Penicillin.  Ja då var det bara att ta det direkt det. Sen hängde jag på sängen så skönt och bad till Gud att få åka hem idag och sova i min säng i mitt rum, vilken känsla det vore.  Jag har ju en egen sån här Combivent maskin hemma.

Det blev lunch tog frukostkorv med senapssås och gröna ärtor. Men det smakade inget gott var inget hungrig alls samtidigt kom läkarna två kvinnliga läkare. Jätte snälla och trevliga och pratade med mej.   Jag frågade som mina söner ville, hur kan jag göra så detta inte händer igen att jag inte kan andas ha svårt att andas?  Men det är så här det går inte att göra nåt åt min KOL,  jag hade ju fått KOL-exacerbation (tillfällig försämring i KOL-sjukdomen). Man kan inte bota KOL, så nu vet jag att detta kan hända mig flera gånger och att jag måste dra direkt till sjukhuset då.  Andningsbesvären kan komma tillbaka och jag måste vara lite försiktig men man vet aldrig när det kommer för det började med att jag vaknade mitt i natten. Jag satt mig upp och hade stora andningsbesvär och kunde inte andas nästan.

Men jag fick åka hem efter som jag blivit bättre och andades som jag brukar, alltså blir andfådd när jag anstränger mej som vanligt.  Sen ringde dom till sjukresor och bad dom ta med en sån där trapphoppare för min rullstol jag satt i.  Så då blev det stora bilen med rullstol hem, och sen trapphoppare med rullstolen upp till min lägenhet. Skönt slapp gå i trapporna och hänga här varje halvtrappa sen har jag en stol innanför dörren direkt för jag måste alltid sätta mig där. Blir ju så andfådd att gå i trapporna borde ju ha en lägenhet på bottenvåningen. Helst i Södertälje Centrum vore ju inte så dumt men jag vill gärna ha balkong så jag kan ha mina växter där på sommaren och sitta i solen. Men nu ska jag erkänna jag är så trött så trött och känner mig lite stressad, men hänger bara i soffan och det känns ju underbart att vara hemma.

När jag kom hem var Georgios hemma och han lagade mat men jag ville inte ha. Så vi gjorde en gräddtårta med hallon som jag fick av en granne samt fick jag en trisslott, men tyvärr ingen vinst denna gången heller. Men det gör inget bättre lycka nästa gång, är inne nu på min andra tårtbit  älskar ju gräddtårta men går ju inte upp ett enda kilo fast jag försöker det.

 

Jag kan här tacka för mej som fick komma till    HUS 18    AVD 27     SAL 2     ❤ 

vilken personal, tar och ger er 10   ❤  ❤  ❤  ❤  ❤  ❤  ❤  ❤  ❤  ❤   av  10  ❤ an 

Rosen får ni för eran omtanke och vänlighet mot inte bara mej utan era patienter  ❤ 

Nu ska jag snart sova hemma ska bli så härligt haft taklampan tänd hela kvällen i kväll 🙂

  

SOV GOTT FINA DRÖMMAR  ❤

Mella     (Mariella)

 

2 comments on “Måndag

 • Jag tycker så synd om dig Mella måste vara för jävligt att drabbas av detta KOL och ännu värre eftersom du aldrig rökt.. Skrämmande också att det inte går att göra något åt det..
  Men så har ju alla sjukdomar varit från början obotliga så bara att hoppas på att någon kan hitta ett botemedel eller åtminstone hålla det i schack..
  Ta det lugnt nu när du är hemma igen.. Stor kram Nicki

  Gilla

 • Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

  Google+-foto

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

  Ansluter till %s

  Yellingrosa's Weblog

  Poetry, Visual Arts, Music and IT Tech

  shehanne moore

  Smexy Historical Romance

  Jajan Bakso

  Hobi Kulineran & Kliping Resep Masakan

  KATAPURI

  Menulislah biar dikenang. Siapa tahu besok mati !

  THE ERRORS

  Hidup tanpa gaje bukanlah hidup!

  sandsoftime10

  A peep into Megha's mind

  Stigfinnaren i Älvsund

  vägen inåt är vägen framåt

  LIVETS BLOGG

  Det finns Något i Allt ! Samverkan Är Win-Win för ALLA. Motverkan ger vinnare och förlorare = ALLA blir förlorare över tid sett. "Försök Alltid med att Försöka igen - fast på Annorlunda sätt - enär Allt Är Möjligt !"

  catfishing - scam

  Watch out! - Don´t be hooked by a pathetic ”catfish” on Internet!

  Turkiska Köket

  Turkisk mat recept

  Karin med K

  Det brukar bli bäst när jag får göra som jag vill.

  Reslusta - resor och drömmar

  "Livet är inte ett problem som skall lösas utan en verklighet som skall upplevas" (Sören Kierkegaard)

  Scribere Necesse Est

  Om livet som empatisk kommunikatör, gastronom, munskänk och vinodlare i Arild på Kullahalvön.

  Herbalife

  Your one stop for health, wealth and prosperity

  Ett mirakelfyllt år 💖

  Mitt liv, min tid.

  %d bloggare gillar detta: