HS Kol Dietist

Published 12 juli, 2016 by mellasweden

by mellasweden© 2016

Huddinge sjukhus, Dietist,  Kol

12745516_10153833945343548_7544534555798509200_n

Vilken dag upp och hoppa vid 06.00, men inte hoppa det orkar jag inte trött trött trött. Jag skulle ju vara på Huddinge sjukhus redan klockan 09.00. Okristlig tid eftersom jag vet att det kanske är bilkö och att bron i Södertälje är avstängd nu och hela augusti. Så jag fick åka hemifrån redan 7.30 för kommer man försent så man ingen hjälp och får åka tillbaka samt får betala besöket i pengar fast man har frikort. Så färden gick iväg 07.30 färdtjänsten körde även till Lina och hämtade en dam, som såg arg ut vet inte varför. Kanska för att jag alltid ska sitta fram eller för att jag var blondin vet inte, men man känner sig lite utanför när chaffören pratar arabiska med henne. Jag pratar ju bara svenska och det känns inte så bekvämt när man hör och fattar lite vad dom säger. Men vi kom fram via Södertäljebron och där fick man ju köra så jag kom lite för tidigt till Huddinge sjukhus. Men man ska ju betala eller visa sitt frikort i centralkassan så även det tar ju lite tid. Sen gäller det att ta sig fram till Medcingatan hitta hissen, kan ut inte gå så fort för jag blir ju anfådd av min kollapsade vänster lunga och min KOL och astma som jag har.  Jätte jobbigt och lång väg att gå.

Så kom jag fram och plingade på dörren där kom en sköterska eller vilken titel hon hade, och öppnade dörren. Hon frågade mej direkt har du gått upp för alla nio trapporna, nej  sa jag men ville skrika till henne så jävla trött på att höra detta om min anfåddhet.  Eller frågar taxifolk som kör färdtjänsten om jag har sprungit eller andra som retar sig på min anfåddhet.  Det ska erkännas att jag blir lite ledsen för jag vill verkligen inte vara sjuk, och när man sen fått höra att jag inte orkar med en operation för min kollapsade lunga så blir man ledsen. Jag hörde av en kompis att hennes bästa vän just hade gått bort i KOL.  Återigen känns det som jag lever på övertid KOL går ju fortfarande inte att bota utan man försöker med en himla dyr medicin att stoppa upp det, och det känns lite orättvist för jag har ju inte rökt.

Jag har fått jobbare med olika dofter en del inte alls bra starka dofter för min lunga och KOL.

Efter vägning visade det sig att jag gått upp i vikt hela två kilo.  Herre  Gud bara två kilo efter alla hundratals gräddtårtor med jordgubbar som jag klämt har jag bara gått upp två kilo.

Information Information

MAT VID KOL 

Fördela maten det fattar jag själv, att jag ska fördela maten över hela dagen när jag ska äta. Mindre storlekar på portioner tlereras oftast bättre om man besväras av anfåddhet vid födontag.                                                                                                                                                                             Protein, kroppens byggstenar  

kött – fisk – fågel – ägg – bönor – linser.

Frukt, grönt och fiber  rekommenderas att äta

500 gram frukt / bär och grönt per dag.

D-vitamin och kalcium  inte ovanligt med benskörhet vid KOL 

ät fet fisk som lax och makrill  berikat med smörgåsmargarin och flytande margarin samt ost mjölk och fil.

Fett och fettkvalitet

ät mera av fett som finns i   raps -olivolja oliver flytande margariner, lax, makrill, strömming,  nötter och frön samt avakado. En näve osaltade nötter/mandel per dag tillför fetter.

Detta var lite av vad dom tyckte jag skulle äta, linser äter jag inte, fiber äter jag inte, makrill äter jag inte, nötter samt mandel tål jag inte alls. Annars ok med vad dom tycker och att man ska äta mycket grädde och fett för att få upp vikten.  Föredrar då mina gräddtårtor med jordgubbar det är gott det. 🙂

Massa info om förslag till mellanmål, kall mat, lättäten mat, samt energirika råd.

Så skulle hon ge mej recept och beställa näringsdrickor til mej, visst 60 stycken för en månad kostar 300 kronor och kommer hel till dörren. Då ska jag dricka 2 per dag. Om jag ville dricka 3 per dag skulle det kosta för 90 drickor 800 kronor. Jag sa 2 per dag räcker, men hur kan skillnaden vara så stor mellan 60 drickor som kostar 300 och om man skulle lägga till 30 drickor till blev summa plötsligt 800 kronor stämmer inte enligt mina beräkningar. Men jag tackade nej till det räcker nog med 2 per dag.

Blev en jobbig dag idag och känner mej inte alls glad och på humör alls.  Känner mej lite ledsen och har ont i huvudet.

I morgon blir det tandläkaren igen för att kolla om benet vuxit fast i överkäken.

Sov gott vi hörs i morgon ❤

 

 

 

 

 

Annonser

One comment on “HS Kol Dietist

 • Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google+-foto

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  w

  Ansluter till %s

  Villa California

  Teknik för trygghet o frihet

  WordAds

  High quality ads for WordPress

  Yellingrosa's Weblog

  Poetry, Visual Arts, Music and IT Tech

  shehanne moore

  Smexy Historical Romance

  Jajan Bakso

  Hobi Kulineran & Kliping Resep Masakan

  KATAPURI

  Menulislah biar dikenang. Siapa tahu besok mati !

  THE ERRORS

  Hidup tanpa gaje bukanlah hidup!

  sandsoftime10

  A peek into Megha's mind

  Stigfinnaren i Älvsund

  vägen inåt är vägen framåt

  LIVETS BLOGG

  Det finns Något i Allt ! Samverkan Är Win-Win för ALLA. Motverkan ger vinnare och förlorare = ALLA blir förlorare över tid sett. "Försök Alltid med att Försöka igen - fast på Annorlunda sätt - enär Allt Är Möjligt !"

  catfishing - scam

  Watch out! - Don´t be hooked by a pathetic ”catfish” on Internet!

  Turkiska Köket

  Turkisk mat recept

  Karin med K

  Det brukar bli bäst när jag får göra som jag vill.

  Reslusta - resor och drömmar

  "Livet är inte ett problem som skall lösas utan en verklighet som skall upplevas" (Sören Kierkegaard)

  Scribere Necesse Est

  Om livet som empatisk kommunikatör, gastronom, munskänk och vinodlare i Arild på Kullahalvön.

  Herbalife

  Your one stop for health, wealth and prosperity

  %d bloggare gillar detta: