DAGS BAKA * EGNA * SEMLOR

Published 10 januari, 2017 by mellasweden

Semor den godaste som finns 

Jag har bestämt mej för att i år baka egna semlor och slippa gå till affären, varför jo för där jag köper mina semlor är dom som jobbar där så otrevliga  i Södertälje Centrum.  Jag har faktiskt ringt ägaren och klagat, jobbar man i affär ska man vara som i alla serviceyrken serviceinriktad och vänlig.

Klassiska Mella semlor 

semlor

10 stycken                                                       250 grader    10 minuter mitt i ugnen 

  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 krm salt
  • 2 krm hjorthornssalt
  • ca 8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)

Pensling:

  • ägg

Fyllning:

  • 100 g mandelmassa
  • 2 – 2 1/2 msk mjölk

Garnering:

  • 2 dl vispgrädde
  • florsocker

Så här gör du

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i bunke. Smält matfettet  i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 1 min.  Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C.   Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt resten av degvätskan, ägg, socker, salt, hjorthornssalt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter.
  3. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
  4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 10 bitar (för 10 st). Forma varje bit till en slät bulle som läggs på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 20 min.
  5. Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt bullarna kallna på galler.
  7. Fyllning:Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite av inkråmet. Riv mandelmassan på rivjärn och blanda med inkråm och mjölk. Fyll tillbaka i bullarna.
  8. Garnering:Vispa grädden till fast skum, gärna med elvisp. Klicka eller spritsa grädden på bullarna och lägg på locken. Pudra över florsocker och servera semlorna.

Ska försöka göra detta så jag kan äta semlor när jag vill  ❤

Annonser

3 comments on “DAGS BAKA * EGNA * SEMLOR

  • Jag älskar semlor Mella.. Det är så himmeskt gott 🙂
    Jag ser nu att jag har massor att läsa in här hos dig.. jag har haft ett litet helvete med den gamla datmorn sen mitten eller slutet på November..
    Jag har inte varit inne på fb en enda gång sen dess.. men nu hoppas jag på normala gängor igen ska bli skönt.. krya på dig nu så hörs vi snart igen kram Nicki

    Liked by 1 person

  • Bonjour ou Bonsoir ★* *★

    Ce jour
    J’écoute Le Vent

    Me souffler des mots puissants et attachants
    A mon oreille il est venu me murmurer

    Des élans d’amitié avec des envies de liberté

    Me dire combien notre amitié compte entre toi et moi
    Une Amitié avec un grand A
    je te souhaite une excellente journée ou soirée’
    Une douce belle journée si je suis de journée

    Ou une tendre nuit si mon passage est du soir

    Gros bisous

    Bernard

    Gilla

  • Kommentera

    Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

    WordPress.com Logo

    Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

    Google+-foto

    Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

    Twitter-bild

    Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

    Facebook-foto

    Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

    w

    Ansluter till %s

    Colleen Chesebro ~ The Fairy Whisperer

    YA Fantasy Novelist & Fairy Prose Metrist

    Legends of Windemere

    Enjoy the Adventure

    The Sisters of the Fey

    All you need is love, trust, and a little fairy dust

    Lorraine Ambers

    Writer & Queen of Daydreams

    The Many Pieces of Chuck Jackson

    Chuck Jackson's writing

    Through Ink & Image

    ...Pursuing a God Inspired Life

    Thriving Not Surviving

    Bravely Living an Amazing Life!

    Tittle Thoughts

    Discussions on life influences and travels

    Stella, oh, Stella

    Garten - Reisen - Lesen - Musik - Handarbeiten - Motorbike - Wandern ...

    Grekland all Exclusive

    Upplev mer på egen hand!

    El Noticiero de Alvarez Galloso

    Noticias Deportivas, Culturales, y de la Farandula Copyright.com Registration #HOPP-OMV3-KHKL-7WU2

    Rebecca Mörtberg

    Böcker, skrivande och läsning

    Villa California

    Teknik för trygghet o frihet

    WordAds

    High quality ads for WordPress

    Yellingrosa's Weblog

    Poetry, Visual Arts, Music and IT Tech

    shehanne moore

    Smexy Historical Romance

    Jajan Bakso

    Hobi Kulineran & Kliping Resep Masakan

    KATAPURI

    Menulislah biar dikenang. Siapa tahu besok mati !

    THE ERRORS

    Hidup tanpa gaje bukanlah hidup!

    sandsoftime10

    A peek into Megha's mind

    VIVA

    greguerías

    %d bloggare gillar detta: