Läkareutlåtande KOL

Published 30 mars, 2016 by mellasweden

by mellasweden © 2016

KOL

Nu har jag fått mitt läkarutlåtande, min sjuk dom varför jag så lätt fått lunginflammationer samt varit så sjuk. Har blivit sjuk när någon haft influensan i min närhet. Otroligt jag har gått på HS flera år och ingen har kommit fram till att jag har KOL. Men läkaren på Sophiahemmet konstaterade det direkt efter att jag varit där 50 minuter och gjort mina prover där. Han kunder inte heller fatta varför remissen från Södertälje sjukhus inte hade fått något svar. Remissen var att jag skulle få syrgas hemma, när jag frågade min läkare så sa han att det inte skulle hjälpa mej. När jag åkt in akut själv eller med ambulans har jag fått syrgas direkt och det hjälper ju.

Jag har fått KOL,  jag som inte röker otroligt orättvist. Sjukdomen går inte att bota, bara att försöka att stoppa upp den. Dessa mediciner tar jag varje morgon Symbicort även på kvällen innan jag sover. Jag har ätit så mycket penicillin så fått svamp i munnen men även av dessa mediciner får man det. Diflukan 40 ml rinnande kostar 1.283 kronor gjort av med några flaskor nu, så nu har jag fri medicin några månader.

BOI00750  IMG_4264  IMG_3874

Info från internet om KOL

Bästa resultatet att ta Symbicort på morgonen tillsammans med Spririva. Resultatet kommer redan efter en veckans behandling. KOL är en farlig sjukdom nära 700.000 människor i Sverige lider av KOL idag. Man får svårare och svårare att andas och röra sig.          När man tar denna medicin så behöver man inte åka in till akuten lika ofta som jag gjort. behovet av steroider minskar. Symbicort är en kombination av två olika inflammationshämmande Pulmicort budesonid och Oxis formoterol som är ett snabbverkande långverkande och luftrörsvidgande läkemedel. Symbicort är godkänt för behandling av astman och KOL.

Fakta om KOL

Nära 700.000 människor har KOL i Sverige och varje dag dör näsan sju personer efter lång tids sjukdom med KOL. Sjukdomen drabbar mest rökare,  den kan också vara ärftligt och kommer i regel tidigast i 40-års åldern. Drabbar fler kvinnor än män. Känner du dig orolig bör du genast gå till din vårdcentral för en blåstest i en spirometri.

Symptomen kan vara några av dessa:    Hosta flera gånger om dagen  –   Hostar slem  –  Hostan värre på morgonen  –  Man flåsar väldigt mycket vid minsta ansträngning  –  Man har tydligt sämre kondition än andra i samma ålder  –  Hosta upp grått gröngult slem.

Förutom detta har jag ju min vänstra kollapsade lunga som gör det jobbigt att andas när jag går eller anstränger mej.  Astma/ allergi fick jag redan i 25 års åldern det började när jag gjorde hål i öronen. Men jag visste inte att det var astman/allergi. Tror jag hade allergi redan när jag var på kollo på Aspa i Gusselby, för varje sommar blev min röst hes och när jag kom tillbaka till Stockholm fick jag min vanliga röst igen.

 VAD ÄR KOL 

KOL är en lungsjukdom där luftrören blir trånga och det blir svårare att ventilera lungorna. Det är en sjukdom som smyger sig på. KOL går inte att bota, men med olika behandlings-insatser kan sjukdomsutvecklingen bromsas.

Läs mer om vad KOL är

 

One comment on “Läkareutlåtande KOL

 • Jag lider med dig Mella det är ingenting man önskar någon jag trodde bara rökare kunde få Kol.. Jag slutade för 8 år sedan det bästa jag gjort..Grattis till gilla knappen nu kan vi gilla alla dina inlägg..hörs sen är bara inne med mobilen just nu kram Nicki

  Gilla

 • Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

  Google+-foto

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

  Ansluter till %s

  Yellingrosa's Weblog

  Poetry, Visual Arts, Music and IT Tech

  shehanne moore

  Smexy Historical Romance

  Jajan Bakso

  Hobi Kulineran & Kliping Resep Masakan

  KATAPURI

  Menulislah biar dikenang. Siapa tahu besok mati !

  THE ERRORS

  Hidup tanpa gaje bukanlah hidup!

  sandsoftime10

  A peep into Megha's mind

  Stigfinnaren i Älvsund

  vägen inåt är vägen framåt

  LIVETS BLOGG

  Det finns Något i Allt ! Samverkan Är Win-Win för ALLA. Motverkan ger vinnare och förlorare = ALLA blir förlorare över tid sett. "Försök Alltid med att Försöka igen - fast på Annorlunda sätt - enär Allt Är Möjligt !"

  catfishing - scam

  Watch out! - Don´t be hooked by a pathetic ”catfish” on Internet!

  Turkiska Köket

  Turkisk mat recept

  Karin med K

  Det brukar bli bäst när jag får göra som jag vill.

  Reslusta - resor och drömmar

  "Livet är inte ett problem som skall lösas utan en verklighet som skall upplevas" (Sören Kierkegaard)

  Scribere Necesse Est

  Om livet som empatisk kommunikatör, gastronom, munskänk och vinodlare i Arild på Kullahalvön.

  Herbalife

  Your one stop for health, wealth and prosperity

  Ett mirakelfyllt år 💖

  Mitt liv, min tid.

  %d bloggare gillar detta: