Färdtjänst vårdcentralen sova

Published 21 juli, 2016 by mellasweden

by mellasweden© 2016

Färdjänsten   vårdcentralen    sova 

Gick upp vid åtta tiden och tog mitt cappuccino med en vaniljbulle.  Sen hängde jag i soffan och plötsligt fick jag jätte jobbigt att andas jag hade glömt ta min kol och astmamedicin.   Efter jag tagit den så blev det lite lättare att andas, blir ju ansträngd när jag går eller anstränger mej.

Namnlös........

Satt mej en stund på balkongen i solen så skönt sen gick jag in igen och plötsligt var det dax att ringa och beställa färdtjänsten.  Ja måste säja att när bilen och chaffören kommer så får jag en spyddinge kommentar att ska jag till vårdcentralen i centrum, ja .. säger jag, igen får jag frågan till vårdcentralen i centrum.  Återigen svara jag, ja det ska jag, känner att chaffören är spyddig och tycker jag ska kunna gå till vårdcentralen.  Om det var så hade jag ju gjort det men jag klara inte att göra det  min kollapsade lunga min andning och ansträngning samt min astma gör att jag inte  klarar inte det.  Dom kör färdtjänst och då ska dom inte gem mig spyddigheter jag blir så ledsen.

Hos läkaren kommer jag nästan in direkt det är inget folk där dom har väl semester kanske.  Det var en ny läkare som ville undersöka mej för vi inte hade träffats tidigare.  Men värden var bra, och mitt syrevärde på fingeret som tidigare varit från åttitre till nittio var även bra det var nittiofem.  Jag bad att få ta blodprov för att se om jag har någon infektion men det var bra. Jag har fortfarnde ont från axlarna till armbågarna han sa det kunde vara musklerna, men hur fixar man det ?  När jag skulle åka hem igen kom en ny färdtjänstbil och chaffören sa ska vi åka till Märsta nu.  Jag har fått mycket skit av chafförerna som kör färdtjänst en del av dom jätte spyddiga, det gör mig ledsen.

När jag kom hem åt jag lite grekisk potatis gjord i olja, orogano samt citron över i ugnen, gott.  Så somnade jag på soffan vid femtiden och vaknade i kväll vid tiotiden, var så himla trött.  Fortfarande ont i armarna nåt måste det ju vara som gör att jag har ont i armarna.  Konstigt tycker jag, kan det kanske vara inflammation i musklerna kanske?

Jag hämtade medicin för 3.982 kronor vilken himla tur att man har fri medicin annars hade jag inte kunnat hämta medicinen på min pension. Ändå fattas det nya KOLmedicinen som skulle komma i morgon dom hade den inte hemma. Det är dyrt idag att vara sjuk som pensionär för pensionen kan man knappt leva på jobbat hela livet nästan och sen varit hemma med barnen för att dom skulle som jag slippa gå på dagis. Ingen sa till mej att den tiden får du ingen pension för. Om jag veta det jag vet idag hade jag lämnat barnen på dagis och jobbat istället.

Fortfarande lika trött…. det tar på krafterna att gå till läkaren.

Nu ska jag snart sova igen, i morgon är det fredag ❤

vi hörs så klart

Annonser

3 comments on “Färdtjänst vårdcentralen sova

 • Mella jag tycker verkligen synd om dig jag tycker det låter som om du har ett helvete.. För det första måste vara för jäkligt skrämmande att må som du gör.. Och en kollapsad lunga är det för alltid eller blir den bra igen sen? Och betyder det att du bara andas med en lunga?

  Och ditt tillstånd orsakar antagligen alla dessa symptom som du får om kroppen inte mår bra så blir det flera olika symptom..

  Skit i chaufförerna bara att säga jag är svårt sjuk och orkar tyvärr inte gå annars hade jag gjort det 😦 man får inte färdtjänst för skojs skull..

  Vad läskigt att medicinerna kostar så mycket jag skulle aldrig ha råd med dom så hädanefter om jag blir sjuk och får mediciner då ska jag först fråga på apoteket vad dom kostar..

  Vilket jävla samhälle att du ska behöva betala sådana fantasisummor för något som du behöver för att kunna leva..

  När ditt frikort tar slut måste du betala fullpris då? Hoppas verkligen inte..
  Hoppas du kan njuta av helgen någotsånär och var rädd om dig.. Kram Nicki

  Liked by 1 person

  • God Morgon…. jobbigt med en lunga och en bit till, anfåddheten jätte jobbigt, ibland tycker jag livet är ett helvete.
   Den är för alltid så, läkarn säger jag orkar inte med att operera mej. Jag har väl en jävla otur här i livet. Ja när fritiden
   är slut på gratis medicin så måste jag betala några tusen för att få frikort på apoteket igen. Livet är hårt och ibland när jag
   har någon liten slant över köper jag en triss men inte vinner jag inte, så tur har jag verkligen inte. Samt är inget kap för någon
   heller då jag mår som jag gör och är pank ;)Nu ringde Aooteket och vill komma hem och lämna min medicin som inte fanns inne igår.
   Fattar inte riktigt det där att kom kommer hem och lämnar medicinen tycker det är konstigt.
   Ha en bra dag vi hörs. kram Mella

   Liked by 1 person

   • Jag tycker så synd om dig fina Mella och ja ditt elände verkar aldrig ta slut.. jag beundrar dig för att du kämpar på.. Och för jäkligt det där med din medicin.. Tycker du borde ha rätt att få den mer eller mindre gratis eftersom du måste ha den för att kunna leva.. Att apoteket kör hem den är väl för att dom insett hur sjuk du är.. Kram så länge min vän // Nicki

    Liked by 1 person

 • Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google+-foto

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  w

  Ansluter till %s

  The Many Pieces of Chuck Jackson

  Chuck Jackson's writing

  Through Ink & Image

  ...Pursuing a God Inspired Life

  Thriving Not Surviving

  Bravely Living an Amazing Life!

  Tittle Thoughts

  Discussions on life influences and travels

  Stella, oh, Stella

  Garten - Reisen - Lesen - Musik - Handarbeiten - Motorbike - Wandern ...

  Grekland all Exclusive

  Upplev mer på egen hand!

  El Noticiero de Alvarez Galloso

  Noticias Deportivas, Culturales, y de la Farandula Copyright.com Registration #HOPP-OMV3-KHKL-7WU2

  Rebecca Mörtberg

  Böcker, skrivande och läsning

  Villa California

  Teknik för trygghet o frihet

  WordAds

  High quality ads for WordPress

  Yellingrosa's Weblog

  Poetry, Visual Arts, Music and IT Tech

  shehanne moore

  Smexy Historical Romance

  Jajan Bakso

  Hobi Kulineran & Kliping Resep Masakan

  KATAPURI

  Menulislah biar dikenang. Siapa tahu besok mati !

  THE ERRORS

  Hidup tanpa gaje bukanlah hidup!

  sandsoftime10

  A peek into Megha's mind

  Stigfinnaren i Älvsund

  vägen inåt är vägen framåt

  LIVETS BLOGG

  Det finns Något i Allt ! Samverkan Är Win-Win för ALLA. Motverkan ger vinnare och förlorare = ALLA blir förlorare över tid sett. "Försök Alltid med att Försöka igen - fast på Annorlunda sätt - enär Allt Är Möjligt !"

  catfishing - scam

  Watch out! - Don´t be hooked by a pathetic ”catfish” on Internet!

  %d bloggare gillar detta: