Turkiet, Ankara, Celep

Published 15 augusti, 2016 by mellasweden

by mellasweden © 2016

Min fina resa till Turkiet / Celep

För några år sen åkte jag till Turkiet / Ankara vidare upp till Celep en by i bergen, dit vad jag förstår har  ingen blond svenska varit förut.  En spännande resa som jag gjorde från Arlanda, där träffade jag en man som var jätte trevlig och spontan.  Vi fick sällskap på flyget hela vägen till Ankara.  När jag såg på damerna som skulle flyga samma flyg som jag skulle gick jag spontant till baren och tog mej en starköl.  Alla damerna hade svarta kläder långa klänningar/kjolar och scarves på håret.  Medans jag  som blondin halvlångt hår och kort kjol samt urringat linne det var ju sommar samt högklackade skor.  En stor kontrast till dessa damer som skulle flyga hem på semster till deras by i Turkiet.  Om jag kommer ihåg rätt så fanns det tre byar uppe ovanför Ankara som kallades Rinkeby,  Fittja samt Vårby Gård dom flesta bodde ju i Sverige och kom från dessa ställen och 95 procent pratade svenska i dessa byar.  Många hade restauranger i Sverige och byn Celep var en jätte fin by men många fina hus,  Jag bodde hos en av tre bröder med familj dom hade tre hus på tomten och deras bröder med familjer hade intill sina tomter och deras hus.

IMG_5310  IMG_5309

Här i vardagsrummet med släkten, dom sitter inte som vi i solen på verandan utan sitter inne med persienerna nerdagna för det blir svalt. Vi äter middag tillsammans vad jag kommer ihåg en förlovningsfest, först äter männen sen dom yngre männen och sen kvinnorna.

Detta var en upplevelse jag skulle önska alla svenskar skulle få vara med om. Turkar/Kurder är så vänliga och snälla omtänksamma så det var en trevlig upplevelse att får göra denne resa.

d62130bd-da52-43e0-83da-89a7866dd4f5

Här rensar kvinnorna böner i graraget, jag titta de på 🙂

IMG_5312

Jag körde bilen till marknade med alla dessa kvinnor i baksätet och i bakluckan satt dom när vi åkte. När jag först klev ur bilen och sen alla dessa kurdiska kvinnor så tittade man väldigt mycket på oss alla. En blondin som kör dessa kvinnor och i denna byn var blondinen också inte så vanligt 🙂

En kväll frågade dom mej om jag ville följa med på omskärelsefest, visst sa jag det vill jag. När vi kom till festen i byn så var det kanske tusen kurdar där och mitt på planen stod mannen som jag åkt med på flyget som jag aldrig trodde jag skulle träffa igen. Han skrek Mariella och han sa till mej gå upp på villan och sätt dig med familjen på balkongen där.

IMG_5307

Visst roligt trevligt jag gjorde det, då kom en äldre kvinna till mej petade på mig och hon kunde inte svenska, så ur sin kjol tog hon fram en ÖL till mej och ville jag skulle följa med henne. Självklart jag följer med i 45 graders värme in i huset med kvinnan som var mor till han ja träffade på flyget och som hade omskärelsefesten för sin son. Inne i huset i kylen var en hylla där det stod textat Mariella så stod det massa öl till mej. Vilken vänlig omtanke vad snällt att tänka på mej mitt i festen. Jag blev jätte glad trevligt roligt. Den lilla killen som var omskuren var en glad liten prins som gick runt och var jätte glad.

Sen började dansen

1693e6f0-7844-4824-bfce-c2fe9f1d514a  IMG_5318  IMG_5308  f4382424-74fe-41c2-88f3-b892295090f4  IMG_5317   IMG_5314

En fantastisk kväll kvinnorna drack tee och männen drack raki, jag drack öl och dansade likaså. En kväll jag aldrig glömmer dessa fantastiska människor för att inte tala om deras nätverk inget som finns här i Sverige. Familjen hjälper varandra och står upp för varandra och verkligen är måna om varandra. ❤

IMG_5322

Tusen tack för min vistelse i eran fina by kommer ALDRIG ATT GLÖMMA DETTA ❤ ❤ ❤

Återkommer senare med flera foton

Ha det bäst

 

 

 

Annonser

6 comments on “Turkiet, Ankara, Celep

 • Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google+-foto

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  w

  Ansluter till %s

  The Many Pieces of Chuck Jackson

  Chuck Jackson's writing

  Through Ink & Image

  ...Pursuing a God Inspired Life

  Thriving Not Surviving

  Bravely Living an Amazing Life!

  Tittle Thoughts

  Discussions on life influences and travels

  Stella, oh, Stella

  Garten - Reisen - Lesen - Musik - Handarbeiten - Motorbike - Wandern ...

  Grekland all Exclusive

  Upplev mer på egen hand!

  El Noticiero de Alvarez Galloso

  Noticias Deportivas, Culturales, y de la Farandula Copyright.com Registration #HOPP-OMV3-KHKL-7WU2

  Rebecca Mörtberg

  Böcker, skrivande och läsning

  Villa California

  Teknik för trygghet o frihet

  WordAds

  High quality ads for WordPress

  Yellingrosa's Weblog

  Poetry, Visual Arts, Music and IT Tech

  shehanne moore

  Smexy Historical Romance

  Jajan Bakso

  Hobi Kulineran & Kliping Resep Masakan

  KATAPURI

  Menulislah biar dikenang. Siapa tahu besok mati !

  THE ERRORS

  Hidup tanpa gaje bukanlah hidup!

  sandsoftime10

  A peek into Megha's mind

  Stigfinnaren i Älvsund

  vägen inåt är vägen framåt

  LIVETS BLOGG

  Det finns Något i Allt ! Samverkan Är Win-Win för ALLA. Motverkan ger vinnare och förlorare = ALLA blir förlorare över tid sett. "Försök Alltid med att Försöka igen - fast på Annorlunda sätt - enär Allt Är Möjligt !"

  catfishing - scam

  Watch out! - Don´t be hooked by a pathetic ”catfish” on Internet!

  %d bloggare gillar detta: