Snart midsommar

Published 17 juni, 2016 by mellasweden

by mellasweden© 2016

 

Snart midsommar igen

Ja så var det snart midsommar igen, tiden går fort och jag vet inte vad jag ska göra för yngsta sonen kommer hem. Och andra sonen vill ju att vi ska komma ner till Vänersborg och fira midsommar men tågresorna är dyra.  När barnen var små firade vi många midsommar på Kreta och ibland bodde vi på hotell i bland hyrde vi lägenhet eller radhus. Vi bodde också hemma hos Popi och hyrde tre rumm där.

IMG_5002

Jag köpte en spis där för det fanns igen. Min mor barnens mormor skickade ner kanel, wasa knäckebröd, sill samt anjovis och Kalles kaviar. Jag bakade kanelbullar i 35 graders värme svettigt och vindruvorna hängde ovanför i träden. Mina söner var små i barnvagn och satt på gården med familjen medan jag bakade bullar. Vi gjorde även en jansons freselse och bjöd på till våra grekiska vänner, men det som dom sa om det var att potatisen var ju god.Det var för att potatisen var från Grekland 🙂   När vi bodde i radhuset uppe i bergen så det var där dottern ville bli servitris och fixade drinkar till oss och tog betalt så först fick jag köpa drinkarna sen fick jag betala en gång till  att få dricka dom 🙂  haha tack för det 🙂 Vi flög alltid Stockholm – Wien – Athen – Kreta, det var billigare eftersom vi var borta hela sommaren. Men det var underbara somrar grekisk mat och goda pizzor. Jag älskar Grekisk mat solen vattnet och värmen.

IMG_5003

Jag har alltid tagit med mina barn överallt och alltid fått gnäll av vänner och släkt att jag alltid hade barnen med mej. När jag var säljare så var vi alltid hela sommarlovet på Kreta, härligt att vara tillsammans med familjen och hela sommarlovet. Shopperna stängde vid elva tiden på kväller därefter gick vi alla ut och åt middag, barnen var med så klart sen kom vi hem vid fyra femtiden på morgone. Jätte skoj och trevligt hade vi tillsammans allihopa. Men på Kreta var det naturligt att alltid ha med sig barnen även när det var sent och vi var ute och åt. Min mamma skickade alltid ner min lön till Grekiska banken där vi hade mina pengar på ett grekisk konto/bankbok. Maken var hemmaman och jag jobbade med god förtjänst, därför kunde vi bo på Kreta hela sommaren med familjen. Katastrofen kom ofta i augusti när barnen plötsligt fick för sig att skolan börjar nästa vecka. Då fick vi snabbt boka om våra biljetter som var ganska jobbigt vi var ju så många som skulle få samma flyg.

Vi ringde min mamma varje vecka och hon vattnade mina växter på balkongen hemma i Sverige, jag hade ju balkongträdgård där också. Jag odlade potatis till midsommar, hallon jordgubbar samt smultron, som min mamma glatt ringde ner och konstaterade att hon ätit upp allt det och gott var det.  Var jag än flyttade tog jag med min mamma så hon bodde nära mej. Sista tiden bodde hon även på samma farstu som vi och det var skönt att ha henne nära mej.

När jag i dag orkar baka tack vare min bakmaskin så blir det vaniljbullar så gott.  Jag gillar även kärleksmums och mitt barnbarn älskar att äta kärleksmums.

Men vi får väl se vad som händer nu är det mulet och regnar men ibland behövs det regn.

Ni får ha en fin kväll ser ut att bli åskväder.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Turkiska Köket

Turkisk mat recept

Karin med K

Det brukar bli bäst när jag får göra som jag vill.

Reslusta - resor och drömmar

"Livet är inte ett problem som skall lösas utan en verklighet som skall upplevas" (Sören Kierkegaard)

Scribere Necesse Est

Om livet som empatisk kommunikatör, gastronom, munskänk och vinodlare i Arild på Kullahalvön.

Herbalife

Your one stop for health, wealth and prosperity

Ett mirakelfyllt år 💖

Mitt liv, min tid.

Du finns - en decembersaga i kalenderform

En decembersaga i kalenderform

Glädjekällan! Medium Lotta Axelsson ger råd och vägledning!

Medial vägledning, borttappade saker, bortsprungna djur, tarot, livscoach, alternativ medicin, spirituell rådgivning, gratis distans healing. Workshops och "Spirituellaresor"

Bokstund

En litterär livstilssblogg

annaandren.com

ett arv i form av texter

Helgas dagbok

Från mörker till ljus och så några livskriser däremellan

Från andra sidan Potten

Mitt liv som trebarnsmamma i en förort till Minneapolis, MN, USA

bortabrabloggen

Utlandssvensk i Australien

Utsikt från Insidan

Om livet som jag lever det

Tid

Lyssna!

Savethebaltic.se/Waterforlife.se

Water for Life Our goal is to save the Baltic Sea and its tributaries. By partnering with you, we see opportunities to get our message (or a partnership with you would give us the opportunity to get our message) and to make people aware of life beneath the surface. Thanks to this you could make an active choice to support biodiversity and living water.

B_ live

ART PHOTO & POETRY © Birgitta Rudenius

Sjöfartsbloggarna

Följ med ut till sjöss

%d bloggare gillar detta: