Snart midsommar

Published 17 juni, 2016 by mellasweden

by mellasweden© 2016

 

Snart midsommar igen

Ja så var det snart midsommar igen, tiden går fort och jag vet inte vad jag ska göra för yngsta sonen kommer hem. Och andra sonen vill ju att vi ska komma ner till Vänersborg och fira midsommar men tågresorna är dyra.  När barnen var små firade vi många midsommar på Kreta och ibland bodde vi på hotell i bland hyrde vi lägenhet eller radhus. Vi bodde också hemma hos Popi och hyrde tre rumm där.

IMG_5002

Jag köpte en spis där för det fanns igen. Min mor barnens mormor skickade ner kanel, wasa knäckebröd, sill samt anjovis och Kalles kaviar. Jag bakade kanelbullar i 35 graders värme svettigt och vindruvorna hängde ovanför i träden. Mina söner var små i barnvagn och satt på gården med familjen medan jag bakade bullar. Vi gjorde även en jansons freselse och bjöd på till våra grekiska vänner, men det som dom sa om det var att potatisen var ju god.Det var för att potatisen var från Grekland 🙂   När vi bodde i radhuset uppe i bergen så det var där dottern ville bli servitris och fixade drinkar till oss och tog betalt så först fick jag köpa drinkarna sen fick jag betala en gång till  att få dricka dom 🙂  haha tack för det 🙂 Vi flög alltid Stockholm – Wien – Athen – Kreta, det var billigare eftersom vi var borta hela sommaren. Men det var underbara somrar grekisk mat och goda pizzor. Jag älskar Grekisk mat solen vattnet och värmen.

IMG_5003

Jag har alltid tagit med mina barn överallt och alltid fått gnäll av vänner och släkt att jag alltid hade barnen med mej. När jag var säljare så var vi alltid hela sommarlovet på Kreta, härligt att vara tillsammans med familjen och hela sommarlovet. Shopperna stängde vid elva tiden på kväller därefter gick vi alla ut och åt middag, barnen var med så klart sen kom vi hem vid fyra femtiden på morgone. Jätte skoj och trevligt hade vi tillsammans allihopa. Men på Kreta var det naturligt att alltid ha med sig barnen även när det var sent och vi var ute och åt. Min mamma skickade alltid ner min lön till Grekiska banken där vi hade mina pengar på ett grekisk konto/bankbok. Maken var hemmaman och jag jobbade med god förtjänst, därför kunde vi bo på Kreta hela sommaren med familjen. Katastrofen kom ofta i augusti när barnen plötsligt fick för sig att skolan börjar nästa vecka. Då fick vi snabbt boka om våra biljetter som var ganska jobbigt vi var ju så många som skulle få samma flyg.

Vi ringde min mamma varje vecka och hon vattnade mina växter på balkongen hemma i Sverige, jag hade ju balkongträdgård där också. Jag odlade potatis till midsommar, hallon jordgubbar samt smultron, som min mamma glatt ringde ner och konstaterade att hon ätit upp allt det och gott var det.  Var jag än flyttade tog jag med min mamma så hon bodde nära mej. Sista tiden bodde hon även på samma farstu som vi och det var skönt att ha henne nära mej.

När jag i dag orkar baka tack vare min bakmaskin så blir det vaniljbullar så gott.  Jag gillar även kärleksmums och mitt barnbarn älskar att äta kärleksmums.

Men vi får väl se vad som händer nu är det mulet och regnar men ibland behövs det regn.

Ni får ha en fin kväll ser ut att bli åskväder.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

The Many Pieces of Chuck Jackson

Chuck Jackson's writing

Through Ink & Image

...Pursuing a God Inspired Life

Thriving Not Surviving

Bravely Living an Amazing Life!

Tittle Thoughts

Discussions on life influences and travels

Stella, oh, Stella

Garten - Reisen - Lesen - Musik - Handarbeiten - Motorbike - Wandern ...

Grekland all Exclusive

Upplev mer på egen hand!

El Noticiero de Alvarez Galloso

Noticias Deportivas, Culturales, y de la Farandula Copyright.com Registration #HOPP-OMV3-KHKL-7WU2

Rebecca Mörtberg

Böcker, skrivande och läsning

Villa California

Teknik för trygghet o frihet

WordAds

High quality ads for WordPress

Yellingrosa's Weblog

Poetry, Visual Arts, Music and IT Tech

shehanne moore

Smexy Historical Romance

Jajan Bakso

Hobi Kulineran & Kliping Resep Masakan

KATAPURI

Menulislah biar dikenang. Siapa tahu besok mati !

THE ERRORS

Hidup tanpa gaje bukanlah hidup!

sandsoftime10

A peek into Megha's mind

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

LIVETS BLOGG

Det finns Något i Allt ! Samverkan Är Win-Win för ALLA. Motverkan ger vinnare och förlorare = ALLA blir förlorare över tid sett. "Försök Alltid med att Försöka igen - fast på Annorlunda sätt - enär Allt Är Möjligt !"

catfishing - scam

Watch out! - Don´t be hooked by a pathetic ”catfish” on Internet!

%d bloggare gillar detta: