Radio P4 Norrbotten svensktoppen

P4 Norrbotten tävling för svensktoppen   min yngsta son 

No gravity – Georgios

Publicerat kl 10.05
 No gravity – Georgios
(3:10 min)

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=6410159

3671792_2048_1152   Georgios.

Georgios bidrag till Svensktoppen nästa i P4 Norrbotten 2016.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=6410159

Jag heter Georgios Molander Wiklund och bor just nu i Piteå där jag håller på att ta en kandidatexamen i TV-produktion. Mitt liv har alltid kretsat kring att producera i olika former och jag låter alltid mina känslor ta över genom någon form av media – vare sig det gäller att producera filmer, böcker eller att skriva musik.

Även om jag får en kandidatexamen i TV-produktion så har alltid musiken funnits i mitt liv. Det finns inget viktigare än musik. Jag har till och från skrivit låtar sedan jag varit liten.

Jag är dessutom en Melodifestivalsfanatiker och gissar alltid rätt på vem som vinner – true story!

Under 2010 släppte jag en låt som heter ”Young Soldier” där jag också producerade och klippte ihop musikvideon. Målet var att skänka alla pengar till välgörenhet. För mig är det viktigt att låtarna man skriver på något sätt kommer från hjärtat och att folk känner av det när man lyssnar på låten.

Jag har varit med i Smask (Sveriges Musikakademikers Sång Kontest) under de två senaste åren där man framträder inför en stor livepublik.

Smask är som Melodifestivalen fast för universitet och högskolor runtom i Sverige. Där har jag varit med som låtskrivare och artist. I år kom jag på en tredjeplats med låten ”En hjälte”.

”No Gravity” betyder väldigt mycket för mig och är väldigt personlig. Jag skrev låten för två år sen och det var en tid då jag kände mig som mest vilsen i livet. Jag kände inte att jag passade in någonstans. Jag kände mig utesluten.

Jag visste inte riktigt vad som väntade runt hörnet eller vart mitt liv var på väg. Låten har en stor tyngd i att man inte alltid behöver passa in. Man behöver inte alltid följa alla andras vägar. Du kan gå din egen väg – och det är okej. Vart den vägen än tar dig.

Allt kommer alltid att lösa sig till slut. Jag hoppas att min låt kan få andra att känna samma sak.

Röstningen startar den 6 maj 2016 och

den lokala finalen sänds direkt från Kulturens hus i Luleå fredagen den 20 maj kl 17.05.

En kommentar Lägg till din

  1. gloriaarmit skriver:

    👍

    Enviado desde mi iPhone

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.