Baka egna semlor

by mellasweden © 2016 

 

Semor den godaste som finns 

Jag har bestämt mej för att i år baka egna semlor och slippa gå till affären, varför jo för där jag köper mina semlor är dom som jobbar där så otrevliga.  Jag har faktiskt ringt ägaren och klagat, jobbar man i affär ska man vara som i alla serviceyrken serviceinriktad och vänlig.

 

Klassiska Mella semlor 

semlor

10 stycken                                                       250 grader    10 minuter mitt i ugnen 

  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 krm salt
  • 2 krm hjorthornssalt
  • ca 8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)

Pensling:

  • ägg

Fyllning:

  • 100 g mandelmassa
  • 2 – 2 1/2 msk mjölk

Garnering:

  • 2 dl vispgrädde
  • florsocker

Så här gör du

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i bunke. Smält matfettet  i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 1 min.  Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C.   Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt resten av degvätskan, ägg, socker, salt, hjorthornssalt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter.
  3. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
  4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 10 bitar (för 10 st). Forma varje bit till en slät bulle som läggs på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 20 min.
  5. Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt bullarna kallna på galler.
  7. Fyllning:Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite av inkråmet. Riv mandelmassan på rivjärn och blanda med inkråm och mjölk. Fyll tillbaka i bullarna.
  8. Garnering:Vispa grädden till fast skum, gärna med elvisp. Klicka eller spritsa grädden på bullarna och lägg på locken. Pudra över florsocker och servera semlorna.

Ska försöka göra detta så jag kan äta semlor när jag vill  ❤

2 kommentarer Lägg till din

  1. bernard25 skriver:

    Bonjour que de jolis gâteaux à dévorer

    Nous voici bientôt au mois de décembre et à l’approche de Noël

    Mois d’amour et de gaité

    Entre nous , soyons dans la paix et l’amitié

    Ce mois de décembre doit-être plus beau que celui de 2015

    Pour moi

    Mes amies amis vous êtes des anges

    Des anges de l’amitié

    Un peu pardon et de partage afin tout le monde soit heureux

    Mes amies amis au cours de cette année qui vas s’écouler

    Vous m’avez donné du temps en venant faire un passage sur mon blog par vos écris

    Merci à tous bon Week-End

    Bisous , BERNARD

    Gilla

    1. mellasweden skriver:

      Bon ami du matin, Décembre est presque là et Lucia apporte la lumière dans vos cheveux, et arriver plus tard, même parcelle et l’espoir pour moi. Noël est la joie et la lumière du temps où la famille et l’amour pour être avec. Espérons que vous avez une belle fête de Noël comme un ange, je viens avec le message de Noël à vous. Passez un merveilleux Noël avec amour et joie et la bonne nourriture envie de dinde oui fera dans ungnen et suédois boulettes de viande et les saucisses de la confiture avec la betterave et la bière de racine et de vin mousseux ❤
      Mella

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.